Interessant: ruïnes van de oude stad Pella

Pella is een archeologische site in de Jordaanvallei ten noorden van Amman. Hier liggen de ruïnes van de oude stad Pella, een van de steden van het legendarische Decapolis. Niet de meest populaire plaats voor toeristen, maar dat is wat ons betreft onterecht.

Pella is van groot belang voor archeologen omdat het bewijs van 6000 jaar ononderbroken bewoning aantoont. En dat komt allemaal door water. Het kleine riviertje, dat voor de regio nog altijd van belang is, maakte de stad in de loop van de geschiedenis een populaire stop voor handelaren. Uiteraard heeft Pella verschillende heersers gehad waar resten verspreid over het terrein je nog aan herinneren.

pella jordaniëpella jordanië

Opgravingen Pella

Tot nu toe is nog maar een klein deel van de ruïnes opgegraven. Sinds 1979 leidt de Universiteit van Sydney deze opgravingen, waarbij vooral gefocust werd op de plaatsen uit de Brons- en de IJzertijd. Verder archeologisch werk is gepland voor de toekomst. Veel van de ruïnes zijn verspreid, dus een kleine wandeling is vereist. De prachtige omgeving helpt daar overigens goed aan mee. Desalniettemin vind je nu al aardig wat ruïnes en is het een interessante site om te bezoeken.

pella jordaniëpella jordanië

Zo tref je er een Byzantijnse kerk uit de 6e eeuw. Te herkennen aan de vier grote zuilen voordat je de heuvel beklimt. In het midden vind je het oude Romeinse stadscentrum met het halfronde odeion en fundamenten van de basilica.

pella jordaniëpella jordanië

Rest House

Geheel boven op de berg vind je het restaurant Rest House waar je uitkijkend over Pella een drankje kan doen. Zeker een mooi uitzicht, maar de eigenaar kan nogal opdringerig zijn en geeft niet snel op. Bezoek dus eerst beneden de ruïnes en mocht je alsnog naar boven willen gaan voor een drankje (of een foto), dan ben je alvast gewaarschuwd..

pella jordanië

Ticket: 2 JD (2,40 euro)

pella jordanië

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Jordanië reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Jordanië in onze speciale Jordanië Reisvergelijker.
Jordanië | REIS VERGELIJKER >
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker