De kerk van Bar, de mooiste in Montenegro

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Deze kerk, de St. John Vladimir kerk, is een van de grootste religieuze gebouwen in de stad Bar. Je ziet de kerk al van ver af door de enorm grote gouden koepels. Van de buitenkant een parel, maar wacht maar tot je eenmaal binnenstaat.. De fresco’s en schilderingen zijn indrukwekkend. Je kunt er makkelijk een uur rondlopen en rondkijken. En foto’s maken zonder toeristen is heel goed mogelijk, want er waren nauwelijks bezoekers toen wij de kerk bezochten. Misschien is dit een echte onontdekte parel? Wat ons betreft een van de mooiste kerken die we ooit gezien hebben.

bar montenegro kerk John Vladimir bar montenegro kerk John Vladimir

De St. John Vladimir kerk in Bar

De kerk is vernoemd naar John Vladimir, de eerste Servische heilige op het grondgebied van Montenegro. De bouw van deze prachtige kerk is tot stand gekomen door donaties van betrokken bewoners van Montenegro. Het totale gebied van deze kerk bedraagt 1 vierkante kilometer, waar niet alleen diensten worden gehouden maar ook een scala aan spirituele, educatieve en culturele activiteiten.

bar montenegro kerk John Vladimir

Tegenover de kerk is er voldoende parkeermogelijkheid. De St. John Vladimir kerk is een verplichte stop tijdens je rondreis in Montenegro als je het ons vraagt!

Naam van de kerk: Hram Svetog Jovana Vladimira
Locatie: Bulevar Revolucije, Bar, Montenegro

bar montenegro kerk John Vladimirbar montenegro kerk John Vladimirbar montenegro kerk John Vladimirbar montenegro kerk John Vladimir

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
De kerk van Bar, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >