Zingaro, het mooiste strand van Sicilië

Vanuit de toeristische badplaats San Vito Lo Capo bereik je in een half uur per auto het Riserva dello Zingaro, een prachtig natuurreservaat in Noordwest Sicilië.

Zingaro is een beschermd natuurgebied. Het is alleen te voet toegankelijk. Bij aankomst krijg je bij de entree (waar je 5 euro toegangsgeld moet betalen) uitleg over de mogelijke wandelroutes. Mocht je voor het strand komen dan bereik je binnen 15 minuten het eerste strand via een mooie route. Maar ben je een fanatieke wandelaar, dan is er de mogelijkheid om wandelroutes van 4 tot 6 uur te lopen in dit natuurpark. Zingaro is in totaal 1650 hectare groot (ongeveer de gemeente Gouda) waarvan 7 kilometer uit kustlijn bestaat.

zingaro natuurreservaat mooiste strand sicilie
Foto genomen met onze drone. Als je goed kijkt zie je Marlou staan.

zingaro natuurreservaat mooiste strand sicilie

Zingaro wandelroutes

Er zijn drie goed gemarkeerde wandelroutes, waarvan één langs de kust (aanrader). Deze route duurt ongeveer 4 uur. Tijdens deze wandelroute kom je langs een aantal kleine informatiepunten (mini musea). Deze zijn alleen in het hoogseizoen geopend. Ben je een roofvogelliefhebber? Dan heb je helemaal geluk. Als je de grote wandelroute landinwaarts loopt (deze zal ongeveer 6 uur duren), vind je op de hoger gelegen rotsen arenden, uilen en buizerds genesteld.

Alsof je er zelf bent: bekijk onze 360 graden video die we maakten in Zingaro.

Tip: neem genoeg eten en drinken mee, want er zijn geen horecagelegenheden in het natuurpark. En neem natuurlijk ook een handdoek en zwemkleding mee.

Eerlijk? Wij genoten van het natuurpark, maar hebben de korte route genomen richting het eerste strand. En ja, toen waren wij al helemaal gelukkig. We waren namelijk heel erg toe aan een prachtig mooi strand met azuurblauwe zee. En toen we die in Zingaro eenmaal vonden, hebben wij ‘m genoteerd in ons boekje als ‘het mooiste strand van Sicilië’.

Entree: 5 euro

Summary
Review Date
Reviewed Item
Zingaro, Sicilië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!