Sicilië: Ontdek het prachtige eiland in onze video

Het eiland Sicilië kent ontzettend veel bijzondere steden en mooie stranden. Het is dan ook haast niet mogelijk om alle hoogtepunten te zien in één week. Onze Sicilië rondreis per auto, zoals hieronder uitgestippeld, is het meest geschikt wanneer je rond de 14 dagen in Sicilië bent.

Omdat wij er wat korter waren, en alles wilden zien, hebben wij onderstaande route in 7 dagen gedaan. Maar we raden je aan om:
– Bij 7 dagen Sicilië, een aantal van onderstaande steden over te slaan
– Bij 14 dagen Sicilië onderstaande reis uit te spreiden met rustdagen (lees: stranddagen)

rondreis sicilië per auto

1. Trapani

Vanuit Eindhoven vlieg je voordelig met Ryanair naar Trapani. Hier startte dan ook onze rondreis.  We hebben op het vliegveld onze huurauto opgehaald. De stad kent een leuk, hip centrum. Een bezoek aan Erice is zeer de moeite waard. Erice ligt op een bergtop van zo’n 750 meter hoogte en is per kabelbaan te bereiken. Ook leuk: er liggen 3 kleine eilandjes voor de kust van Trapani, welke je per veerboot kunt bezoeken voor een dagje. Hier lees je nog veel meer tips.

trapani te doen bezienswaardigheden erice

2. San Vito Lo Capo

Vanuit Trapani rijd je in zo’n drie kwartier naar San Vito Lo Capo, één van de bekendste badplaatsen van Sicilië. Ook per bus is San Vito Lo Capo makkelijk bereikbaar. In het hoogseizoen is het hier enorm druk, maar tijdens onze reis (april) was er haast niemand op het strand te zien.
We raden aan om hier een extra stranddag in te plannen.

san vito lo capo badplaats

3. Zingaro

We verlaten San Vito Lo Capo en gaan door naar Cefalu, waarbij we nog een tussenstop maken bij hét natuurreservaat Zingaro. Met haar prachtige flora en fauna én bijzondere baaien met azuurblauwe zee, was dit één van onze favorieten. Alles over Zingaro lees je hier.

zingaro natuurreservaat mooiste strand sicilie

4. Cefalu

Vanuit Zingaro is het nog 2 uur rijden naar Cefalu. Wij kwamen begin van de avond aan in Cefalu en zagen meteen dat alle ‘dagjesmensen’ de stad langzaam verlieten met de grote toeristenbussen. ’s Avonds gaan de locals op stap en is het een enorm levendig stadje. De volgende dag bezoek je de mooie kathedraal en is het uiteraard mogelijk om lekker aan het strand te liggen.
Al onze tips over Cefalu lees je hier.

cefalu te doen bezienswaardigheden

5. Syracuse

Een flinke autorit van zo’n 3 uur brengt je van Cefalu naar Syracuse. Een stad met een rijke geschiedenis, met als hoogtepunt het Teatro Greco. Het theater behoort tot de grootste antieke theaters van de Oudheid. Alles over het theater en alle andere mooie bezienswaardigheden van Syracuse bekijk je hier.

syracuse siracuse te doen

6. Noto

Het is aan te raden om, wanneer je Syracuse bezoekt, ook langs Noto te gaan, zo’n 30 kilometer verderop. Noto is dé Barok stad van Sicilië. In 1693 was er een zware aardbeving in Sicilië. Noto moest daarna geheel opnieuw opgebouwd worden. Nu loop je in Noto letterlijk door een openluchtmuseum van Barok. Wat je er allemaal kunt zien en doen lees je hier.

noto sicilia te doen

7. Taormina

Vanuit Noto rijd je in een kleine 2 uur naar Taormina. Taormina is misschien wel de bekendste en meest bezochte badplaats van Sicilië in het hoogseizoen. Met een knusse binnenstad, een prachtig oud theater met de Etna als uitzicht én de vele stranden is dat dan ook logisch te verklaren. Wij raden je aan om hier een extra rustdag in te plannen want er staat de volgende dag een lange autoreis op het programma. Alles wat je in Taormina kunt doen en zien lees je hier.

taormina badplaats sicilië isola bella

8. Palermo

Tijd voor de hoofdstad van Sicilië, Palermo! Vanuit Taormina reden we naar Palermo in zo’n 3 uur. Je rijdt in principe alweer bijna terug naar Trapani, vanwaar je weer terug naar huis vliegt. Dat Palermo de hoofdstad is merk je meteen. Het is een grote stad met, in vergelijking met de andere steden, veel buitenwijken. Ook het verkeer is typisch Italiaans: chaotisch en haantjesgedrag. Wij konden er de lol wel van inzien. Een stad met veel geschiedenis,  mooie gebouwen en pleinen en dus zeker de moeite waard! Wij schreven een artikel met de 5 hoogtepunten van Palermo.

9. Monreale

Als laatste tussenstop gingen wij naar Monreale. Dit stadje ligt iets onder Palermo en bereik je per auto in een half uurtje. Hier hoef je absoluut geen volle dag voor in te plannen want in ongeveer 3 uur heb je alles gezien. Monreale staat namelijk vooral bekend om haar prachtige kathedraal (wat ons betreft de mooiste van Sicilië) en bijzonder klooster. Bekijk de foto’s en achtergrondverhalen hier.

monreale klooster kathedraal

10. Trapani

Wij reden vervolgens door naar Trapani. Deze rit duurt zo’n 74 minuten. Hier sloten we onze reis af met een wandeling door het gezellige centrum en aten we een pizza in één van de goede (en goedkope) restaurants van Trapani. De volgende ochtend vlogen we terug naar Eindhoven.

trapani te doen bezienswaardigheden erice

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sicilië hoogtepunten
Author Rating
51star1star1star1star1star

20 reacties

    1. Hi Eugénie, wat leuk om te horen. Het is inderdaad een perfect eiland om met de auto een rondreisje te maken! Mocht je tegen die tijd nog tips nodig hebben, voel je vrij om ons te berichten. Groetjes en een fijne dag 🙂

  1. Ik ben verkocht! Italië is sowieso één van mijn favoriete landen om de cultuur, eten en ook een beetje de mannen 😉 in Sicilië ben ik nog nooit geweest, lijkt me prachtig. Auto huren en lekker rondrijden over het eiland.

  2. Ja, ik vond Sicilië ook prachtig. Ooit eens 5 dagen geweest. Veel te kort natuurlijk! We hadden Cefalu als uitvalsbasis gekozen en inderdaad, ’s avonds was het er heerlijk rustig. Ik wist al dat ik er een keertje terug wilde gaan, en na het zien van deze foto’s al helemaal! Thanks voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!