Passikudah strand: luxe resorts en mooie stranden
Ga je op reis naar Sri Lanka? Installeer dan zeker de gratis Sri Lanka Reisgids app.
REiSREPORT TiP Ga met gerust hart en goed verzorgd op reis met onze partner SriLankaRondreis.com. Bekijk sowieso hun Sri Lanka reisaanbod.

Sri Lanka heeft aan alle kanten van het eiland schitterende en populaire stranden. Aan het oosten is Passikudah Beach daar een uitstekend voorbeeld van. Wil je een paar dagen niets meer dan zon, zee en strand? Dan is een resort aan Passikudah Beach de perfecte oplossing.

Passikudah beach: heerlijk ontspannen

Het strand van Passikudah is zeer uitgestrekt en je kunt er bijzonder mooi wandelen. De meeste toeristen overnachten in een resort aan de kust. Veelal direct aan het strand, met eigen zwembad en restaurants. Met aan de ene kant het geluid van de golven en aan de andere kant groene bossen met palmbomen vol kokosnoten is het hier heerlijk rustig.

passikudah beach sri lanka

Verwacht bij Passikudah Beach dan ook geen straten gevuld met souvenirshops, restaurantjes en hostels. Een rijtje met bezienswaardigheden zoals tempels en gebouwen vind je eveneens niet in deze omgeving. Passikudah is simpelweg niet meer dan een lang uitgestrekt strand met enkele zeer mooie resorts. De perfecte plek om helemaal tot rust te komen.

Geen zin om iedere dag bij je eigen resort te eten? Dan is het ook leuk om eens te lunchen of dineren bij een ander prachtig resort aan Passikudah Beach. Onderaan dit artikel vind je onze aanbevelingen.

Geraakt door de tsunami

Passikudah is stevig geraakt door de tsunami van 2004. Door verschillende projecten, gesteund door de regering, is Passikudah inmiddels hard op weg om een populaire toeristenbestemming te worden. Zowel door de tsunami als door de burgeroorlog, welke beëindigd werd in 2009, heeft het daardoor wat langer geduurd voor het strand weer klaar was om toeristen te ontvangen. Momenteel vind je de meest mooie resorts aan het Passikudah Beach, waar je met gemak dagenlang kunt verblijven.

passikudah beach sri lankapassikudah beach sri lanka

In onderstaande foto’s zie je ons verblijf bij Passikudah Beach, het Maalu Maalu Resort & Spa. Een aantal andere hoog aangeschreven resorts bij Passikudah Beach zijn Uga Bay by Uga Escapes, The Calm Resort & Spa, Sun Aqua Pasikuda, Anantaya Resort and Spa en Sunrise by Jetwing.

passikudah beach sri lankapassikudah beach maalu maalu resortpassikudah beach maalu maalu resortpassikudah beach maalu maalu resortpassikudah beach maalu maalu resort

SRI LANKA REISTIPS


Sri Lanka Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Sri Lanka te gaan? Bekijk dan zeker het Sri Lanka Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Sri Lanka in één overzicht.


Sri Lanka Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Sri Lanka reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Sri Lanka Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Passikudah strand: luxe resorts en mooie stranden
Article Name
Passikudah strand: luxe resorts en mooie stranden
Description
Passikudah Beach is de perfecte plek om helemaal tot rust te komen. Zon, zee, strand en de meest prachtige resorts in Sri Lanka. Bij Passikudah Beach overnacht je in een mooi resort, verder is er maar weinig te doen. En dat is juist het hele idee. Meer over Passikudah Beach lees je hier.
Author
Publisher Name
REiSREPORT
Publisher Logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!