Trapani bezienswaardigheden en leuke tips

Mede vanwege een vliegveld 20 kilometer verderop wordt Trapani een steeds populairdere bestemming in Sicilië. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven rechtstreeks naar Trapani. Als je een beetje goed zoekt scoor je een retourticket voor ongeveer 50 euro. De stad ligt in het noordwesten van Sicilië, en telt zo’n 70.000 inwoners.

Trapani bezienswaardigheden

Het centrum van de stad heeft een groot voetgangersgebied waardoor alles relaxed aandoet. Er zijn tal van terrassen, barretjes en restaurants, welke erg sfeervol zijn ingericht. Alles voelt net wat hipper aan dan in de andere steden van Sicilië. Een aantal leuke plekken om te bezoeken lees je hieronder.

trapani te doen bezienswaardigheden ericetrapani te doen bezienswaardigheden erice

Erice, letterlijk een hoogtepunt

Vanuit Trapani is het mogelijk om met een kabelbaan naar het dorpje Erice te gaan. Erice ligt op een heuveltop op een hoogte van zo’n 750 meter. Vanaf Erice heb je een prachtig uitzicht over Trapani en de Egadische eilanden.

trapani te doen bezienswaardigheden ericetrapani te doen bezienswaardigheden erice

De lokale vismarkt

Trapani is een oud vissersdorpje, maar ook nu is de vishandel nog erg belangrijk. Zo gaan de vissers ’s ochtends al heel vroeg op pad voor verse vis. Naast de haven vind je de lokale vismarkt.

trapani te doen bezienswaardigheden erice

Egadische eilanden

Elk uur gaat er vanaf Trapani een veerboot naar de drie tegenoverliggende eilandjes: Favignana, Levanzo en Marettimo. Een ticket koop je aan de havenkade. In ongeveer 30 minuten ben je aan de overkant. Favignana is het meest populair bij toeristen. Het is beroemd vanwege de traditionele vangst en slacht van tonijn.

Slaaptip:

Wij verbleven in CieloMare. Volgens de uiterst vriendelijke eigenaar Vinchenzo is CieloMare het enige appartementencomplex in Trapantr

Winkelen:

Tussen de straten Via Torrearsa en Piazetta Cuba in het oude gedeelte van de stad vind je de leukste winkels.

Strand:

Op korte afstand van het centrum vind je een aantal strandjes. De bekendste strandtent is Lido Paradiso, een perfecte plek voor een dagje zonnen, inclusief ligbedjes, een zwembad en beachvolleybalveld.

Zoutpannen:

De stad staat ook bekend om de zoutvelden. Al sinds de 12e eeuw wordt er het beste zout van Italië geproduceerd. Met de kleine molentjes tussen de velden is het een mooi gezicht.

trapani te doen bezienswaardigheden erice

reisverhalen
Zout was vroeger bijzonder belangrijk, bijvoorbeeld om eten te kunnen bewaren. We komen overal ter wereld steeds weer zoutvlaktes tegen. Wat valt jou op in de wereld?

Zingaro en San Vito Lo Capo:

Vanuit Trapani is het ook mogelijk om naar het natuurgebied Zingaro te gaan. San Vito Lo Capo, een populaire badplaats, bereik je met de auto in een klein uurtje. Mocht je geen huurauto hebben is, dan is dat geen probleem, want ook met openbaar vervoer vanuit Trapani is het makkelijk bereikbaar.

san vito lo capo badplaats

Summary
Review Date
Reviewed Item
Trapani bezienswaardigheden, Sicilië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!