Petra openingstijden, entreeprijs en meer handige informatie

Een bezoek aan Petra is overweldigend, mede door de grootte van de oude stad. In dit artikel lees je handige en praktische tips voor je bezoek aan Petra.

Petra entreeprijs

Dat Petra hét hoogtepunt van Jordanië is zie je ook terug in de ticketprijs. Je betaalt namelijk, in verhouding met de andere bezienswaardigheden in Jordanië, een fors bedrag om binnen te komen. Je kan kiezen voor een dagticket maar voor een paar euro meer koop je een twee- of driedaags ticket. Wij raden een tweedagsticket zeker aan.

Ticket prijzen 2018:
Eendagsticket Petra: 50 JD (ongeveer 60 euro)
Tweedagsticket Petra: 55 JD (ongeveer 65 euro)
Driedagsticket Petra: 60 JD (ongeveer 70 euro)

Handig om te weten:

  • Neem je paspoort mee naar de ticketoffice.
  • Je kan zowel contant als met creditcard betalen.
  • Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.
  • Dit ticket is niet inclusief Petra by Night (daar lees je hieronder meer over).

Petra openingstijden

De bezienswaardigheden van Petra en het visitor centre zijn dagelijks geopend van 6 uur ‘s ochtends tot 18 uur ‘s avonds. In de winter tot 16:00 uur ‘s middags.

petra openingstijden entreeprijs

Petra by Night: kosten en openingstijden

Op maandag- woensdag- en donderdagavond starten iedere avond om 20:30 uur de magische Petra by Night tours. Nadat je het visitors centre door bent loop je door de Siq naar de schatkamer. Dit is een wandeling van ongeveer een half uur. Aangekomen bij de schatkamer loop je tegen tientallen kaarsjes aan en spelen de lokale bedoeïenen traditionele muziek. Petra by Night duurt ongeveer 1,5 uur.

Wanneer: maandag-, woensdag- en donderdagavond
Ticketprijs 2018: 17 JD (ongeveer 20 euro)
Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.
Openingstijden: start om 20:30u tot 22:00u, een half uur later ben je weer bij het visitor centre.
Heb je de Jordan pass? Petra by Night is helaas niet inbegrepen bij de pas.

Extra tips voor je bezoek aan Petra

Per paard of ezel door Petra
Aan het begin van Petra staan paarden die je van de ingang tot aan het begin van de siq brengen. In veel gidsen wordt vermeld dat deze paarden in de prijs inbegrepen zijn. Dit klopt in principe wel, maar je bent hoe dan ook verplicht om alsnog een fooi te geven. Wij raden het dan ook sterk af om via een paard (of ezel/kameel) Petra te bezoeken. Ook binnen het complex is het beter om goede wandelschoenen aan te trekken en er een actieve wandeling van te maken, ondanks de grote afstanden. De beesten worden niet al te goed behandeld en dat is ook te zien. Mocht je slecht ter been zijn dan is dit natuurlijk wel een goed alternatief.
petra openingstijden entreeprijs

Bescherm je tegen de zon
Tijdens de warme zonnige zomerdagen doe je er verstandig aan om sowieso zonnebrand mee te nemen en als het even kan een pet en/of hoed. Uiteraard is voldoende water ook een vereiste. Er is namelijk weinig schaduw en je loopt gemakkelijk een hele dag in de zon.

Restaurants en winkels bij Petra
Langs de looproute vind je verschillende tentjes waar je wat te drinken kunt kopen. In het midden van Petra vind je ook het Crown Plaza restaurant. Hier heb je genoeg lunchmogelijkheden en tref je bovendien goede toiletten. Daarnaast vind je uiteraard op iedere hoek een souvenirwinkel en kunnen de lokale bedoeïenen opdringerig zijn. Bereid je daarop voor.

Ben jij in Petra geweest en heb je nog meer handige tips voor toekomstige reizigers? Laat het zeker weten.

petra openingstijden entreeprijs

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker