Trogir bezienswaardigheden: dwalen door de oude stad

Kroatië

Onderdeel van de Kroatië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Lees hier alles over het mooie stadje Trogir in Kroatië.

Op zo’n 25 kilometer vanaf Split vind je het prachtige stadje Trogir. Trogir is omringd door middeleeuwse muren op een klein schiereiland. Dit schiereiland is verbonden door bruggen naar zowel het vasteland als het veel grotere eiland Čiovo.

Terwijl Trogir gemakkelijk bereikbaar is voor een dagtocht vanuit Split, is Trogir ook een goede alternatieve basis voor de grote stad Split en een ontspannende plek om enkele dagen door te brengen. Steeds meer toeristen kiezen dan ook om het drukke Split achter zich te laten en gaan voor een leuk huisje in het charmante Trogir. Boek wel ver van te voren, want in de zomermaanden is het niet makkelijk om nog een leuk plekje te scoren.

Door de strategische ligging van het schiereiland, tussen het vasteland en het eiland Čiovo is Trogir veroverd door verschillende heersers. Door de jaren heen is Trogir in handen geweest van de Grieken, Romeinen, Venetianen en zelfs de Fransen. Al deze heersers hebben dan ook een stempel op de stad gedrukt.

trogir bezienswaardigheden te doen kroatie

Trogir bezienswaardigheden

De oude stad heeft veel intacte en mooie gebouwen behouden vanaf de 13e eeuw. In 1997 heeft de grote collectie Romaanse en Renaissance gebouwen een plekje gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

‘s Avonds komt de stad helemaal tot leven. Tot in de late uurtjes is het druk in de vele restaurants, cafés en barretjes.

trogir bezienswaardigheden te doen kroatie

St. Laurens kathedraal

De St. Laurens kathedraal is (wat ons betreft) een van de mooiste bouwwerken in Kroatië. Gebouwd in de 13e eeuw en is gewijd aan de heilige Sint Laurens. De grote Romaanse portaal is erg bijzonder, welke is gemaakt door Meester Radovan. Vergeet zeker niet om de 47 meter hoge kathedraal toren te beklimmen.

trogir bezienswaardigheden te doen kroatie

Ook belangrijk: het strand van Trogir

Bij de oude stad vind je niet direct een groot strand, maar voor een populair strand rijd je zo’n 4 kilometer verder. Het Medena strand ligt 4 kilometer ten westen van de oude binnenstad en heeft een lange boulevard met bars, ijssalons en sportactiviteiten. Vanuit Trogir rijdt er een bus naar het strand van Medena, maar uiteraard is het ook makkelijk te bereiken per auto.

trogir bezienswaardigheden te doen kroatie5

Tip: vanuit Trogir rijd je in ongeveer een uurtje naar het Nationaal Park Krka. In dit park is het toegestaan om te zwemmen bij de prachtige waterval.

trogir bezienswaardigheden te doen kroatie

Ben jij in Trogir geweest en heb je nog leuke tips, bijvoorbeeld een goed restaurant of appartement? Laat het ons dan vooral hieronder weten!

Handige laatste Kroatië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Kroatië, installeer dan de gratis Kroatië reisgids. Zo is dit Kroatië artikel onderdeel van deze Kroatië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Kroatië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Kroatië

Onderdeel van de Kroatië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Kroatië. Gratis.

Met de Kroatië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Kroatië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Kroatië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Trogir bezienswaardigheden, Kroatië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇭🇷 Alles over Kroatië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >