Droomfoto’s: een weekend in de Wadi Rum woestijn

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover, we bezochten de Wadi Rum woestijn in Jordanië. We spraken er af met het team van Middenoostenreizen.com, zij vlogen namelijk voor een weekendje naar Jordanië (ja, ook dát is zelfs mogelijk). We hielden een fijn feestje in de woestijn en sliepen vervolgens op de allermooiste slaapplek: in de openlucht met een sterrenhemel als plafond. Vervolgens scheurden we met de jeep door de woestijn, maakten we droneshots onder het toeziend oog van een militair én als klap op de vuurpijl maakten we een ballonvaart over de woestijn. Deze fotoreeks is het resultaat. Geniet mee!

Onze plek voor de eerste avond en nacht, waarbij we omringd werden door tientallen kaarsjes.

Een eindeloos landschap met rode zandduinen en grote rotsformaties. Marlou noemde het de Halong Bay van Vietnam, maar dan in woestijnvorm.

Wadi Rum staat sinds 2011 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Overnachten in de Wadi Rum doe je eigenlijk altijd in een van de vele bedoeïnenkampen. Je overnacht dan in zo’n zwart-wit gestreepte tent (en ja, er is gewoon warm water!). Deze boek je heel gemakkelijk online (ook via Booking.com).

De Engelse officier Thomas Edward Lawrence, beter bekend als Lawrence of Arabia, verbleef hier in de tijd van de Arabische opstand in 1917. Hij bereidde hier zijn Arabische troepen voor op de aanval van Aqaba.

We staan onder militair toezicht

Wie geabonneerd is op onze nieuwsbrief, heeft al kunnen lezen dat wij in Jordanië onder militair toezicht staan. Dat klinkt wellicht wat spannend, maar eigenlijk zijn we er juist heel erg blij mee. We hebben namelijk toestemming gekregen om met onze drone te filmen. Althans, alleen als daar een militair naast staat. Dat betekent dat we een militair hebben ‘ingehuurd’ voor twee dagen: ons bezoek in de Wadi Rum en uiteraard bij de grote trekpleister Petra. Terwijl Godfried met zijn drone mooie shots maakt, staat er naast hem altijd keurig een militair toezicht te houden. En ja, in de Wadi Rum vond deze militair het stiekem ook helemaal geweldig. Hij gluurde mee en speelde zelfs mee in onze videoscènes.

Onderstaande foto is best wel onze favoriet van deze trip. Wij, Godfried en Marlou, samen met het team van Middenoostenreizen.com én op rechts onze militair. Groepsfoto 2.0!

Het team van Middenoostenreizen.com maakt ook even spontaan een groepsfoto. Ja, dit zijn de betere!

Ballonvaart over de Wadi Rum: wát een belevenis

Om 5 uur ’s ochtends uit bed om een van de mooiste momenten uit je leven mee te maken. Ja, daar kom je je bed wel voor uit. We vlogen met een luchtballon tijdens zonsopkomst over de Wadi Rum en dat gevoel is echt onbeschrijfelijk.

Verkocht na het zien van deze fotoreeks en wil je nu ook naar Jordanië? Check dan de mogelijkheden bij Middenoostenreizen.com, daar waar letterlijk álles mogelijk is.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Wadi Rum woestijn, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*