Iran Reis documentaires

  Zie en begrijp Iran aan de hand van onze uitvoerige video’s over dit geweldige land. Een reisdocumentaire kriskras door het hele land. Van het koele en groene noorden van Iran, tot kamperen in de woestijn en de bakermat van de beschaving in Persepolis. Zoek op de kaart of bekijk simpelweg de hele serie hieronder.

  Onderdeel van de Iran Reisgids App

  Deze 20 delige video reeks is onderdeel van de praktische Iran Reisgids App. Een zeer handige reisgids vóór vertrek, maar ook zeker tijdens je reis door Iran.

  reisreport iran app iphone reisreport iran app android

  Iran Reisgids App →

  1. Teheran, hoofdstad van Iran

  Teheran, de hoofdstad van Iran. Gigantisch en druk maar ook modern en tegendraads. In deze aflevering nemen we je mee en laten we je het Teheran van nu zien met o.a.: De drukke straten van Teheran, Het Golestan Paleis, De metro en taxi in Teheran, Negarestan Garden, De voormalige ambassade van de VS in Teheran en nog veel meer.

  Duur: 4:35 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  2. Skiën, uitgaan & geld wisselen in Teheran

  Niet het eerste waar je aan denkt, maar als je per ongeluk je snowboard of ski’s hebt ingepakt dan komen ze in Teheran toch nog van pas! We laten je in deze aflevering namelijk zien dat je kan skiën in Iran, interviewen we de Nederlandse ambassadeur in Teheran, laten we zien hoe je geld wisselt en gaan we langs het knusse bergdorpje Darband.

  Duur: 5:02 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  Special: Darband, verrassend gezellig

  Een special maakten wij over het sprookjesachtige Darband, een hele leuke wijk gelegen in het noorden van Teheran. Absoluut de moeite waard om een avond rond te hangen.

  Duur: 3:04 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  3. Kashan: Iran in het klein

  Op de route van Teheran naar Isfahan kom je langs Kashan, een middelgrote woestijnstad. Wanneer je net het drukke Teheran hebt verlaten is Kashan een heerlijke volgende stop. In deze video zie je alle hoogtepunten van Kashan.

  Duur: 4:50 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  4. Fin Garden, Abyaneh & Natanz

  Vanuit Kashan rijden we door naar Abyaneh, dit is ongeveer een uur rijden. Abyaneh is vanwege haar bijzondere uitstraling een van de bekendste toeristische attracties van Iran.

  Duur: 3:46 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  5. Isfahan, duizend-en-een-nacht sprookjesstad

  We komen aan in Isfahan! Hoogstwaarschijnlijk één van de hoogtepunten tijdens je reis door Iran, het bezoeken van de stad Isfahan. Een stad zo’n 340 kilometer ten zuiden van Teheran. Met grote gebouwen, een enorm plein en vele bezienswaardigheden een terecht hoogtepunt. Isfahan (of Esfahan) telt ongeveer 1,8 miljoen inwoners en is de op twee na grootse stad van Iran. Meer over deze stad vind je in de volgende twee afleveringen.

  Duur: 4:58 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  6. Isfahan en de Armeniërs

  In dit tweede deel van Isfahan, brengen we een bezoek aan de Armeense wijk. New Jolfa. We gaan langs bij de de Armeense kathedraal, bezoeken een (voor ons) onzinnige en dure attractie en sluiten af bij de Vvrijdagmoskee.

  Duur: 5:14 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  7. Shiraz; Karim Khan & Vakil Moskee

  Shiraz is de stad van de wijn, maar ook van de bekende gedichten, prachtige tuinen en relaxte bevolking. We nemen je mee langs alle hoogtepunten van deze stad. Een bezoek aan de bekende roze moskee kan daarbij absoluut niet ontbreken. Oh, en Godfried leert je trouwens ook nog hoe je moet bidden!

  Duur: 4:43 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  8. Shiraz; Hafez & Nasir-al Molk Moskee

  We blijven nog even in Shiraz en bezoeken een bijzonder bedevaartsoord, namelijk de Tombe van Hafez. Ook gaan we langs bij de Eram garden en de oh zo bekende Nasir ol Molk moskee (de beroemde roze moskee).

  Duur: 5:02 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  Special: Naar de dokter in Iran

  Het zou je maar gebeuren… Je voelt je niet lekker en zelfs zo erg dat je het gevoel hebt dat je naar de dokter moet. In Iran. Het overkwam Marlou en dus maakten we er een video van. Wel zo interessant en wellicht (hopelijk niet) van pas.

  Duur: 3:52 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  9. Persepolis

  De volgende stop in onze rondreis door Iran is Persepolis. Ga je naar Iran, dan ontkom je niet aan Persepolis. Ook al ben je niet zo’n geschiedenisfanaat, dan is een bezoek aan Persepolis toch nog steeds indrukwekkend. Waan je als een koning als je uitkijkt op het grote land dat voor je ligt.

  Duur: 5:32 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  10. Zoroaster in Yazd

  We rijden door naar Yazd. Yazd is een van de oudste steden van Iran en is hét centrum van het Zoroastrisme, een religie die haar oorsprong heeft in Perzië. Een ongekend interessante religie die wordt gezien als de uitvinder van de moraal.

  Duur: 5:43 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  11. Yazd, een bijzondere woestijnstad

  Yazd is een typische stad waar je snel kunt verdwalen omdat je dat zelf heel graag wilt. De woestijninvloeden zijn duidelijk terug te vinden in deze bijzondere stad. Ontdek de eeuwen oude qanats en windvangers van Yazd.

  Duur: 4:44 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  12. Garmeh & Kamperen in de woestijn

  Vanuit Yazd zijn wij doorgereden naar Garmeh, een oase in de woestijn. Hier hebben we niet alleen in een guesthouse geslapen, maar ook met ons eigen tentje in de woestijn. Dit moet je gezien (en gedaan) hebben!

  Duur: 4:59 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  13. Ramsar. Het groene koele Noord-Iran

  Vanuit Garmeh maken we een enorm lange reis, helemaal naar het noorden van Iran. We komen aan in het groene Ramsar. Ramsar is een erg populaire vakantiebestemming bij de Iraniërs zelf. Het ligt namelijk aan de Kaspische Zee en kent genoeg typische vakantieactiviteiten.

  Duur: 5:02 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  14. Javaherdeh & Kaspische Zee

  De omgeving van Ramsar is groen maar ook regenachtig. De bergen liggen geregeld in de wolken maar toch brengen we een bezoek aan een klein bergdorpje. Wij vinden het matig maar waarom vinden Iraniërs dit dan geweldig? Ook is er nog iets raars met de Kaspische Zee.

  Duur: 6:09 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  15. Rasht en & (UNESCO) Masuleh

  Naast Abyaneh heeft Iran nog een toeristisch klein dorpje, namelijk Masuleh. Masuleh ligt op een anderhalf uur rijden van Rasht, in het noorden van Iran. Het dorp bevindt zich op zo’n 1050 meter boven zeeniveau in het Alborz gebergte. Leuk om doorheen te wandelen.

  Duur: 4:19 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  16. Couchsurfen in Iran

  Vanuit Masuleh rijden we terug naar Rasht en gaan we op een bijzondere manier Couchsurfen. We zitten op een jetski, vliegen boven de Kaspische Zee tijdens het motorgliden en vieren een typisch Iraans feestje. Pak de popcorn er alvast maar bij, want deze aflevering vind je zeker leuk.

  Duur: 4:23 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  17. Alamoet Vallei en Alamut Castle

  We sluiten onze reis door Iran af in de Alamoet Vallei. We wandelen tussen de overblijfselen van meer dan vijftig geruïneerde forten, waar links en rechts grote rotspartijen je tegemoet komen. Een bijzondere afsluiting van deze videoserie van Iran. Kijk mee en geniet.

  Duur: 10:31 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

  Special: Procedure Visa-On-Arrival Teheran

  In deze special nemen we je mee door de hele procedure van het Visa on Arrival in Iran. Voor reizigers die niet al in Nederland hun visum hebben geregeld, kan dit ook bij aankomst op het vliegveld.

  Duur: 3:25 minuten
  Geproduceerd door: REiSREPORT
  Land: Iran

   

  Alles over Iran

  Deze Iran video serie is geproduceerd door REiSREPORT en helpt reizigers naar Iran een betrouwbaar en eerlijk beeld te geven van Iran. Ook inspireert de Iran video reeks en ondersteunt het reizigers gedurende hun rondreis door Iran bij het maken van keuzes. Welke steden van Iran zijn de moeite waard? Hoe zijn de bussen in Iran, de treinen in Iran of taxi’s in Iran? De Iran video’s geven ook antwoord op vragen als hoe geld wisselen gaat in Iran of wat Iran UNESCO plaatsen kosten. Deze Iran video serie is onderdeel van onze Iran reisgids.

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  20-delige reisdocumentaire over Iran
  Author Rating
  51star1star1star1star1star