Interessant: ruïnes van de oude stad Pella

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Pella is een archeologische site in de Jordaanvallei ten noorden van Amman. Hier liggen de ruïnes van de oude stad Pella, een van de steden van het legendarische Decapolis. Niet de meest populaire plaats voor toeristen, maar dat is wat ons betreft onterecht.

Pella is van groot belang voor archeologen omdat het bewijs van 6000 jaar ononderbroken bewoning aantoont. En dat komt allemaal door water. Het kleine riviertje, dat voor de regio nog altijd van belang is, maakte de stad in de loop van de geschiedenis een populaire stop voor handelaren. Uiteraard heeft Pella verschillende heersers gehad waar resten verspreid over het terrein je nog aan herinneren.

pella jordaniëpella jordanië

Opgravingen Pella

Tot nu toe is nog maar een klein deel van de ruïnes opgegraven. Sinds 1979 leidt de Universiteit van Sydney deze opgravingen, waarbij vooral gefocust werd op de plaatsen uit de Brons- en de IJzertijd. Verder archeologisch werk is gepland voor de toekomst. Veel van de ruïnes zijn verspreid, dus een kleine wandeling is vereist. De prachtige omgeving helpt daar overigens goed aan mee. Desalniettemin vind je nu al aardig wat ruïnes en is het een interessante site om te bezoeken.

pella jordaniëpella jordanië

Zo tref je er een Byzantijnse kerk uit de 6e eeuw. Te herkennen aan de vier grote zuilen voordat je de heuvel beklimt. In het midden vind je het oude Romeinse stadscentrum met het halfronde odeion en fundamenten van de basilica.

pella jordaniëpella jordanië

Rest House

Geheel boven op de berg vind je het restaurant Rest House waar je uitkijkend over Pella een drankje kan doen. Zeker een mooi uitzicht, maar de eigenaar kan nogal opdringerig zijn en geeft niet snel op. Bezoek dus eerst beneden de ruïnes en mocht je alsnog naar boven willen gaan voor een drankje (of een foto), dan ben je alvast gewaarschuwd..

pella jordanië

Ticket: 2 JD (2,40 euro)

pella jordanië

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Pella, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >