Passikudah strand: luxe resorts en mooie stranden

Sri Lanka

Onderdeel van de Sri Lanka Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Sri Lanka heeft aan alle kanten van het eiland schitterende en populaire stranden. Aan het oosten is Passikudah Beach daar een uitstekend voorbeeld van. Wil je een paar dagen niets meer dan zon, zee en strand? Dan is een resort aan Passikudah Beach de perfecte oplossing.

Passikudah beach: heerlijk ontspannen

Het strand van Passikudah is zeer uitgestrekt en je kunt er bijzonder mooi wandelen. De meeste toeristen overnachten in een resort aan de kust. Veelal direct aan het strand, met eigen zwembad en restaurants. Met aan de ene kant het geluid van de golven en aan de andere kant groene bossen met palmbomen vol kokosnoten is het hier heerlijk rustig.

passikudah beach sri lanka

Verwacht bij Passikudah Beach dan ook geen straten gevuld met souvenirshops, restaurantjes en hostels. Een rijtje met bezienswaardigheden zoals tempels en gebouwen vind je eveneens niet in deze omgeving. Passikudah is simpelweg niet meer dan een lang uitgestrekt strand met enkele zeer mooie resorts. De perfecte plek om helemaal tot rust te komen.

Geen zin om iedere dag bij je eigen resort te eten? Dan is het ook leuk om eens te lunchen of dineren bij een ander prachtig resort aan Passikudah Beach. Onderaan dit artikel vind je onze aanbevelingen.

Geraakt door de tsunami

Passikudah is stevig geraakt door de tsunami van 2004. Door verschillende projecten, gesteund door de regering, is Passikudah inmiddels hard op weg om een populaire toeristenbestemming te worden. Zowel door de tsunami als door de burgeroorlog, welke beëindigd werd in 2009, heeft het daardoor wat langer geduurd voor het strand weer klaar was om toeristen te ontvangen. Momenteel vind je de meest mooie resorts aan het Passikudah Beach, waar je met gemak dagenlang kunt verblijven.

passikudah beach sri lankapassikudah beach sri lanka

In onderstaande foto’s zie je ons verblijf bij Passikudah Beach, het Maalu Maalu Resort & Spa. Een aantal andere hoog aangeschreven resorts bij Passikudah Beach zijn Uga Bay by Uga Escapes, The Calm Resort & Spa, Sun Aqua Pasikuda, Anantaya Resort and Spa en Sunrise by Jetwing.

passikudah beach sri lankapassikudah beach maalu maalu resortpassikudah beach maalu maalu resortpassikudah beach maalu maalu resortpassikudah beach maalu maalu resort

Handige laatste Sri Lanka tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Sri Lanka, installeer dan de gratis Sri Lanka reisgids. Zo is dit Sri Lanka artikel onderdeel van deze Sri Lanka reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Sri Lanka tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Sri Lanka

Onderdeel van de Sri Lanka Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Sri Lanka. Gratis.

Met de Sri Lanka reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Sri Lanka bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Sri Lanka Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Passikudah Beach
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇱🇰 Alles over Sri Lanka bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >