Walvissen spotten in Sri Lanka
Ga je op reis naar Sri Lanka? Installeer dan zeker de gratis Sri Lanka Reisgids app.
REiSREPORT TiP Ga met gerust hart en goed verzorgd op reis met onze partner SriLankaRondreis.com. Bekijk sowieso hun Sri Lanka reisaanbod.

Door de vele verschillende natuurreservaten van Sri Lanka zijn er allerlei soorten safari mogelijkheden. Zo ga je op zoek naar luipaarden, beren en andere bijzondere dieren in het Yala National Park, olifanten in het Kaudulla National Park of snorkelen met haaien rondom Pigeon Island. Een geheel unieke ervaring is walvissen spotten in Sri Lanka. Afhankelijk van het seizoen kan dat op verschillende plekken rond de kust van Sri Lanka. Een ervaring om nooit te vergeten.

Walvissen spotten in Sri Lanka

Het walvissen spotten kan je het beste vroeg in de ochtend doen en eventueel combineren met andere activiteiten. Zo is het bijvoorbeeld in Trincomalee mogelijk om aansluitend te gaan snorkelen rond Pigeon Island. Zorg ook voor genoeg drinken en smeer je van te voren goed in. De meeste walvis boottochten starten rond half 7 ‘s ochtends.

sri lanka walvissen spotten mirissa

Walvissen spotten vanaf een klein bootje

Je stapt op een boot en gaat samen met één of meerdere ervaren walvisspotters het water op. Vervolgens vaar je een aantal kilometer zee-inwaarts en daarna.. is het goed om je heen kijken. Dat lijkt wellicht op het zoeken naar een speld in een hooiberg, maar de ervaren lokale kapiteins zijn uiterst bedreven. Want voor je het weet drijf je op slechts enkele meters van één of meerdere walvissen.
Een tijdje blijven ze om je boot heen zwemmen, maar als de sierlijke staart eenmaal naar boven is gekomen.. dan zwaaien ze je gedag en duiken ze weer diep het water in. Daarnaast is de kans ook groot dat je enkele dolfijnen spot. Een ervaring die we je absoluut aanbevelen.

sri lanka walvissen spottentrincomalee walvissen spotten sri lanka

Walvissen spotten in Trincomalee

Het beste seizoen om walvissen te spotten in Trincomalee is van april tot oktober. In deze periode heb je de meeste kans op walvissen en dolfijnen. Bovendien is het weer in dit seizoen ook het best en heb je weinig kans op regen.

Bijzonder aan het walvissen spotten in Trincomalee is de capaciteit van het bootje. Met maximaal 6 personen zit je op een klein bootje midden op zee, wat de hele ervaring nog intenser maakt. Wij hadden zelfs het geluk dat we maar met zijn tweeën op het bootje zaten. Heb je de mogelijkheid om Trincomalee in het juiste seizoen te bezoeken? Dan is dit de mooiste ervaring om walvissen te spotten.

sri lanka walvissen spotten

Walvissen spotten in Mirissa

Het beste seizoen om walvissen te spotten in Mirissa is van december tot april. Mirissa is de meest bekende plek in Sri Lanka om walvissen te spotten. Niet zozeer omdat je meer kans hebt op walvissen, maar simpelweg omdat de zuidkust van Sri Lanka populairder is. Trincomalee in het oosten is relatief minder bekend. Bereid je dan ook voor op meerdere grote boten die ‘s ochtends het water op gaan in Mirissa.

sri lanka walvissen spotten

De kosten van het walvissen spotten in Sri Lanka verschillen uiteraard per aanbieder. Reken op ongeveer 30 tot 40 dollar per persoon, inclusief pick-up bij je hotel.

SRI LANKA REISTIPS


Sri Lanka Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Sri Lanka te gaan? Bekijk dan zeker het Sri Lanka Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Sri Lanka in één overzicht.


Sri Lanka Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Sri Lanka reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Sri Lanka Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Walvissen spotten Sri Lanka
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!