Madaba bezienswaardigheden: stad van de mozaïek

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Madaba is een stad iets ten zuiden van Amman en een populaire bestemming voor reizigers. Genoemd in de Bijbel, vermeld op de Stele van Mesa en belangrijk in de Romeinse tijd alsook in de vroeg-Byzantijnse periode. Maar het gemoedelijke stadje is het meest bekend om de verzameling mozaïeken uit het Byzantijnse tijdperk.

TIP: Madaba kent heel veel leuke (souvenir)winkels en mozaïek shops waar je gegarandeerd slaagt voor je souvenirs. Daarnaast heeft het veel eettentjes met Westerse prijzen in de hoofdstraat. Dit zijn uiteraard hele mooie restaurants, maar wil je iets goedkoops? Dan loop je gewoon een paar straten verder het centrum uit en je vindt vanzelf een lokaal restaurant.

madaba bezienswaardighedenmadaba bezienswaardigheden

Madaba bezienswaardigheden op een rij

 

Sint-Joriskerk

De absolute trekpleister van Madaba is de Sint-Joriskerk of beter gezegd, het mozaïek gelegen binnen in de kerk. Op de mozaïek is namelijk de oudste kaart van Palestina afgebeeld, een wegenkaart van het Heilige Land. Lees hier meer over de Sint-Joriskerk.

madaba bezienswaardigheden madaba bezienswaardigheden

Madaba is de stad van de mozaïeken. Overal in en buiten de stad tref je ze in en op gebouwen. Daarnaast kan je ook een mozaïekworkshop volgen of even binnenlopen bij de vele ateliers. In iedere straat vind je wel een atelier waar iemand iets aan het creëren is van mozaïek. Verder kan je in Madaba het Archeologisch Park bezoeken en verschillende musea en kerken. Aanrader is de Sint-Johannes de Doperkerk.

madaba bezienswaardigheden

Sint-Johannes de Doperkerk

De Sint-Johannes de Doperkerk is voorzien van een mooie gevel, prachtige mozaïek maar vooral ook het leuk aangeklede Akropolismuseum onder de kerk. Stap je de kerk binnen, dan vind je meteen een looproute die je naar het museum onder de kerk brengt. Loop je het hele museum door dan kom je uiteindelijk bij het schip en kan je zelfs je looproute afsluiten met een mooi uitzicht vanuit de klokkentoren. Het is namelijk toegestaan om de trappen te beklimmen, door de belkabels door, voor een prachtig panorama uitzicht over Madaba. Toegegeven: de klim is niet gemaakt voor honderden toeristen op een dag, maar het is absoluut een leuke ervaring.

madaba bezienswaardighedenmadaba bezienswaardighedenmadaba bezienswaardigheden

Madaba heeft een van de grootste christelijke gemeenschappen van Jordanië. Het zal je dan ook snel opvallen dat er genoeg drankwinkels te vinden zijn in Madaba. Daar waar je in andere steden (op Aqaba na) moet zoeken naar een winkel, vind je ze in Madaba op vele plekken in de stad.

madaba bezienswaardigheden

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Madaba, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

2 reacties

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >