Palermo, de vijf hoogtepunten

De hoofdstad van Sicilië, Palermo, mag je natuurlijk niet missen tijdens je reis op het eiland. Met bijna 680.000 inwoners is Palermo de op 4 na grootste stad van Italië. En dat valt je meteen op want een parkeerplek vinden is nog niet zo makkelijk en het chaotische verkeer werkt ook niet mee. Dat is dan ook de reden waarom sommige toeristen Palermo overslaan. Wij adviseren je om je auto ergens in een buitenwijk te parkeren en vervolgens de metro te pakken richting het centrum van de stad. Want Palermo met al haar bijzondere gebouwen overslaan, dat kan eigenlijk niet.

palermo hoogtepunten te doen

De vijf hoogtepunten van Palermo

Kathedraal van Palermo

De Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta, zoals deze zo mooi heet in het Italiaans, is de belangrijkste kerk van de hoofdstad. Ook bij deze kathedraal zie je de verschillende invloeden die Palermo gekend heeft terug in de bouwstijl. Rechts van de kapel kan je een kijkje nemen in de schatkamer.
Bekijk hier onze 360 graden video in de Kathedraal van Palermo.


Markt van Ballarò

Wij zijn van mening dat je tijdens je reis altijd een lokale markt moet bezoeken. Waarbij wij voornamelijk de lokale producten spotten en vers fruit kopen. De markt van Ballarò bestaat al meer dan 1000 jaar en is dan ook onder de locals niet meer weg te denken. Op het moment dat wij de markt bezochten kwam de regen met bakken uit de lucht. Maar ach, dat had ook wel weer z’n charme.

palermo hoogtepunten te doen palermo hoogtepunten te doen

Kerken

Vind je het leuk om kerken te bezoeken, dan ben je in Palermo aan het juiste adres. En niet alleen in Palermo trouwens, want in bijna alle steden in Sicilië vind je meerdere fraai gebouwde en versierde kerken. Wij raakten erg onder de indruk van het interieur van de Chiesa del Gesù. Zie de prachtige foto hieronder op ons Instagram account:

Deze architect had er zin in. #pareltje #palermo #igersitalia #kerk #barok #sicilia #chiesadelgesù #CasaProfessa

Een bericht gedeeld door REiSREPORT (@reisreport) op

Quattro Canti

De Quattro Canti (letterlijk verhaald: vier hoeken) is een plein midden in het historisch centrum van Palermo. Het plein ligt op de kruising van de twee hoofdstraten van de stad. Leuk detail: het plein staat ook bekend als het Teatro del Sole, omdat je de hele dag het zonlicht op de gevels ziet schijnen. Althans, als er zonlicht is…
Foto tip: Probeer maar eens precies in het midden van het plein te gaan staan en van onderaf een foto te nemen.
Alsof je er zelf staat: bekijk onze 360 graden video van Quattro Canti.

palermo hoogtepunten te doen

Palazzo dei Normanni

Dit in renaissance stijl gebouwde paleis, ook wel het Palazzo Reale genoemd, dient tegenwoordig als parlementsgebouw van Sicilië. De oudste delen zijn afkomstig uit de negende eeuw. Toen de Normandiërs in de 11e eeuw Palermo veroverden, bouwde Rogier I het paleis om tot zetel van de Normandische koningen van Sicilië. Vandaar ook de naam ‘Palazzo dei Normanni’.

Op de begane grond vind je er de Koninklijke kapel ‘Capella Palatina’, een lust voor het oog. Op de eerste verdieping vind je de vergaderzaal van het parlement en ook vind je in het gebouw de zalen uit de Normandische tijd. Hier mag je officieel geen foto’s maken, wij deden het stiekem.


Met een entreeprijs van 12 euro moesten we toch wel twee keer nadenken, maar dit is het wel waard. Het viel ons meteen op dat de controle om binnen te komen nog strenger was dan op het vliegveld van Trapani.

Tip: ben je tussen de 18 en 25 jaar? Vergeet dan niet om je Europese paspoort of ID-kaart mee te nemen naar alle musea en gebouwen. Je krijgt dan namelijk korting (vaak de helft van het reguliere ticket). Ook je studentenpas is handig, want voor studenten binnen de EU geldt deze korting ook.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Palermo, Sicilië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!