Sri Lanka – boekentips

  Sri Lanka

  Onderdeel van de Sri Lanka Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Boekentips voor Sri Lanka

  Sri Lanka – Voorbereiding


  Onderstaande boeken nemen je mee in de geschiedenis, cultuur en gewoontes van Sri Lanka. Romans, achtergronden en reisgidsen. Onze Sri Lanka boekentips voor ieder die goed voorbereid naar Sri Lanka wenst af te reizen.

  Boekentips

  Reisgids: Dominicus Sri Lanka

  Reisgids: Dominicus Sri Lanka cover

  De reisgids Sri Lanka beschrijft dit prachtige land met een grote variatie aan bezienswaardigheden. Er zijn weinig tropische bestemmingen die op zo'n klein oppervlak zo veel natuurschoon en zo'n rijke cultuur hebben als deze 'parel in de Indische Oceaan'. De verschillen tussen de drukke hoofdstad Colombo en de rest van het eiland zijn opmerkelijk: langs de kust liggen idyllische vissersdorpen, badplaatsjes en prachtige palmstranden aan een azuurblauwe zee, terwijl in het binnenland de oude koningssteden te vinden zijn. De reisgids Sri Lanka biedt je de achtergrondinformatie bij deze boeiende bestemming, maar ook vol op praktische informatie.

  Boek: De grote kroniek van lanka

  Boek: De grote kroniek van lanka cover

  De Mahavamsa verhaalt de geschiedenis van Sri Lanka vanaf het parinibbana van de Boeddha tot aan de regering van koning Mahasena (ca. 325 n.Chr.). Deze kroniek is een van de weinige geschriften buiten de Pali-canon die volledig in Pali-verzen is geschreven. Zij is opgetekend door de monnik Mahanama van de Mahavihara te Anuradhapura aan het einde van de vijfde eeuw n.Chr.


  Natuurgids: A Naturalist's Guide to the Birds of Sri Lanka

  Natuurgids: A Naturalist's Guide to the Birds of Sri Lanka cover

  This easy-to-use identification guide to 280 bird species covering the most commonly seen in Sri Lanka is an ideal, portable guide for residents and visitors alike, written by an experienced birder with a track record for writing to a popular audience. The author’s top quality photographs are accompanied by detailed species descriptions, which include nomenclature, plumage, distribution, habits and habitat.

  DVD: Undiscovered Sri Lanka

  DVD: Undiscovered Sri Lanka cover

  Deze 3-delige documentaire belicht een uniek land vol spectaculaire dieren. Van het grootste zoogdier op aarde, de blauwe vinvis, tot de kleinste, de Etruskische feeks.


  Reisgids: Lonely Planet

  Reisgids: Lonely Planet cover

  Reis je toch liever met een Engelstalige gids? Dan is daar uiteraard de Lonely Planet. Een fijne reisgids voor zowel de georganiseerde als de zelfstandige reiziger. Wij reisden met zowel de Nederlandstalige reisgids van Dominicus als de Engelstalige Lonely Planet door Sri Lanka. Uiteraard komen alle hoogtepunten aan bod en vind je er handige reisroutes.

  Reisgids: Insight guides - Sri Lanka

  Reisgids: Insight guides - Sri Lanka cover

  De auteurs en fotografen laten u op de bekende, onovertroffen en veelvuldig bekroonde Insight Guide-wijze kennismaken met dit aantrekkelijke eiland, dat eens bekend stond als Ceylon. In de eerste hoofdstukken leest u alles over de geschiedenis, de cultuur en de vele verschillende bevolkingsgroepen. Vervolgens nemen de auteurs u mee op reis. Van het drukke Colombo naar de theeplantages van Nuwara Eliya. Van de stranden aan de zuidwestkust naar de tempels van Jaffna en de Culturele Driehoek met zijn prachtige oude monumenten.


  Taalgids: Lonely Planet Sinhala (Sri Lanka) Phrasebook & Dictionary

  Taalgids: Lonely Planet Sinhala (Sri Lanka) Phrasebook & Dictionary cover

  Sinhala is een van de twee officiële talen van Sri Lanka en het is de eerste taal van meer dan 75% van de bevolking. Volgens de Singalese traditie werd deze taal in Sri Lanka geïntroduceerd door een verbannen prins uit de 6e eeuw die de lokale 'demonen' veroverde. Het heeft een relatief makkelijke grammatica, dus het duurt niet lang om die taalbarrière te overwinnen.

  Reisgids: ANWB Ontdek reisgids Sri Lanka

  Reisgids: ANWB Ontdek reisgids Sri Lanka cover

  Deze reisgids Sri Lanka biedt naast praktische tips over routes, hotels en vervoer ook originele ontdekkingstochten door het land. De auteur laat juist díe plekjes zien waar de andere toeristen aan voorbij lopen. Achter in de handzame gids zit een uitneembare kaart. Kortom: deze reisgids is een onmisbare reisgezel tijdens je rondreis door Sri Lanka.


  Galle VOC-vestiging in Ceylon

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: De oude VoC stad, Galle.

  Galle VOC-vestiging in Ceylon cover

  Het oude gefortificeerde stadje Galle ligt 115 km ten zuiden van Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. In de VOC-tijd vertrokken jaarlijks meestal vier schepen van Galle naar Nederland, geladen met kaneel en andere koloniale produkten. Dit boek beschrijft het alledaagse leven in deze havenplaats, die in 1760 ongeveer tweeduizend inwoners telde. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de Compagniesdienaren uit Europa, maar ook aan de Euraziatische medewerkers en de vele slaven en aan de andere bevolkingsgroepen zoals de Moren, Chitties en Singalezen.

