Golestan paleis in Teheran

Zorg dat de batterij van je camera vol is en je sd-kaartje nog genoeg ruimte heeft. Het Golestan paleis in Teheran is namelijk een pareltje voor het oog รฉn je camera.

Het Golestanpaleis is een Kadjarenpaleis en de voormalige residentie van de Shah van Perziรซ. Het is een meesterwerk uit het Qajaren tijdperk. Het paleis toont de succesvolle integratie van de Perzische kunstnijverheid en architectuur met Westerse invloeden. Het Golestan is gebouwd rond een tuin met zwembaden en planten. Het vormt een van de oudste groepen gebouwen in Teheran. Het ommuurde paleis werd de regeringszetel van de familie Qajar in 1779. Tot op de dag van vandaag is het Golestanpaleis een bron van inspiratie voor Iraanse kunstenaars en architecten.

golestan paleis teheran iran reisgolestan paleis teheran iran reisgolestan paleis teheran iran reis

Entreeprijs Golestan paleis

Om door de tuinen te lopen en van de buitenkant het paleis te zien koop je het standaard entreekaartje (4 euro). Daar bovenop is er een soort โ€˜menukaartโ€™ waarmee je meerdere hallen in het paleis kunt bezoeken. Hoe verder je het paleis in gaat, hoe meer entreegeld je moet betalen. In totaal zijn er 17 โ€˜entreesโ€™ die je kan bezoeken. Mocht je alles willen bezoeken dan ben je 850.000 Rials kwijt, wat zoโ€™n 21 euro is. Wij waren gecharmeerd van de Main Hall fotoโ€™s op de menukaart en kochten een extra kaartje om deze te bezoeken. Een mooie toevoeging!

golestan paleis teheran iran reisgolestan paleis teheran iran reis golestan paleis teheran iran reis golestan paleis teheran iran reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Psst.. In onze nieuwsbrief hebben we exclusieve geheimpjes en extra's.
Wil ik ook!