Beste reistijd Iran

Je bent geΓ―nteresseerd in een reis naar Iran, dat vinden wij leuk! Sterker nog, we raden het je echt aan, want het is een prachtig land. De beste reistijd Iran lees je hier.

Beste reistijd Iran – hoogseizoen

Tussen maart en mei is het hoogseizoen in Iran. Dat betekent dat de temperaturen op zijn best zijn en het de beste reistijd is om Iran te bezoeken.
Tussen 21 maart en 3 april is het β€˜No Ruz’, en betaal je de hoofdprijs Γ©n is het overal heel druk. Vooral in Esfahan, Shiraz, Yazd en aan de Perzische zee. In april gaan de prijzen in hotels ook omhoog.

TIP: Boek je hotels een paar dagen van te voren, want er zijn maar weinig hotels en deze zijn dan ook snel volgeboekt.

Reistijd Iran – middenseizoen

Van juni tot en met oktober is het middenseizoen in Iran. Het hele warme weer in juni zorgt voor minder toeristen. In september en oktober gaat de temperatuur weer wat omlaag en zijn ook de prijzen wat lager dan in het hoogseizoen (maart t/m mei).

Reistijd Iran – laagseizoen

Van november tot en met februari is het laagseizoen in Iran. Het is in die periode extreem koud (ja echt) in Iran, vooral in het Noordoosten en het Westen van Iran. Sommige bergwegen zijn dan ook afgesloten. Het enige voordeel is dat de hotels zo’n 10 tot 50% goedkoper zijn dan tijdens het hoogseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Psst.. In onze nieuwsbrief hebben we exclusieve geheimpjes en extra's.
Wil ik ook!