  Boek: Te gast in... - Sri Lanka

  Boek: Te gast in... - Sri Lanka cover

  Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van auteurs die er gewoond of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking. Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking, is de pocketreeks 'Te gast in' ideaal. Een handzaam en compact boekje met vlot leesbare artikelen die een massa tips bevatten voor je reis naar Sri Lanka. Met achtergrondverhalen over omgangsvormen, de maandelijkse viering van Poya-dagen, de jaarlijkse Esala Perahera processie, het VOC-verleden en de bereiding van curry's.


  Boek: Overspoeld

  Boek: Overspoeld cover

  De eindexamens zijn voorbij en Pieter wil weg, de wereld zien. Via een vrijwilligersorganisatie komt hij terecht op Sri Lanka, waar hij Engelse les gaat geven op een school voor dove en blinde kinderen. Het is een leerzame en mooie tijd, en dat wordt alleen maar beter als hij rond kerst een paar dagen naar zee gaat. Op het strand ontmoet Pieter de Zweedse Elin en hij wordt verliefd op haar. Maar dan wordt de kust van Sri Lanka getroffen door een enorme vloedgolf, die alles wat op haar weg komt vernietigt.

  Boek: Sri Lanka food

  Boek: Sri Lanka food cover

  De keuken van Sri Lanka is al even kleurrijk en kruidig als het land zelf. De kruiden, specerijen en ingrediënten zijn bijna overal te verkrijgen, waardoor je nu ook zelf aan de slag kunt. 100 fantastische recepten, van fingerfood tot verbluffende curries en zalige desserts. Met tips, productinformatie en een handige index. Gekruid met tientallen sfeervolle beelden die je volledig onderdompelen in de sfeer van het aromatische land. Je ademt de sfeer en kunt de kruidige recepten bijna proeven.


  Natuurgids: Birds of Sri Lanka

  Natuurgids: Birds of Sri Lanka cover

  Met een rijke avifauna van meer dan 350 soorten met 29 endemen, is het eiland Sri Lanka een van de meest populaire vogel bestemmingen in Zuid-Azië. Deze nieuwe veldgids geeft een volledige beschrijving van alle soorten op de Sri Lanka-lijst. Gedetailleerde tekst markeert de belangrijkste identificatiecriteria, samen met nauwkeurige kleurenkaarten.

  Boek: In de voetsporen van de Boeddha

  Boek: In de voetsporen van de Boeddha cover

  In de voetsporen van de Boeddha' beschrijft niet alleen de uitzonderlijke levens¬loop van prins Siddhartha, maar is tevens een schitterende inleiding in het boeddhistische gedachtegoed. Thich Nhat Hanh portretteert de Boeddha niet als een godheid, maar als een man van vlees en bloed die veel obstakels moest overwinnen op zijn pad, ook binnen de kring van zijn eigen leerlin¬gen. 'Als je de Boeddha niet kunt zien als een menselijk wezen, maak je het jezelf lastig om dicht bij de Boeddha te komen.'


  Natuurgids: The Bradt Travel Guide Sri Lankan Wildlife

  Natuurgids: The Bradt Travel Guide Sri Lankan Wildlife cover

  In this addition to Bradt's popular wildlife guides, naturalist and wildlife photographer Gehan de Silva Wijeyeratne sets out to show visitors the incredible diversity of this small island nation. Sri Lanka is home to elephants, leopards, bears, and water buffalo and boasts one of the highest species densities of marine mammals in the world. An ideal field guide and armchair read, this book is illustrated with color photographs of species and includes maps charting animal habitats to aid identification.

  Reisgids: Capitool Sri Lanka

  Reisgids: Capitool Sri Lanka cover

  Capitool Sri Lanka: de ideale reisgids voor jouw reis naar Sri Lanka - Het is de luxe reisgids voor levensgenieters - Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van zeer hoge kwaliteit - Met vele schitterende foto's en illustraties - Bestand tegen intensief gebruik, voor, tijdens en na je reis - En de gids die je nog lang zult bewaren samen met je herinneringen Hoogtepunten van Sri Lanka Steeds meer reizigers weten het pittoreske eiland Sri Lanka te vinden. Met de diversiteit aan wild, weelderige theeplantages, vele stranden, oude boeddhistische plaatsen en indrukwekkende koloniale gebouwen heeft het land dan ook veel te bieden.


  De reis van wereldreiziger Ibn Battuta

  De reis van wereldreiziger Ibn Battuta cover

  In 1325 vetrok Ibn Battoeta (1304 – 1369) uit Tanger voor een pelgrimage naar Mekka. Achtentwintig jaar later keerde hij terug naar Marokko, waar hij met aanstekelijk genoegen zijn avonturen heeft vastgelegd in een levendig en voor die tijd ongewoon persoonlijk verslag. Ibn Battoeta staat binnen en buiten de Arabische wereld bekend als een van de grootste en interessantste reizigers aller tijden. Hij bereisde, naast de Arabische wereld, Afrika, Turkije, de Russische steppen, India, eilanden in de Indische Oceaan en China.


  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Boeken voor Sri Lanka
  Author Rating
  51star1star1star1star1star

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!