Monreale, bezoek de mooiste kathedraal van Italië

Wanneer je een bezoek brengt aan de hoofdstad van Sicilië, Palermo, is Monreale een prachtige toevoeging aan je reis. Monreale ligt op slechts 8 kilometer rijden vanaf Palermo. Het ligt op een berghelling. Vanuit het stadje kijk je uit over de vallei van de rivieren Oreto en Conca d’Oro.

Hoewel het stadje niet erg veel bezienswaardigheden heeft, stromen hier ’s ochtends vroeg al bussen vol toeristen aan. De reden hiervoor is de beroemde kathedraal met mozaïeken. En als je daar eenmaal binnen staat, snap je wel waarom.

Cattedrale di Monreale

In 831 werd Palermo veroverd door de Arabieren en werd de bisschop van Palermo uit de hoofdstad verdreven. De bisschop vestigde zich tijdelijk in Monreale. Dit is waarschijnlijk ook de reden geweest dat Willem II van Sicilië in 1172 híer de bekende Cattedrale di Monreale heeft laten bouwen. De Normandische en Arabische elementen zijn duidelijk te herkennen aan het gebouw. De kathedraal is versierd met in totaal 6000m2 mozaïek. In het middenschip zijn allerlei taferelen uit het oude en nieuwe testament, uiteraard afgebeeld in mozaïeken. Zo is daar  het verhaal van Noach en de ark, Adam en Eva, de toren van Babel en nog veel meer. Alsof je zelf in de kathedraal staat: bekijk onze 360 graden video hier. 
Entree: gratis

monreale klooster kathedraal monreale klooster kathedraal monreale klooster kathedraal monreale klooster kathedraal

Chiostro dei Benedettini

Naast de kathedraal staat een benedictijnenklooster uit de 12e eeuw, dat wij ook hebben bezocht. Dit klooster heeft maar liefst 228 dubbele zuilen in Normandische stijl. Hier zie je meteen de Arabische stijl terug. Fotogeniek is het klooster zeker! Aan het Piazza Guglielmo II vind je de ingang naar het klooster (haast niet te missen, want zo groot is het allemaal niet). Alsof je er bent: bekijk onze 360 graden video van het klooster hier. 
Entree: 6 euro p.p.

monreale klooster kathedraal monreale klooster kathedraal monreale klooster kathedraal monreale klooster kathedraal monreale klooster kathedraal

Wij hebben alleen deze twee plekken bezocht. Zij vormen de twee hoogtepunten van het stadje Monreale. Monreale heb je in een ochtend wel bezocht. Mochten jullie nog meer tips hebben voor een dagje Monreale, laat het ons dan vooral weten!

Summary
Review Date
Reviewed Item
Monreale, Sicilië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!