Darband in Teheran, sprookjesachtig mooi

iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Weg van de drukte van de grote hoofdstad Teheran, vind je in het noorden het sprookjesachtige Darband. Een wijk die tegen een rots gebouwd is, waar je via een smal wandelpad naar boven loopt. Langs het pad loopt een stromende rivier. Je vindt er alleen maar sfeervolle restaurants en eetkraampjes.

Wij kregen via Middenoostenreizen.com (gespecialiseerd in reizen naar het Midden-Oosten en dus ook reizen in Iran) de tip om hier sowieso een avond heen te gaan. En die ene avond, dat werden er twee, want we vonden het er erg bijzonder, vooral als je de hele dag in het drukke centrum van Teheran rond hebt gelopen. Bovendien is Darband erg populair onder de jongeren in Teheran. Darband wordt het meest bezocht op donderdag- en vrijdagavond, dan is het namelijk weekend in Iran. Wij raden je dan ook aan om op één van deze dagen Darband te bezoeken om de beste sfeer te krijgen.
darband in teheran foto'sdarband in teheran foto's

Dineren in Iraanse stijl

Zoek je in Teheran een bijzondere plek om buiten te dineren op mooie rode Perzische tapijten? In het centrum van Teheran gaat je dat helaas niet lukken, maar in de wijk Darband zie je deze plekken overal! Op een groot tapijt plof je neer, uiteraard met je schoenen uit. Het gaat je zeker lukken om er een hele avond te relaxen. Als diner raden we je aan om ‘eggplant’ te bestellen, een typisch Iraans gerecht dat bijna overal verkrijgbaar is. Goedkoop én lekker. Combineer dit met brood, yoghurt en wat salade en je hebt een heerlijke maaltijd. Je sluit de avond af met het roken van shisha met een waterpijp.

darband in teheran foto's
Ah fijn, de rekening!

Er is een heel bekend restaurant dat je op het begin van de route tegenkomt; het heet Sa’dabad Palace Complex. Wij raden je aan hier alleen een foto van te maken en daarna snel door te lopen. Veel te duur, maar wel een mooi plaatje.
darband in teheran foto's

Bezoek Darband in het donker

In het donker is namelijk alles zeer sfeervol verlicht en dat geeft een sprookjesachtig gezicht en gevoel. Je hebt echt even het idee dat je voor een avond in een totaal andere plek bent beland dan de chaotische hoofdstad van Iran. Met het geluid van de stromende rivier naast het wandelpad, de kleurrijke lichtjes en mooie bloemen is het een klein sprookje.

De enige plek in Iran met proppers

Tja, dat vind je dan wel weer in Darband, proppers! Er zijn ontzettend veel proppers die je naar binnen willen praten, maar ze zijn niet storend. Ze vinden het juist hartstikke leuk dat je hier bent. Ze spreken vooral de mannen aan en uiteraard willen ze altijd weten waar je vandaan komt. Naast de gebruikelijke ‘Oh Holland, beautiful flowers’ sommen de meeste proppers ook een rijtje met oude Nederlandse voetbalhelden op.

darband in teheran foto's darband in teheran foto's

Zo kom je in Darband

Wij raden je aan (als je een Iraanse simkaart hebt) om de Snapp-App te gebruiken, hoe het werkt lees je hier. Voor zo’n 150.000 Rials (4 euro) brengt de Snapp chauffeur je in een half uur tot drie kwartier rijden van het centrum van Teheran naar Darband.

Mocht je deze App niet hebben, dan raden we aan om de metro te nemen en uit te stappen bij Tajrish. Hier neem je voor het laatste stukje nog een taxi. Voor ongeveer 10 minuten rijden betaal je dan 80.000 Rials (2 euro).

Een taxi rechtstreeks vanuit het centrum is best duur en bovendien zetten de meeste taxichauffeurs je ook af. Tenzij je natuurlijk een goede deal maakt, maar daar wensen we je succes mee in dit land! 🙂

Middenoostenreizen.com bedankt voor de tip!

Handige laatste Iran tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Iran, installeer dan de gratis Iran reisgids. Zo is dit Iran artikel onderdeel van deze Iran reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Iran tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Iran

Onderdeel van de Iran Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Iran. Gratis.

Met de Iran reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Iran bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Iran Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Darband, Iran
Author Rating
51star1star1star1star1star

4 reacties

  1. In restaurant Adrian (met zicht op het dure Sa’dabad Palace Complex) lekkerste dizi (typisch Iraans) van heel onze reis gegeten. Zeer goeie service ook. Er is wifi voor moest je je last minute online willen inchecken 😉

  2. Er rijden busjes vanaf de metrohaltr. Niet te missen. Even snel als taxi (zijn nl taxibusjes voor 8/9 pers) voor 30ct per persoon. Vraag wel naar Darband ipv t park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR IRAN REIZIGERS

De Iran Reisgids App

Alles over Iran, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
🇮🇷 Alles over Iran bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >