Amman bezienswaardigheden: highlights en onze tips

Amman is het kloppend hart van het land dat, zeker als het gaat om hotels en restaurants, zeer westers aanvoelt. Van hippe plekken zoals Rainbowstreet loop je echter binnen no-time een buurt of een soek in, die je juist weer het gevoel van het Midden-Oosten geven. Amman, de hoofdstad van Jordaniƫ, is in korte tijd uitgegroeid tot dƩ multiculturele metropool van het land.

Voor veel toeristen die een rondreis door Jordaniƫ maken is Amman het begin- en eindpunt. In Amman woont bijna de helft van alle inwoners van Jordaniƫ en iedereen doet vrijwel alles met de auto. Daarmee is het vooral een grote en drukke stad, maar met een erg interessante geschiedenis heeft Amman ook voor toeristen genoeg te bieden. We raden je dan ook zeker aan om minimaal een volledige dag in de hoofdstad te verblijven.

amman bezienswaardigheden jordaniƫ

De citadel van Amman

De belangrijkste historische hoogtepunten van Amman liggen handig genoeg zeer dichtbij elkaar, in en rondom de citadel. Sporen van bewoning op dit hoog gelegen deel van Amman gaan terug tot in de Bronstijd. Amman is daarmee ook een van de oudste bewoonde plekken ter wereld. Al sinds de steentijd vestigde de mens zich er graag. De eerste schriftelijke vermeldingen van Amman vind je terug in de Bijbel, waar gesproken wordt van Rabbah of Rabbath-Ammon. Bij de citadel vind je resten van de Romeinen, maar ook van de Byzantijnen en Omajjaden. Bovendien tref je in het archeologisch museum nog veel meer van andere tijdperken. Lees hier meer over de citadel van Amman.

amman bezienswaardigheden jordaniƫ

Winkelen en koffie drinken: Rainbowstreet en DownTown

Downtown, in oud Oost-Amman, is bij uitstek de beste plek om te winkelen. Je vindt hier erg leuke (en originele) souvenirs, zoals bijvoorbeeld traditionele Palestijnse jurken in zwart-rode motieven. Downtown is hĆ©t kloppende hart van de stad. Op welk tijdstip van de dag je er ook loopt, verwacht vooral heel veel toeterende autoā€™s. De chaos rondom Downtown is zĆ³ extreem dat je er goed aan doet een taxi te nemen. Het parkeren van je auto kan namelijk wel een tijdje duren..

Naast het drukke en gezellige Downtown heb je ook nog het populaire Rainbowstreet. De laatste jaren is dit dƩ hippe straat van Amman. Dit merk je dan ook meteen aan de prijzen. Je vindt er exclusieve kledingwinkels en extreem hippe (en dure) koffiezaakjes. Locals lopen hier maar al te graag rond. Hier vind je een overzicht met leuke restaurants en tips over Downtown en de Rainbowstreet.

amman bezienswaardigheden jordaniƫ

Romeins theater

Het Romeinse theater van Amman is een van de indrukwekkendste attracties van de hoofdstad. Het theater biedt plaats aan 6000 toeschouwers en heeft 33 rijen zitplaatsen. Het is daarmee ook het grootste antieke theater van Jordaniƫ. Klim naar boven en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Hier vind je meer over het Romeins theater van Amman.

amman bezienswaardigheden jordaniƫ

Verdere bezienswaardigheden in Amman

Andere toeristische hoogtepunten zijn verschillende moskeeƫn, zoals de Abu Darwish moskee en de Koning Abdullah I moskee, ook wel de blauwe moskee genoemd. Daarnaast heeft Amman ook een aantal interessante musea. Bekijk hier alle musea van Amman op een rij.

amman bezienswaardigheden jordaniƫ

HANDIG: op de website Calendar.jo vind je de evenementenagenda van Jordaniƫ.

Ben jij in Amman geweest en heb je nog een goede tip? Laat het dan zeker weten.

JORDANIƋ REISTIPS


JordaniĆ« Reisaanbod ā†’

Ben je van plan om naar Jordaniƫ te gaan? Bekijk dan zeker het Jordaniƫ Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordaniƫ in ƩƩn overzicht.


JordaniĆ« Reisgids App ā†’

Uiteraard ga je met een goede JordaniĆ« reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis JordaniĆ« Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Jordaniƫ reizen,
in Ć©Ć©n overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Jordaniƫ in onze speciale Jordaniƫ Reisvergelijker.
Jordaniƫ | REIS VERGELIJKER >
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker