Budva, alle bezienswaardigheden op een rij

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Budva het trekt ieder seizoen weer hordes vakantie- en feestgangers aan, wat Budva tot de drukst bezochte bestemming van Montenegro maakt. Het lieflijke Stari Grad (de oude stad), de vele stranden en de clubs en bars die tot laat in de nacht open zijn. Budva heeft het allemaal en wordt dan ook niet voor niets het Miami van Montenegro genoemd. Maar.. je moet er wel van houden.

Budva, de bezienswaardigheden

Budva Stari Grad (de oude stad)

Wat ons betreft zeker het mooiste deel van Budva, Stari Grad is charmant, klein en romantisch. Zo goed als heel de oude stad was verwoest tijdens twee aardbevingen in 1979. Het is vervolgens compleet opgeknapt en verbouwd tot wat het nu is. In de oude stad vind je kleine boetiekjes, terrasjes, kerken en een mooie citadel met uitzicht. Benieuwd naar het uitzicht? Klik dan hier, waar je nog veel meer leest over Budva’s oude stad.

budva oude stad

Kom je buiten Stari Grad dan zie je weinig oude elementen terug in Budva. Alles glanst van nieuwigheid en er wordt nog steeds flink gebouwd. Wil je je auto parkeren? Zorg dan dat je genoeg geduld hebt, want het is er iedere dag ontzettend hectisch en druk.

Stranden

Naast de haven begint het grote strand van Budva en daar vind je honderden strandbedjes om te huren. Aan het strand zitten overal restaurants en kraampjes en ook op het water zijn er genoeg activiteiten. Zin om overdag al op een bar te staan? Wij liepen rond 3 uur ‘s middags al langs een schuimparty. Lees hier meer over de stranden van Budva.

budva strand

Aqua Park Budva

Haast niet te missen door de vele reclameborden langs de weg. Het Aqua Park is recent geopend en heeft 7 grote glijbanen, genoeg attracties voor kinderen en natuurlijk grote zwembaden.
Meer info vind je op de website van Aqua Park Budva.

Het drukke nachtleven

In de zomer is het één groot feest in Budva en vooral ‘s avonds is het enorm druk op straat. De Slovenska Obala straat is dé straat waar het allemaal gebeurd. Overal zijn eetkramen, souvenirshops, touragents die je wat proberen te verkopen.. En daar tussendoor vind je dan ook nog de openlucht discotheken. Qua hysterie spant er wat ons betreft één discotheek de kroon, de Paris Nightclub. Zij bouwden namelijk een eiffeltoren middenin de club, want ach.. waarom ook niet? Bijna iedere avond zijn er live optredens in de discotheken.
Locatie: Slovenska Obala

budva uitgaan budva uitgaanWil je naar een grote club in Budva? Kijk dan eens op de website van de prijswinnende club Top Hill. 

Goede restaurants in Budva

Restaurant Lim
Restaurant Lim is een drukbezocht restaurant, wat vaak een goed teken is. En dat bleek ook zo te zijn. Een gezellig restaurant aan het einde van de boulevard. Het heeft zowel voor vis- als vleesliefhebbers erg goede maaltijden. Het eten is erg lekker en betaalbaar. Sla ook zeker het toetje niet over. Voor meer informatie: bekijk de website van restaurant Lim.
Locatie: aan het einde van Slovenska beach

budva restaurant budva restaurant

Visrestaurant Jadran
Wil je goede vis (of gewoon goed eten), een prachtig uitzicht en vriendelijke bediening? Dan is restaurant Jadran een bijzonder goede keuze. De eigenaar van dit restaurant heeft zelfs een tijdje in Nederland gewoond en spreekt het nog een heel klein beetje. Voor een romantische avond aan het water is er geen betere keuze. Meer over restaurant Jadran vind je op de website.
Locatie: aan het begin van Slovenska beach

budva restaurant

budva restaurant

Heb je nog tips voor toekomstige Budva reizigers? Plaats dan zeker een reactie!

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Budva, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >