Sardinië: tips voor een mooie rondreis

Sardinië, een bekend eiland in Italië, maar toch nog steeds niet de grootste trekpleister bij toeristen. En dat is maar goed ook. Zo kun je nog heerlijk genieten van een vrij rustig hagelwit zandstrand met azuurblauwe zee.

Wanneer je arriveert op het vliegveld van Alghero, kun je het beste meteen een huurauto nemen. Regel dit uiteraard voor de handigheid alvast in Nederland, dat scheelt je op het vliegveld een hoop gedoe. Alghero is een fijne uitvalbasis, om vervolgens de auto te pakken en op pad te gaan naar de vele mooie plekken die het eiland kent.

Bezienswaardigheden Sardinië

Grotte di Nettuno | Alghero
Via een trap van maar liefst 655 treden kom je terecht bij de druipsteengrotten van Neptunus. Nu is er ook de mogelijkheid om een boot te pakken naar de grotten, maar het bewandelen van deze trappen op zich is al de moeite waard. De trap is namelijk als een soort parcours uit de rotsen gehakt, dus een prachtig uitzicht is dan ook gegarandeerd. Verder is het stadje Alghero ook erg gezellig om ’s avonds wat te eten, en heeft het een chill strand.
sardinië rondreis bezienswaardigheden

Prachtig stadje | Bosa
Ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Alghero ligt Bosa. En de hele route ernaartoe met de auto is al zeker de moeite waard, je rijdt namelijk langs de kustroute. Bosa heeft geen bijzondere hoogtepunten, maar is heerlijk om een middag rond te slenteren. Loop door de smalle straatjes, wandel langs de over van de Temo en bestel een gelato (of twee). Het Malaspina kasteel zie je van een grote afstand al boven Bosa uitstijgen. Neem hier ook zeker een kijkje.
sardinië rondreis bezienswaardigheden

Mooiste strand | Spiaggia della Pelosa
Ten noorden van Alghero vind je Stintino. In het hoogseizoen is het op dit strand ontzettend druk, maar dat het is ook wel logisch. Het is er namelijk prachtig: hagelwit zand en ontzettend helder azuurblauw water (foto rechtsboven). Maar er zijn nog zoveel meer prachtige stranden op het eiland. Je waant je voor even in Caribisch gebied, en dat in Italië..
sardinië rondreis bezienswaardigheden

Verborgen strandjes | On the road
Wanneer je met de auto vanuit het westen langs de kustlijn naar Alghero rijdt, kom je al snel een aantal kleine privé baaitjes tegen. Alhoewel, ze zijn totaal niet privé, maar je moet er wat moeite voor doen voor je eenmaal bij het strand bent. Dus vanuit de auto goed om je heen kijken, een goedgevulde koelbox mee, en uitstallen maar op één van de verborgen baaien.
sardinië rondreis bezienswaardigheden

Sardinië is een uitstekende bestemming in de maanden juni t/m september, waar het daar al gauw tegen de 25/30 graden aanloopt.

sardinië rondreis bezienswaardigheden

Summary
Review Date
Reviewed Item
Sardinië tips & hoogtepunten
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!