Amman bezienswaardigheden: highlights en onze tips

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Amman is het kloppend hart van het land dat, zeker als het gaat om hotels en restaurants, zeer westers aanvoelt. Van hippe plekken zoals Rainbowstreet loop je echter binnen no-time een buurt of een soek in, die je juist weer het gevoel van het Midden-Oosten geven. Amman, de hoofdstad van Jordanië, is in korte tijd uitgegroeid tot dé multiculturele metropool van het land.

Voor veel toeristen die een rondreis door Jordanië maken is Amman het begin- en eindpunt. In Amman woont bijna de helft van alle inwoners van Jordanië en iedereen doet vrijwel alles met de auto. Daarmee is het vooral een grote en drukke stad, maar met een erg interessante geschiedenis heeft Amman ook voor toeristen genoeg te bieden. We raden je dan ook zeker aan om minimaal een volledige dag in de hoofdstad te verblijven.

amman bezienswaardigheden jordanië

De citadel van Amman

De belangrijkste historische hoogtepunten van Amman liggen handig genoeg zeer dichtbij elkaar, in en rondom de citadel. Sporen van bewoning op dit hoog gelegen deel van Amman gaan terug tot in de Bronstijd. Amman is daarmee ook een van de oudste bewoonde plekken ter wereld. Al sinds de steentijd vestigde de mens zich er graag. De eerste schriftelijke vermeldingen van Amman vind je terug in de Bijbel, waar gesproken wordt van Rabbah of Rabbath-Ammon. Bij de citadel vind je resten van de Romeinen, maar ook van de Byzantijnen en Omajjaden. Bovendien tref je in het archeologisch museum nog veel meer van andere tijdperken. Lees hier meer over de citadel van Amman.

amman bezienswaardigheden jordanië

Winkelen en koffie drinken: Rainbowstreet en DownTown

Downtown, in oud Oost-Amman, is bij uitstek de beste plek om te winkelen. Je vindt hier erg leuke (en originele) souvenirs, zoals bijvoorbeeld traditionele Palestijnse jurken in zwart-rode motieven. Downtown is hét kloppende hart van de stad. Op welk tijdstip van de dag je er ook loopt, verwacht vooral heel veel toeterende auto’s. De chaos rondom Downtown is zó extreem dat je er goed aan doet een taxi te nemen. Het parkeren van je auto kan namelijk wel een tijdje duren..

Naast het drukke en gezellige Downtown heb je ook nog het populaire Rainbowstreet. De laatste jaren is dit dé hippe straat van Amman. Dit merk je dan ook meteen aan de prijzen. Je vindt er exclusieve kledingwinkels en extreem hippe (en dure) koffiezaakjes. Locals lopen hier maar al te graag rond. Hier vind je een overzicht met leuke restaurants en tips over Downtown en de Rainbowstreet.

amman bezienswaardigheden jordanië

Romeins theater

Het Romeinse theater van Amman is een van de indrukwekkendste attracties van de hoofdstad. Het theater biedt plaats aan 6000 toeschouwers en heeft 33 rijen zitplaatsen. Het is daarmee ook het grootste antieke theater van Jordanië. Klim naar boven en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Hier vind je meer over het Romeins theater van Amman.

amman bezienswaardigheden jordanië

Verdere bezienswaardigheden in Amman

Andere toeristische hoogtepunten zijn verschillende moskeeën, zoals de Abu Darwish moskee en de Koning Abdullah I moskee, ook wel de blauwe moskee genoemd. Daarnaast heeft Amman ook een aantal interessante musea. Bekijk hier alle musea van Amman op een rij.

amman bezienswaardigheden jordanië

HANDIG: op de website Calendar.jo vind je de evenementenagenda van Jordanië.

Ben jij in Amman geweest en heb je nog een goede tip? Laat het dan zeker weten.

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Amman, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >