Een bezoek aan de badplaats Primošten, Kroatië

Kroatië

Onderdeel van de Kroatië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Mooi, klein en een sfeervolle plek, dat is het schiereiland Primošten. Op ongeveer 28 kilometer ten zuiden van Šibenik kom je aan bij Primošten. Het plaatsje heeft oude huisjes, een mooie kerk op de heuvel en uiteraard vele terrasjes en een mooi strand. Via een kleine brug is het schiereiland verbonden met het vasteland van Kroatië.

Bezienswaardigheden Primošten

Het oude centrum

Loop je via de stadsmuur het oude centrum in, dan sta je meteen op het centrale plein. In de zomer is hier ‘s avonds vaak live muziek te horen. Op het plein vind je een aantal restaurants en ook in de kleine straatjes erboven vind je een aantal sfeervolle restaurants.

primosten bezienswaardigheden te doen kroatie

St. George kerk

Wandel de heuvel op naar de St. George kerk en bekijk de zonsondergang. Vanuit deze plek heb je een mooi uitzicht over de zee, de eilanden en de kust. Het is een (kleine) klim naar boven, maar dan heb je ook wat.

primosten bezienswaardigheden te doen kroatieprimosten bezienswaardigheden te doen kroatie

Primošten strand

Op het vasteland, net voor het schiereilandje, vind je een kiezelstrand. Het is hier bovendien ook erg levendig, want je vindt er cafés en een lange rij met kraampjes. Vlak naast dit kiezelstrand ligt er nog een langgerekt strand. Type in Google Maps ‘Hotel Zora’ en je bent meteen op de juiste plek!

primosten bezienswaardigheden te doen kroatie

Aurora club

Zin om een avond echt goed te stappen? Een van de grootste en bekendste clubs van Kroatië vind je in Primošten, op zo’n 2 kilometer van het oude centrum. In discotheek Aurora club dans je tot de late uurtjes op de beats van (vaak) bekende DJ’s. Check de website voor meer informatie en de agenda.

primosten bezienswaardigheden te doen kroatieBen jij in Primošten geweest en heb je ook nog andere leuke tips? Laat het ons dan weten in de reacties.

primosten bezienswaardigheden te doen kroatie primosten bezienswaardigheden te doen kroatie

Handige laatste Kroatië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Kroatië, installeer dan de gratis Kroatië reisgids. Zo is dit Kroatië artikel onderdeel van deze Kroatië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Kroatië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Kroatië

Onderdeel van de Kroatië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Kroatië. Gratis.

Met de Kroatië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Kroatië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Kroatië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Primošten in Kroatië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇭🇷 Alles over Kroatië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >