Abyaneh, het bijzonder rode dorpje van Iran

Waarom Abyaneh zo bijzonder populair is? Je leest het hier, inclusief onze tips.

Abyaneh is vanwege haar bijzondere uitstraling een van de bekendste toeristische attracties van Iran. In het dorpje wonen ongeveer 350 mensen. Abyaneh is een uur rijden vanuit de stad Kashan, in de richting van Isfahan. Het dorp wordt gekenmerkt door haar roodlemen huizen, verscholen aan de voet van de Karkas berg.

abyaneh iran bezoeken

In Abyaneh zijn geen scooters of auto’s te vinden, daar zijn de paadjes namelijk veel te krap voor. Een ezel is daarentegen doodnormaal als vervoersmiddel. De bevolking leeft een traditioneel bestaan en heeft een bijzondere klederdracht. Je kunt makkelijk twee uur ronddwalen in het – toch best kleine – dorpje. Vergeet ook niet om de Herpak moskee te bezoeken.

abyaneh iran bezoeken abyaneh iran bezoeken

Abyaneh: onze tips voor een bezoek aan dit dorpje

  • Wij regelden een taxichauffeur die ons van Kashan naar Isfahan bracht met Abyaneh als tussenstop. Handig  met al je bagage en erg comfortabel reizen.
  • Wil je Abyaneh liever bezoeken als dagexcursie vanuit Kashan? Dat kan ook! Er zijn alleen weinig excursiemogelijkheden en nauwelijks busverbindingen. Het regelen van een taxichauffeur voor de hele dag is hierbij dan ook de beste optie.
  • Wil je graag foto’s maken van de inwoners in hun klederdracht? Dat kan, maar je moet wel iets van ze kopen. Het gedroogde fruit (dat wat ze allemaal verkopen) is een euro, dus dat kan je makkelijk een paar keer doen. Eet trouwens niet al dat gedroogde fruit op, want smaakvol is anders..
  • Onze taxichauffeur nam ons mee naar het Sassanid fort, van waaraf je een prachtig uitzicht hebt over het dorp. Bezoek je het dorp zonder gids/chauffeur? Vraag dan in het dorp hoe je het beste kan lopen naar het fort. Het is namelijk makkelijk zelf te vinden!

abyaneh iran bezoekenabyaneh iran bezoeken

IRAN REISTIPS


Iran Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Iran te gaan? Bekijk dan zeker het Iran Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Iran in één overzicht.


Iran Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Iran reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Iran Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Abyaneh, Iran
Author Rating
51star1star1star1star1star

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link

Iran Reisgids App, voor mobiel & tablet.

De 100% Nederlandstalige Iran Reisgids van REiSREPORT. Alles over Iran op je mobiel of tablet.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker