Towers of Silence in Yazd

Een plek die schijnbaar veel toeristen overslaan, maar wat ons betreft toch een hoogtepunt van je verblijf in Yazd zou moeten zijn zij de ‘towers of silence’. Als je het verhaal achter deze torens weet wanneer je naar boven klimt is het een bijzondere ervaring.

Bovenop de twee torens vind je namelijk de plaats waar de Zoroastriërs hun lijken aan de gieren gaven. Volgens de Zoroastrische traditie kan een lichaam, zodra deze ophoudt te leven, onmiddellijk besmet worden door de demonen en onzuiver gemaakt worden. Om dit te voorkomen zuiverden de Zoroastriërs het dode lichaam door het aan de elementen bloot te stellen. Dit gebeurde op de vlakke torens in de woestijn, de Towers of Silence.

towers of silence yazd towers of silence yazd

Sinds de jaren zeventig is dit gebruik volgens de Iraanse wet niet meer mogelijk. De Zoroastriërs waren vanaf dat moment gedwongen zich aan te passen aan de nieuwe begrafenismethoden. Onderaan de Towers of Silence vind je de begraafplaats.

Er zijn twee grote torens, waarvan de rechter het beste te beklimmen is via een aangelegde trap. Dat neemt niet weg dat de linker toren ook zeker de moeite waard is. We raden je aan om veel tijd te nemen voor dit bezoek en op een rustig tempo beide torens te beklimmen. Het uitzicht over de woestijnstad is adembenemend.

We raden je aan om ’s ochtends naar de stiltetorens te gaan, want het wordt al heel snel veel te heet. Vergeet sowieso je zonnebrand niet, want er is haast geen schaduw te vinden.

towers of silence yazd towers of silence yazd

Over het Zoroastrisme

Het Zoroastrisme is een religie die oorspronkelijk afkomstig is uit Perzië. De Zoroastriers vormen momenteel nog een kleine minderheid in Iran, maar ook in Azerbeidzjan, India en de Koerdische gebieden in Irak en Turkije. Wereldwijd zijn er volgens schatting 2,6 miljoen Zoroastriërs. De stichter van dit geloof is de mythische profeet Zarathustra of Zoroaster. Zijn leer is samengevat in het heilige boek van het Zoroastrisme, de Avesta. Deze leer wordt gekarakteriseerd door een sterk dualisme tussen goed en kwaad. In de eeuwige strijd tussen beide dient men de kant van het goede te kiezen. Deze ethische keuze wordt samengevat in drie pijlers: goede gedachten, goede woorden en goede daden.

towers of silence yazd

Summary
Review Date
Reviewed Item
Towers of Silence, Yazd, Iran
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*