De stranden van Budva

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Budva is een echte vakantiebestemming en wordt door steeds meer Europeanen ontdekt. Uiteraard spelen de vele stranden van Budva hier een grote rol in. Een rijtje met de beste stranden van Budva vind je hier.

Slovenska plaža

Naast de haven begint het grote uitgerekte strand van Budva van zo’n 1600 meter lang. Je vindt er honderden strandbedjes om te huren. Aan het strand zitten overal restaurants en kraampjes en ook op het water zijn er genoeg activiteiten. Zin om overdag al op een bar te staan? Wij liepen rond 3 uur ‘s middags al langs een schuimparty.

budva strand budva strand

Heerlijke strandtent aan Slovenska plaža: Torch Beach Lounge

Deze strandtent heeft niet alleen luxe strandbedden op het strand, het heeft ook nog eens een super mooie strandtent. Geniet van een lunch met uitzicht op zee, terwijl de DJ fijne zomerse muziek draait. Ook bij de strandtent heb je lekkere loungebedden en is het zelfs mogelijk een duik te nemen in het mooie zwembad. Een aanrader! Meer over Torch Beach Lounge vind je op de website.

budva strand budva strand

Budva Old Town Beach

Bij de oude stad vind je ook een klein strand, waar het propvol staat met ligbedjes en parasols. Wil je een plekje? Dan moet je er vroeg bij zijn. Meer over de oude stad van Budva lees je hier.

budva strand budva strand

Mogren beach

Mogren beach heeft 2 kleine stranden met een totale lengte van 350 meter. Het heeft heel mooi zand en dat maakt het ook het mooiste strand van Budva. Vanaf old town loop je via een pad langs de zee naar Mogren beach, wat ten noorden van Budva ligt.

Sveti Nikola

Op nog geen kilometer voor de kust van Budva ligt het eiland Sveti Nikola. Dit eiland heeft 3 zandstranden met een totale lengte van 840 meter. De mooiste stranden vind je aan de zuidkant van het eiland. Leuk om per boot heen te gaan en een dagje te verblijven.

budva strand

Jaz beach

Het Jaz beach is een van de drie grootste stranden van de kust van Montenegro. Het is 1200 meter lang en ligt ongeveer 2,5 kilometer ten noorden van Budva. Dit is bovendien een ideale plek voor kampeerders, want achter dit strand bevindt zich een grote camping met 2000 plekken. Naam van de camping: Jaz Campground.

Aqua Park Budva

Naast de vele stranden heeft Budva sinds een aantal jaar ook een heus Aqua Park. Haast niet te missen door de vele reclameborden langs de weg. Met vele glijbanen, zwembaden en attracties houd je het gemakkelijk een hele dag vol.
Meer info en ticketprijzen vind je op de website van Aqua Park Budva.

budva strand

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Budva stranden, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >