Het Ajlun kasteel: hoog gelegen met schitterend uitzicht

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Het Aljun kasteel is gelegen op een heuveltop welke je al van ver ziet liggen. In tegenstelling tot wat er hier en daar op internet wordt beweerd, is het Ajlun kasteel absoluut geen kruisvaarders kasteel.

Het kasteel werd uit 12e eeuw gebouwd door een neef van Saladin. (Saladin: oud generaal, zijn bekendste daad is het heroveren van Jeruzalem op de kruisvaarders). Deze plek werd daarmee een verbindingsroute tussen Syrië en Zuid-Jordanië. Bovendien gaf deze strategische plek controle over een deel van de Jordaanvallei.

ajlun kasteel jordanieajlun kasteel jordanie
Aan het begin van de 13e eeuw werd Ajlun het nieuwe centrum van de mijnbouw, en dan in het bijzonder voor ijzererts. Een paar decennia later waren het de Mongolen die het kasteel ernstige schade toebrachten. Het kasteel werd vervolgens opgeknapt door sultan Baibars. Gedurende de Ottomanen was het echter een zware aardbeving in het midden van de 19e eeuw, die het kasteel fataal werd. In de jaren zestig werd er gestart met restauratiewerkzaamheden welke tot op de dag van vandaag nog steeds bezig zijn.

De bezoeker anno nu kan in ieder geval nog genieten van een schitterend uitzicht. Loop dan ook het kasteel in, over de aangelegde brug en klim naar boven. Bij helder weer is het zelfs mogelijk de berg Hermon te zien. Binnen in het kasteel vind je er een klein museum en loop je verschillende zalen in.

ajlun kasteel jordanieajlun kasteel jordanie

Tickets en openingstijden Ajlun kasteel

Ticket: 2 JD (2,40 euro)
Let op: je koopt je ticket (zoals dat vaker gaat in Jordanië) op een andere plek. Nog voor je de bocht maakt naar het kasteel vind je aan de rechterkant een ticketoffice. Hier koop je je kaartje en rijd vervolgens met je auto door naar het kasteel.

Openingstijden:
Winter: 08:00u t/m 16:00u
Zomer: 08:00u t/m 18:00u

ajlun kasteel jordanieajlun kasteel jordanie

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Ajlun kasteel, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >