Een bezoek aan de badplaats Primošten, Kroatië

Mooi, klein en een sfeervolle plek, dat is het schiereiland Primošten. Op ongeveer 28 kilometer ten zuiden van Šibenik kom je aan bij Primošten. Het plaatsje heeft oude huisjes, een mooie kerk op de heuvel en uiteraard vele terrasjes en een mooi strand. Via een kleine brug is het schiereiland verbonden met het vasteland van Kroatië.

Bezienswaardigheden Primošten

Het oude centrum

Loop je via de stadsmuur het oude centrum in, dan sta je meteen op het centrale plein. In de zomer is hier ‘s avonds vaak live muziek te horen. Op het plein vind je een aantal restaurants en ook in de kleine straatjes erboven vind je een aantal sfeervolle restaurants.

primosten bezienswaardigheden te doen kroatie

St. George kerk

Wandel de heuvel op naar de St. George kerk en bekijk de zonsondergang. Vanuit deze plek heb je een mooi uitzicht over de zee, de eilanden en de kust. Het is een (kleine) klim naar boven, maar dan heb je ook wat.

primosten bezienswaardigheden te doen kroatieprimosten bezienswaardigheden te doen kroatie

Primošten strand

Op het vasteland, net voor het schiereilandje, vind je een kiezelstrand. Het is hier bovendien ook erg levendig, want je vindt er cafés en een lange rij met kraampjes. Vlak naast dit kiezelstrand ligt er nog een langgerekt strand. Type in Google Maps ‘Hotel Zora’ en je bent meteen op de juiste plek!

primosten bezienswaardigheden te doen kroatie

Aurora club

Zin om een avond echt goed te stappen? Een van de grootste en bekendste clubs van Kroatië vind je in Primošten, op zo’n 2 kilometer van het oude centrum. In discotheek Aurora club dans je tot de late uurtjes op de beats van (vaak) bekende DJ’s. Check de website voor meer informatie en de agenda.

primosten bezienswaardigheden te doen kroatieBen jij in Primošten geweest en heb je ook nog andere leuke tips? Laat het ons dan weten in de reacties.

primosten bezienswaardigheden te doen kroatie primosten bezienswaardigheden te doen kroatie

Kroatië Reistips


Kroatië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Kroatië te gaan? Bekijk dan zeker het Kroatië Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Kroatië in één overzicht.


Kroatië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Kroatië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Kroatië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Kroatië reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Kroatie in onze speciale Kroatie Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker