Madaba bezienswaardigheden: stad van de mozaïek

Madaba is een stad iets ten zuiden van Amman en een populaire bestemming voor reizigers. Genoemd in de Bijbel, vermeld op de Stele van Mesa en belangrijk in de Romeinse tijd alsook in de vroeg-Byzantijnse periode. Maar het gemoedelijke stadje is het meest bekend om de verzameling mozaïeken uit het Byzantijnse tijdperk.

TIP: Madaba kent heel veel leuke (souvenir)winkels en mozaïek shops waar je gegarandeerd slaagt voor je souvenirs. Daarnaast heeft het veel eettentjes met Westerse prijzen in de hoofdstraat. Dit zijn uiteraard hele mooie restaurants, maar wil je iets goedkoops? Dan loop je gewoon een paar straten verder het centrum uit en je vindt vanzelf een lokaal restaurant.

madaba bezienswaardighedenmadaba bezienswaardigheden

Madaba bezienswaardigheden op een rij

 

Sint-Joriskerk

De absolute trekpleister van Madaba is de Sint-Joriskerk of beter gezegd, het mozaïek gelegen binnen in de kerk. Op de mozaïek is namelijk de oudste kaart van Palestina afgebeeld, een wegenkaart van het Heilige Land. Lees hier meer over de Sint-Joriskerk.

madaba bezienswaardigheden madaba bezienswaardigheden

Madaba is de stad van de mozaïeken. Overal in en buiten de stad tref je ze in en op gebouwen. Daarnaast kan je ook een mozaïekworkshop volgen of even binnenlopen bij de vele ateliers. In iedere straat vind je wel een atelier waar iemand iets aan het creëren is van mozaïek. Verder kan je in Madaba het Archeologisch Park bezoeken en verschillende musea en kerken. Aanrader is de Sint-Johannes de Doperkerk.

madaba bezienswaardigheden

Sint-Johannes de Doperkerk

De Sint-Johannes de Doperkerk is voorzien van een mooie gevel, prachtige mozaïek maar vooral ook het leuk aangeklede Akropolismuseum onder de kerk. Stap je de kerk binnen, dan vind je meteen een looproute die je naar het museum onder de kerk brengt. Loop je het hele museum door dan kom je uiteindelijk bij het schip en kan je zelfs je looproute afsluiten met een mooi uitzicht vanuit de klokkentoren. Het is namelijk toegestaan om de trappen te beklimmen, door de belkabels door, voor een prachtig panorama uitzicht over Madaba. Toegegeven: de klim is niet gemaakt voor honderden toeristen op een dag, maar het is absoluut een leuke ervaring.

madaba bezienswaardighedenmadaba bezienswaardighedenmadaba bezienswaardigheden

Madaba heeft een van de grootste christelijke gemeenschappen van Jordanië. Het zal je dan ook snel opvallen dat er genoeg drankwinkels te vinden zijn in Madaba. Daar waar je in andere steden (op Aqaba na) moet zoeken naar een winkel, vind je ze in Madaba op vele plekken in de stad.

madaba bezienswaardigheden

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Jordanië reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Jordanië in onze speciale Jordanië Reisvergelijker.
Jordanië | REIS VERGELIJKER >
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker