Wandelen in bergachtig Ajlun – Jordan Trail

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Voor de wandelfanaat is Jordanië een heerlijk land. Verschillende natuurparken laten je constant een ander gezicht van Jordanië zien. Elk met hun geheel eigen flora en fauna, rotssoorten en moeilijkheidsgraad. In onze reisgids app laten we je een aantal van deze natuurparken zien. Ajlun is een van die mooie natuurparken en samen met onze gids Mo liepen we door dit natuurreservaat.

De Jordan Trail

Er zijn in Jordanië verschillende trails uitgezet en er worden er bovendien meer toegevoegd. Een recente toevoeging is de Jordan Trail. Een aaneengesloten wandelroute dat je loopt van het uiterst noorden naar het uiterst zuiden. Zie het als het Pieterpad van Jordanië. Zo brengt de Jordan Trail je ook door het Ajlun Forest Reserve. Een onverwacht zeer groen deel van Jordanië. Het is dus uiteraard ook mogelijk om bepaalde delen van de Jordan Trail te lopen, zoals wij deden in Ajlun. Deze wandeling duurt ongeveer 4 tot 5 uur.

ajlun jordan hiking trail ajlun jordan hiking trail

Samen met een gids

De Jordan Trail is goed aangegeven maar het is aanbevolen om samen met lokale gidsen te wandelen. Niet alleen omdat zij het gebied goed kennen, maar ook omdat er nu eenmaal ook roofdieren in sommige gebieden wonen. Uiteraard is het advies je goed voor te bereiden qua kleding en vooral schoenen. Zie daarvoor onze specials en meer informatie in onze reisgids app.

ajlun jordan hiking trail ajlun jordan hiking trail

Natuurreservaat Ajlun

Zo’n 9 kilometer ten noorden van de stad Ajlun ligt het natuurreservaat van Ajlun. Het reservaat bestrijkt zo’n 13 km2 waarvan de hoogte varieert van 600 tot 1100 meter. De tocht is voornamelijk in een schaduwrijk bosgebied, waarbij mooie uitzichtpunten je tegemoet komen. Bovendien is de flora en fauna rijkelijk, denk daarbij aan pistachebomen en zomereik. Uiteraard vind je hier – zoals in meerdere delen van Jordanië – de wilde tulpen. De fauna is ook erg divers, van wolven tot stekelvarkens en van vossen tot hyena’s.
De twee beste maanden voor een hike zijn april en mei.

ajlun jordan hiking trail ajlun jordan hiking trail

Overnachten in Ajlun

Loop je meerdere dagen, dan kan je onderweg overnachten op aangewezen kampeerplaatsen. Daarnaast vind je langs de hele Jordan Trail speciale homestays. Je overnacht bij mensen thuis bij door de overheid aangewezen families. Zo leer je niet alleen de natuur, maar ook Jordaniërs zelf kennen. Dat laatste deden wij en kunnen we zeer aanbevelen.

Ben je nieuwsgierig naar een meerdaagse hike? Of lijkt het je ook leuk om een eendaagse hike met een gids te lopen, inclusief een homestay overnachting? Bekijk dan de excursiemogelijkheden.

Wil je dit zelf ook?

Wil je dit zelf ook ervaren? Boek eenvoudig online, wij regelen het voor je. Bekijk alle Jordanië excursies.

Het nabijgelegen kasteel Qalaat ar-Rabad is tevens ook een populaire bezienswaardigheid.

ajlun jordan hiking trail

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Jordan Trail wandeling, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >