Hvar, het party eiland van Kroatië

Kroatië

Onderdeel van de Kroatië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Zien en gezien worden, dat is een beetje het motto van het eiland Hvar. De stad Hvar is de trekpleister van het eiland en tevens ook een van de drukst bezochte steden van de Dalmatische kust. In het hoogseizoen vind je per dag zo’n 20.000 mensen in deze – toch best kleine – stad.

De 13e-eeuwse muren omringen de prachtig gerenoveerde gotische paleizen en verkeersvrije marmeren straten. Het centrum van Hvar heeft een centraal plein, welke een van de mooiste pleinen van Dalmatië schijnt te zijn. Om dit plein heen vind je de heilige Stephan kathedraal en vind je tal van kronkelende straatjes. Via die kronkelende straatjes loop je richting het mooie fort.

hvar town kroatiehvar town kroatiehvar town kroatie

Het fort van Hvar

Een bezoek aan Hvar stad is niet compleet zonder een bezoek aan het fort. Op een heuvel boven de stad vind je het Hvar fort. Het uitzicht over Hvar en de Pakleni-eilanden vanuit het fort is werkelijk waar prachtig. De klim ernaartoe is ook de moeite waard, waarbij je door de oude stadsstraten loopt. Zodra je het stadsstraten uit bent is het nog een kleine klim naar het fort toe. Het is tevens ook mogelijk om met de auto naar de top te rijden.

Binnenin is er een kleine collectie van amforen en andere artefacten uit de oudheid. Tevens is er ook een café met een terras.

hvar town kroatiehvar town kroatie

Jongeren domineren de stad

Het eiland wordt vooral bezocht door feestende jongeren, omdat Hvar Town een bruisend nachtleven heeft. De feestjes op het strand zijn erg populair, maar ook aan de boulevard vind je genoeg uitgaansplekken. Hvar’s reputatie als een van de beste partysteden van Kroatië is ook terug te zien in de prijzen. Een gemiddeld restaurant of hotel vraagt vaak bizar hoge prijzen. Voor jongeren vind je op het eiland wel een aantal betaalbare hostels.

hvar town kroatiehvar town kroatie

    • Eind van de dag drink je een cocktail bij de populaire Hula Hula beach bar.
    • Carpe Diem, op de Pakleni-eilanden, is een van de hipste clubs. Op het eiland zelf vind je ook een Carpe Diem bar. Vanuit hier vertrekken de partyboten richting de clubs op het Pakleni-eiland.
    • Vanuit Split ben je in slechts een uurtje met de snelle veerboot op het eiland. Er gaan iedere dag veerboten, maar zorg vooral in het hoogseizoen voor een reservering. Het liefst zelfs al een paar dagen van te voren reserveren.

Hvar heeft veel dure hotels, restaurants en een algemeen ‘kijk naar mij’ sfeertje. Als je dat leuk vindt, dan moet je er zeker heen. Wij merkten al snel dat dit eiland niet bij ons past. Het eiland Brač, gelegen tussen Split en Hvar, is daarentegen een van onze favoriete eilanden.

hvar town kroatiehvar town kroatie

Handige laatste Kroatië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Kroatië, installeer dan de gratis Kroatië reisgids. Zo is dit Kroatië artikel onderdeel van deze Kroatië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Kroatië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Kroatië

Onderdeel van de Kroatië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Kroatië. Gratis.

Met de Kroatië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Kroatië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Kroatië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Hvar tips & wat te doen, Kroatië
Author Rating
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇭🇷 Alles over Kroatië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >