De kerk van Bar, de mooiste in Montenegro

Deze kerk, de St. John Vladimir kerk, is een van de grootste religieuze gebouwen in de stad Bar. Je ziet de kerk al van ver af door de enorm grote gouden koepels. Van de buitenkant een parel, maar wacht maar tot je eenmaal binnenstaat.. De fresco’s en schilderingen zijn indrukwekkend. Je kunt er makkelijk een uur rondlopen en rondkijken. En foto’s maken zonder toeristen is heel goed mogelijk, want er waren nauwelijks bezoekers toen wij de kerk bezochten. Misschien is dit een echte onontdekte parel? Wat ons betreft een van de mooiste kerken die we ooit gezien hebben.

bar montenegro kerk John Vladimir bar montenegro kerk John Vladimir

De St. John Vladimir kerk in Bar

De kerk is vernoemd naar John Vladimir, de eerste Servische heilige op het grondgebied van Montenegro. De bouw van deze prachtige kerk is tot stand gekomen door donaties van betrokken bewoners van Montenegro. Het totale gebied van deze kerk bedraagt 1 vierkante kilometer, waar niet alleen diensten worden gehouden maar ook een scala aan spirituele, educatieve en culturele activiteiten.

bar montenegro kerk John Vladimir

Tegenover de kerk is er voldoende parkeermogelijkheid. De St. John Vladimir kerk is een verplichte stop tijdens je rondreis in Montenegro als je het ons vraagt!

Naam van de kerk: Hram Svetog Jovana Vladimira
Locatie: Bulevar Revolucije, Bar, Montenegro

bar montenegro kerk John Vladimirbar montenegro kerk John Vladimirbar montenegro kerk John Vladimirbar montenegro kerk John Vladimir

Montenegro Reistips


Montenegro Reizen →

Ben je van plan om naar Montenegro te gaan? Bekijk dan zeker het Montenegro Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Montenegro in één overzicht.


Montenegro Reisgids →

Uiteraard ga je met een goede Montenegro reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Montenegro Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Montenegro reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Montenegro in onze Montenegro Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker