Tangalle strand: bezienswaardigheden en tips

Sri Lanka

Onderdeel van de Sri Lanka Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Tangalle, ook wel geschreven als Tangalla, is een badplaats in het zuiden van Sri Lanka. Langs een aantal lange stranden vind je hotels, resorts en strandtentjes. De gemoedelijke sfeer trekt jaarlijks veel toeristen maar kom je aan het begin of aan het einde van het seizoen, dan is het er heerlijk rustig.

Tangalle: populair strand in het zuiden van Sri Lanka

Tangalle is het meest oostelijk gelegen kustplaatsje in het zuiden van Sri Lanka. In en rond Tangalle vind je een aantal verschillende stranden. Het meest populaire strand is Goyambokka. Andere fijne stranden zijn Medilla, Medaketiya en Mawella strand.
Voor de meeste van deze stranden geldt dat er een vrij sterke en voor kinderen gevaarlijke onderstroming kan zijn, maar je kunt er zeker prima zwemmen. Surfen is uiteraard ook mogelijk in Tangalle.

tangalle strand tangalle strand

Tangalle bezienswaardigheden

Tangalle zelf is een klein stadje met een centrum, zoals overal in Sri Lanka, rond de klokkentoren. Hier vind je de fruitmarkt (erg leuk om even naar binnen te gaan), de haven en zelfs nog wat oude gebouwen van de Hollanders in de tijd van de VOC. Het Nederlandse Fort, het resthouse en het courthouse zijn enkele overgebleven Hollandse gebouwen. Vlakbij de haven en het resthouse, tevens het oudste resthouse van Sri Lanka, loop je nog tegen een klein strand op waar je vooral locals treft.

tangalle sri lankatangalle sri lanka

Wij hebben een aantal leuke restaurants in Tangalle op een rij gezet.

Mulkirigala rotstempels

Zo’n 16 kilometer ten noordwesten van Tangalle vind je de Mulkirigala rotstempels. Deze rotstempels zijn te vergelijken met de rotstempels van Dambulla. In de grotten vind je een aantal grote liggende Boeddha-beelden, afgewisseld met kleinere zittende en staande figuren en muurschilderingen.

En als je het niet erg vindt om even in de auto te zitten, dan kan je nog verschillende natuurparken bezoeken zoals Bundala National Park en het Yala Nationaal Park.

Zeeschildpadden bij Rekawa beach

Rekawa beach, zo’n 10 kilometer ten oosten van Tangalle, staat bekend om vijf verschillende soorten zeeschildpadden. Deze schildpadden leggen ‘s nachts op het strand eieren. Helaas zijn er gemengde gevoelens over deze plek, aangezien er – met name in het hoogseizoen – grote groepen komen kijken naar de jonge zeeschildpadden. Dit kan behoorlijk intimiderend zijn voor de jonkies. Denk dus goed na voordat je besluit naar deze plek te gaan. De broedplaats wordt overigens wel goed beschermd.

tangalle sri lanka

Handige laatste Sri Lanka tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Sri Lanka, installeer dan de gratis Sri Lanka reisgids. Zo is dit Sri Lanka artikel onderdeel van deze Sri Lanka reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Sri Lanka tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Sri Lanka

Onderdeel van de Sri Lanka Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Sri Lanka. Gratis.

Met de Sri Lanka reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Sri Lanka bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Sri Lanka Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Tangalle, Sri Lanka
Author Rating
41star1star1star1stargray

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇱🇰 Alles over Sri Lanka bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >