Hvar, het party eiland van Kroatië

Zien en gezien worden, dat is een beetje het motto van het eiland Hvar. De stad Hvar is de trekpleister van het eiland en tevens ook een van de drukst bezochte steden van de Dalmatische kust. In het hoogseizoen vind je per dag zo’n 20.000 mensen in deze – toch best kleine – stad.

De 13e-eeuwse muren omringen de prachtig gerenoveerde gotische paleizen en verkeersvrije marmeren straten. Het centrum van Hvar heeft een centraal plein, welke een van de mooiste pleinen van Dalmatië schijnt te zijn. Om dit plein heen vind je de heilige Stephan kathedraal en vind je tal van kronkelende straatjes. Via die kronkelende straatjes loop je richting het mooie fort.

hvar town kroatiehvar town kroatiehvar town kroatie

Het fort van Hvar

Een bezoek aan Hvar stad is niet compleet zonder een bezoek aan het fort. Op een heuvel boven de stad vind je het Hvar fort. Het uitzicht over Hvar en de Pakleni-eilanden vanuit het fort is werkelijk waar prachtig. De klim ernaartoe is ook de moeite waard, waarbij je door de oude stadsstraten loopt. Zodra je het stadsstraten uit bent is het nog een kleine klim naar het fort toe. Het is tevens ook mogelijk om met de auto naar de top te rijden.

Binnenin is er een kleine collectie van amforen en andere artefacten uit de oudheid. Tevens is er ook een café met een terras.

hvar town kroatiehvar town kroatie

Jongeren domineren de stad

Het eiland wordt vooral bezocht door feestende jongeren, omdat Hvar Town een bruisend nachtleven heeft. De feestjes op het strand zijn erg populair, maar ook aan de boulevard vind je genoeg uitgaansplekken. Hvar’s reputatie als een van de beste partysteden van Kroatië is ook terug te zien in de prijzen. Een gemiddeld restaurant of hotel vraagt vaak bizar hoge prijzen. Voor jongeren vind je op het eiland wel een aantal betaalbare hostels.

hvar town kroatiehvar town kroatie

    • Eind van de dag drink je een cocktail bij de populaire Hula Hula beach bar.
    • Carpe Diem, op de Pakleni-eilanden, is een van de hipste clubs. Op het eiland zelf vind je ook een Carpe Diem bar. Vanuit hier vertrekken de partyboten richting de clubs op het Pakleni-eiland.
    • Vanuit Split ben je in slechts een uurtje met de snelle veerboot op het eiland. Er gaan iedere dag veerboten, maar zorg vooral in het hoogseizoen voor een reservering. Het liefst zelfs al een paar dagen van te voren reserveren.

Hvar heeft veel dure hotels, restaurants en een algemeen ‘kijk naar mij’ sfeertje. Als je dat leuk vindt, dan moet je er zeker heen. Wij merkten al snel dat dit eiland niet bij ons past. Het eiland Brač, gelegen tussen Split en Hvar, is daarentegen een van onze favoriete eilanden.

hvar town kroatiehvar town kroatie

Kroatië Reistips


Kroatië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Kroatië te gaan? Bekijk dan zeker het Kroatië Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Kroatië in één overzicht.


Kroatië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Kroatië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Kroatië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Kroatië reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Kroatie in onze speciale Kroatie Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker