Abyaneh, het rode dorpje van Iran

Abyaneh is vanwege haar bijzondere uitstraling een van de bekendste toeristische attracties van Iran. In het dorpje wonen ongeveer 350 mensen. Abyaneh is een uur rijden vanuit de stad Kashan, in de richting van Isfahan. Het dorp wordt gekenmerkt door haar roodlemen huizen, verscholen aan de voet van de Karkas berg.

abyaneh iran bezoeken

In Abyaneh zijn geen scooters of auto’s te vinden, daar zijn de paadjes namelijk veel te krap voor. Een ezel is daarentegen doodnormaal als vervoersmiddel. De bevolking leeft een traditioneel bestaan en heeft een bijzondere klederdracht. Je kunt makkelijk twee uur ronddwalen in het – toch best kleine – dorpje. Vergeet ook niet om de Herpak moskee te bezoeken.

abyaneh iran bezoeken abyaneh iran bezoeken

Onze tips voor je bezoek aan Abyaneh

  • Wij regelden een taxichauffeur die ons van Kashan naar Isfahan bracht met Abyaneh als tussenstop. Handig  met al je bagage en erg comfortabel reizen.
  • Wil je Abyaneh liever bezoeken als dagexcursie vanuit Kashan? Dat kan ook! Er zijn alleen weinig excursiemogelijkheden en nauwelijks busverbindingen. Het regelen van een taxichauffeur voor de hele dag is hierbij dan ook de beste optie.
  • Wil je graag foto’s maken van de inwoners in hun klederdracht? Dat kan, maar je moet wel iets van ze kopen. Het gedroogde fruit (dat wat ze allemaal verkopen) is een euro, dus dat kan je makkelijk een paar keer doen. Eet trouwens niet al dat gedroogde fruit op, want smaakvol is anders..
  • Onze taxichauffeur nam ons mee naar het Sassanid fort, van waaraf je een prachtig uitzicht hebt over het dorp. Bezoek je het dorp zonder gids/chauffeur? Vraag dan in het dorp hoe je het beste kan lopen naar het fort. Het is namelijk makkelijk zelf te vinden!

abyaneh iran bezoekenabyaneh iran bezoeken

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*