Walvissen spotten in Sri Lanka

Sri Lanka

Onderdeel van de Sri Lanka Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Door de vele verschillende natuurreservaten van Sri Lanka zijn er allerlei soorten safari mogelijkheden. Zo ga je op zoek naar luipaarden, beren en andere bijzondere dieren in het Yala National Park, olifanten in het Kaudulla National Park of snorkelen met haaien rondom Pigeon Island. Een geheel unieke ervaring is walvissen spotten in Sri Lanka. Afhankelijk van het seizoen kan dat op verschillende plekken rond de kust van Sri Lanka. Een ervaring om nooit te vergeten.

Walvissen spotten in Sri Lanka

Het walvissen spotten kan je het beste vroeg in de ochtend doen en eventueel combineren met andere activiteiten. Zo is het bijvoorbeeld in Trincomalee mogelijk om aansluitend te gaan snorkelen rond Pigeon Island. Zorg ook voor genoeg drinken en smeer je van te voren goed in. De meeste walvis boottochten starten rond half 7 ‘s ochtends.

sri lanka walvissen spotten mirissa

Walvissen spotten vanaf een klein bootje

Je stapt op een boot en gaat samen met één of meerdere ervaren walvisspotters het water op. Vervolgens vaar je een aantal kilometer zee-inwaarts en daarna.. is het goed om je heen kijken. Dat lijkt wellicht op het zoeken naar een speld in een hooiberg, maar de ervaren lokale kapiteins zijn uiterst bedreven. Want voor je het weet drijf je op slechts enkele meters van één of meerdere walvissen.
Een tijdje blijven ze om je boot heen zwemmen, maar als de sierlijke staart eenmaal naar boven is gekomen.. dan zwaaien ze je gedag en duiken ze weer diep het water in. Daarnaast is de kans ook groot dat je enkele dolfijnen spot. Een ervaring die we je absoluut aanbevelen.

sri lanka walvissen spottentrincomalee walvissen spotten sri lanka

Walvissen spotten in Trincomalee

Het beste seizoen om walvissen te spotten in Trincomalee is van april tot oktober. In deze periode heb je de meeste kans op walvissen en dolfijnen. Bovendien is het weer in dit seizoen ook het best en heb je weinig kans op regen.

Bijzonder aan het walvissen spotten in Trincomalee is de capaciteit van het bootje. Met maximaal 6 personen zit je op een klein bootje midden op zee, wat de hele ervaring nog intenser maakt. Wij hadden zelfs het geluk dat we maar met zijn tweeën op het bootje zaten. Heb je de mogelijkheid om Trincomalee in het juiste seizoen te bezoeken? Dan is dit de mooiste ervaring om walvissen te spotten.

Wil je dit zelf ook?

Wil je dit zelf ook ervaren? Boek eenvoudig online, wij regelen het voor je. Bekijk alle Sri Lanka excursies.

sri lanka walvissen spotten

Walvissen spotten in Mirissa

Het beste seizoen om walvissen te spotten in Mirissa is van december tot april. Mirissa is de meest bekende plek in Sri Lanka om walvissen te spotten. Niet zozeer omdat je meer kans hebt op walvissen, maar simpelweg omdat de zuidkust van Sri Lanka populairder is. Trincomalee in het oosten is relatief minder bekend. Bereid je dan ook voor op meerdere grote boten die ‘s ochtends het water op gaan in Mirissa.

sri lanka walvissen spotten

De kosten van het walvissen spotten in Sri Lanka verschillen uiteraard per aanbieder. Reken op ongeveer 30 tot 40 dollar per persoon, inclusief pick-up bij je hotel.

Handige laatste Sri Lanka tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Sri Lanka, installeer dan de gratis Sri Lanka reisgids. Zo is dit Sri Lanka artikel onderdeel van deze Sri Lanka reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Sri Lanka tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Sri Lanka

Onderdeel van de Sri Lanka Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Sri Lanka. Gratis.

Met de Sri Lanka reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Sri Lanka bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Sri Lanka Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Walvissen spotten Sri Lanka
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇱🇰 Alles over Sri Lanka bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >