Al Himma: paradijs met warmwaterbronnen

In het uiterste noordwesten van Jordanië ligt een heus kuuroord, genaamd Al Himma. Himma (of hemma) betekent ‘hete bron’. De warmwaterbronnen zijn niet alleen dezer dagen een populaire trekpleister, maar waren dat al in de Romeinse tijd. De inwoners van de iets zuidelijker gelegen Decapolis stad Umm Qais vermaakten zich destijds namelijk al in Al Himma.

Al Himma ligt nagenoeg op de grens met de politiek betwiste Golanhoogte. Om er te komen passeer je dan ook twee checkpoints waar je je paspoort moet laten zien.

al himma jordanie

Kuuroord Al Himma

Gebouwd langs de steile hellingen van de kloof van Yarmuk kijk je uit over de Golanhoogte en de Jordaanrivier. Bij dit kuuroord (vergelijkbaar met een zwembadcomplex) kan je tegen een kleine vergoeding de publieke baden bezoeken die in de weekenden (vrijdag en zaterdag) populair zijn onder Jordaniërs zelf. Je treft er een kleine kinderboerderij, verschillende baden, een waterval en vele zitjes. Vergelijk het overigens niet met een standaard ‘Nederlands zwembad’, want hier ziet het er toch heel anders uit. Uiteraard worden in het Islamitische Jordanië mannen en vrouwen gescheiden en kunnen vrouwen in afgeschermde ruimtes hun hoofddoeken afdoen. Er is dan ook een binnenzwembad speciaal voor vrouwen.

al himma jordanieal himma jordanie

Voor de meer vermogende families zijn er zelfs geheel afgeschermde baden te huur, deze worden dan gehuurd voor een hele dag. Zoals onderstaande natuurlijke waterbron, gelegen in een druipsteengrot, compleet met zitruimtes en een waterstroompje. Er staan bovendien overal barbecues en het is dan ook toegestaan je eigen eten mee te nemen.

al himma jordanie

Jordaanse aangelegenheid

Let wel: wat ons betreft leuk om eens te gaan kijken en eventueel wat te eten, maar het is echt een Jordaanse aangelegenheid. Overigens is er in het dorp ook nog een ander kuuroord. Wij raden je aan om te overnachten in het exclusieve resort voor Westerse/Nederlandse toeristen (zie hieronder) en overdag eens een bezoek te brengen aan het kuuroord in het dorp zelf. Dit doe je samen met de eigenaar van onderstaand resort, hij laat het je graag zien.

Paradijselijke overnachting

Voor Westerse toeristen is er een uiterst luxe privé onderkomen met een klein aantal kamers. Het heeft een prachtig groot zwembad omgeven met palmbomen en een tuin vol fruitbomen. Het water van dit zwembad is ook afkomstig van een warmwaterbron en rond de 30 graden. Je begrijpt, dat is dus ‘s avonds tot in de late uurtjes heerlijk vertoeven. Boven het grote zwembad is er bovendien nog een kleine grot waar het water nóg water is.

al himma jordanieal himma jordanieal himma jordanie

Je waant je werkelijk waar in een klein sprookje en het is dan ook de ideale plek om midden in je reis even helemaal tot rust te komen. De kamers zijn voorzien van airco, er ligt een tennisbaan in de achtertuin en je krijgt heerlijk ontbijt en diner. Dit was wat ons betreft (eerlijk en oprecht) een van de mooiste momenten van onze reis.

al himma jordanieal himma jordanie

Exclusief te boeken

Een absoluut unieke plek in Jordanië met één bijzondere – maar belangrijke – opmerking. Het is privé terrein en daardoor op geen enkele boekingssite te vinden. De eigenaar wil hier namelijk geen commercieel resort van maken en laat hier alleen gasten overnachten via zijn goede connecties met het Nederlandse reisbureau Middenoostenreizen.com. Voor wie een exclusieve en paradijselijke (haast honeymoon-achtige) overnachting wil, afgezonderd van alles en iedereen, heeft hier de mogelijkheid toe.

RESERVEREN: Boekingen worden exclusief verzorgd door Middenoostenreizen.com en zijn online te reserveren via onze reisgids App.

al himma jordanieal himma jordanieal himma jordanie

Al-Himma is kortom een stuk Jordanië dat je niet snel verwacht en een bezoek ook zeker niet snel zal vergeten.

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Al-Himma, paradijs in Jordanië
Title
Al-Himma, paradijs in Jordanië
Description

Al-Himma, Jordanië is een waar paradijs. In het uiterste noordwesten van Jordanië ligt dit kuuroord, genaamd Al Himma. Overnachten in een exclusief resort met warmwaterbronnen. Op de grens met de betwiste Golan hoogte is het bijna ongelofelijk hoe je in Al-Himma, of ook wel Al-Hemma genoemd, kunt overnachten.

2 reacties

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Jordanië  Reisgids App. 100% gratis.

Uitgebreide Nederlandstalige Jordanië Reisgids van REiSREPORT. Alles over Jordanië op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker