🇯🇴 Jordanië

Ultieme informatiebron voor rondreizen naar Jordanië.

De schitterende graftombes van Petra, de bizarre Wadi Rum woestijn of drijven in de Dode Zee. Iedereen heeft wel een beeld van Jordanië in zijn of haar hoofd dat een wens van een vakantie naar Jordanië heeft aangewakkerd. Met REiSREPORT heb je alles voor een reis naar Jordanië bij de hand. Zowel vóór, tijdens als na je reis en van zowel bekende als minder bekende plekken.

🇯🇴 Alles over Jordanië Jordanië reisgids app → Jordanië hotels →

 

jordanie rondreis

 

REiSREPORT JORDANIË

Alles wat je nodig hebt voor een reis naar Jordanië. Vóór, tijdens en na je reis.

 

Jordanië reisinformatie

Beste reistijd Jordanië


De beste reistijd voor Jordanië is rond maart, april en mei en oktober en november. Tegen het eind van november koelt het goed af, vooral ’s avonds en in het bijzonder in de woestijnen van Jordanië, zoals de Wadi Rum. In april en mei heb je bovendien veel bloemen en groen in de lente. Vermijd in ieder geval de hitte in de zomer van Jordanië.

Jordanië: woestijn en zee

Jordanië associeer je al snel met oneindige zand woestijnen. Uiteraard heeft iedereen ook al wel foto’s van Petra gezien en weet je vast dat je door het vele zout in de Dode Zee, met gemak een boekje kan lezen omdat je perfect blijft drijven. Maar Jordanië is veel meer. Canyoning in prachtige kloven maar ook het groene noorden of Azraq wetlands… Bekijk onze speciale documentaires: Jordanië Hoogtepunten, Geschiedenis van Jordanië en Natuur in Jordanië en andere Jordanië Video’s.

Jordanië

Hoofdstad:
Amman
Oppervlakte:
Ruim 90.000 km² (+/- 2x Nederland)
Inwoners:
Zo’n 8.200.000
Munteenheid:
Jordaanse Dinar
Tijdverschil:
1 uur later dan Nederland

 

 

Jordanië reizen vergelijken

Onze Jordanië documentaires en reisvideo’s bekeken? De Jordanië reisgids app geïnstalleerd op je mobiel of tablet? Dan ben je klaar om te boeken.Vind de reis die bij jou past in onze Jordanië reisvergelijker. Alle Jordanië rondreizen bij elkaar. Bijbelreizen, singlereizen, individuele reizen of groepsreizen naar Jordanië in één Jordanië reizen overzicht.

Jordanië rondreizen vergelijken →

 

 

Kleine selectie: Vier keer bijzonder Jordanië

Jordanië hoogtepunten (video)

wadi rum woestijn in jordanië

Welke bezienswaardigheden in Jordanië mag je absoluut niet missen? Jordanië is een veelzijdig land voor verschillende type reizigers. Ga er eens goed voor zitten en bekijk onze bijzondere documentaire.

Hoogtepunten Jordanie →
Petra, Jordanië (video’s)

petra jordanie

Allicht heb je al foto’s gezien van Petra, de absolute trekpleister van Jordanië. Wij maakten er verschillende speciale video’s. Zowel van Petra zelf als verschillende speciale wandelingen. Reis met ons mee… Daarna wil je ongetwijfeld ook.

Petra, Jordanië →
Wadi Rum Woestijn (video)

wadi rum jordanië

De Wadi Rum woestijn staat vooral in het teken van schitterende zandvlaktes afgewisseld met bizarre rotsformaties waar je te voet, per jeep of dromedaris doorheen trekt. Maar er is nog veel meer te doen en te beleven. Bekijk Wadi Rum in video.

Wadi Rum, Jordanie →
Wat te doen in Amman? (video)

jordanie rainbowstreet amman

De drukke hoofdstad van Jordanië is een bijzondere eerste stop tijdens je reis door Jordanië. Het moderne Amman kent enorm veel mooie gebouwen, musea en natuurlijk vind je genoeg restaurants. Je vindt alle tips hier.

Wat te doen in Amman →

 

 

 

Uitvoerige reisdocumentaires

Voor een klein land als Jordanië, heeft het opvallend veel te bieden voor reizigers. Hoogtepunten van Jordanië betreffen de bijzondere geschiedenis van allerlei volkeren en prachtige natuur. Van de Wadi Rum woestijn tot duiken in kristalhelder water van de Rode Zee. In verschillende uitvoerige documentaires laten we je alles zien.

reisvideo & -documentaires →

 

 

 

REiSREPORT Jordanië & Partners


Middenoostenreizen.com

Zonder twijfel, DE tour operator in Nederland en België met het meest uitgebreide netwerk in het Midden-Oosten. MiddenOostenReizen.com was overtuigd dat wat we ook wilden, zij het konden regelen. En daar bleek niets aan gelogen.

Aanbiedingen Middenoostenreizen.com →

Wij kunnen ze absoluut van harte aanbevelen. En mocht je ze bellen… Vermeld even REiSREPORT. Vinden ze leuk om te horen en je krijgt ook nog een speciale behandeling. Heb je trouwens de speciale documentaire Jordanië hoogtepunten al gezien? Daar zie je het team in voorbijkomen.

UNHCR

Jordanië neemt als stabiel land bijzonder veel vluchtelingen op. Samen met de UNHCR spraken we een aantal van deze Syrische vluchtelingen en gingen een dag met ze mee.

UNHCR →

Decathlon

We hebben in Jordanië allerlei wandelingen en hikes gedaan en werden gelukkig vooraf goed geadviseerd door Decathlon. De Wadi Rum kan verraderlijk warm EN koud zijn dus daar werden we op voorbereid met goede jassen.

Aanbiedingen Decathlon →

In de speciale Decathlon Jordanië Outdoor documentaire zie je van alles voorbijkomen. In de Jordanië reisgids app hebben we samen met Decathlon verschillende adviesvideo’s opgenomen om ook jou op weg te helpen. We tonen er hier één, de rest zie je in de Jordanië reisgids.

Royal Jordanian Airlines

Wij vlogen met een directe vlucht naar Jordanië, en weer terug. Dat is natuurlijk verreweg het meest comfortabel. Wij vlogen dan ook met Royal Jordanian Airlines. Met een directe vlucht en goede vertrektijden ideaal.

Deals Jordanian Airlines →

Jordan Tourism Board

Wij reizen doorgaans met 8 verschillende camera’s en in het geval Jordanië, ook met een drone. En dat is niet makkelijk. Middenoostenreizen.com wist dit, samen met Jordan Tourism Board, allemaal mogelijk te maken. Super!

Visit Jordan →

Je ziet het allemaal en nog veel meer in onze Jordanië Reisgids App en Jordanië documentaires, zoals Jordanië Hoogtepunten.

 

Voorbereiding & Bezienswaardigheden

Een selectie uit onze artikelen over Jordanië. Je vindt de andere tientallen artikelen en natuurlijk eveneens tientallen video’s in de Jordanië Reisgids App.

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Jordanië Vakantie Reisinformatie
Author Rating
51star1star1star1star1star
ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link