Unieke ervaring: dineren op het Karaka schip in Dubrovnik

Kroatiƫ

Onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Na een hele dag door de prachtige oude stad van Dubrovnik te hebben gelopen, is een romantisch diner natuurlijk de perfecte afsluiting. Dat kan je doen in een van de vele restaurants, maar wij kozen voor een hele andere variant. De zonsondergang bekijken vanaf een schip, met uitzicht op de oude stadsmuren. Ja, dat is net zo geweldig als dat het klinkt! Wanneer je aan boord gaat van dit schip (in de oude haven) verlaat je letterlijk even de chaos en de toeristendrukte van de oude stad.

dubrovnik karaka schip

Een replica van het historische Karaka schip

Dit schip is een bijzondere replica van het historische schip Karaka, een uiterst belangrijk handelsschip dat zeilde tijdens het tijdperk van de Republiek Dubrovnik (1272 ā€“ 1808). In de 16e eeuw was de Karaka een van de grootste schepen ter wereld. De Republiek Dubrovnik bouwde bijna 200 schepen over de hele wereld, die het daarom ook de reputatie gaf van een natie van meesterlijke bouwers van grote schepen. De Karaka kan beschouwd worden als de voorganger van alle zeilboten die tot de 19e eeuw werden ontwikkeld. En dat zelfs deze replica bijzonder is, dat merk je al snel genoeg wanneer deze binnen komt varen. Alle fototoestellen worden tevoorschijn gehaald, want dit grote schip maakt indruk.

dubrovnik karaka schipdubrovnik karaka schip

Wat je allemaal krijgt:

Bij aankomst krijg je een glas champagne als welkomstdrankje en gedurende de avond wordt het buffet geserveerd. Er is ontzettend veel keus, maar uiteraard kan je veel vis verwachten. Daarnaast krijg je nog een consumptiebon voor 1 drankje.
De cruise begint rond 19:30u en je vaart weer terug de oude haven in rond 22:00 uur.
Prijs: 400 HRK (ongeveer 53 euro)

dubrovnik karaka schipdubrovnik karaka schip

Met dit schip zijn er nog meer excursies te boeken, zoals een eilanden cruise overdag of een Game of Thrones tour. Te reserveren via KarakaTravel.

 

Handige laatste Kroatiƫ tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in KroatiĆ«, installeer dan de gratis KroatiĆ« reisgids. Zo is dit KroatiĆ« artikel onderdeel van deze KroatiĆ« reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige KroatiĆ« tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Kroatiƫ

Onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Kroatiƫ. Gratis.

Met de KroatiĆ« reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over KroatiĆ« bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


KroatiĆ« Reisgids ā†’

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Dineren op een schip, Dubrovnik | Kroatiƫ
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

šŸ‡­šŸ‡·Ā Alles over KroatiĆ« bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >