Bijzonder: flamingo’s spotten in Ulcinj Salinas

Vogelliefhebbers opgelet, want er zijn flamingo’s te vinden in Ulcinj Salinas. Waar precies? Dat lees je hier.

Wanneer je een vogelliefhebber bent zit je in Ulcinj goed. Ulcinj Salinas is een moerasachtig privé reservaat van 1500 hectare. Meer dan 250 vogelsoorten, waaronder de Dalmatische pelikanen, verschillende roofvogels en… flamingo’s!

ulcinj salinas flamingos

Een natuurreservaat onder hoog toezicht

Diverse milieugroepen zetten zich in om de ‘toerisme ontwikkeling’ van Salinas te voorkomen. De eigenaar van dit reservaat ging een aantal jaar geleden failliet en vervolgens kwamen er investeerders met grootse plannen om er een hotelcomplex en een golfbaan te bouwen. Tegenwoordig maakt het Centrum voor Bescherming en Onderzoek van Vogels in Montenegro grote stappen om dit unieke vogelreservaat te beschermen en te bevorderen. Met hen vele vrijwilligers, zo wordt er regelmatig toezicht gehouden om te voorkomen dat jagers op de vogels schieten. Vogelpopulaties worden gecontroleerd, groepen worden begeleid door vogelspotters enzovoorts.

En wil je die flamingo’s heel graag zien? Maak je dan klaar voor een wandeling van minimaal een half uur tot drie kwartier. Helaas waren op het moment dat wij er waren de flamingo’s ver op het water, maar het was toch een erg bijzonder moment.

ulcinje salinas flamingosulcinj salinas flamingos

Bereikbaarheid van Salinas

Alhoewel in de Lonely Planet staat dat je hier niet zomaar heen kan gaan zonder afspraak, kwamen wij zonder moeite (en zonder afspraak) binnen. Het is dus geen gegeven dat het altijd zo makkelijk gaat, maar zolang je geïnteresseerd bent in vogels en het natuurgebied kan er niet veel misgaan.

De exacte ingang van het natuurreservaat vinden kan erg lastig zijn. Wanneer je onderstaande coördinaten invoert op Google Maps komt het zeker goed.
Locatie: Solana “Bajo Sekulic”
Coördinaten:  41.918255, 19.249915

Lees hier meer over de vogels in Salinas (en elders in Montenegro).

Benieuwd wat je nog meer kunt doen in de regio? Lees hier alles over de stad Ulcinj en haar bezienswaardigheden.

Montenegro Reistips


Montenegro Reizen →

Ben je van plan om naar Montenegro te gaan? Bekijk dan zeker het Montenegro Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Montenegro in één overzicht.


Montenegro Reisgids →

Uiteraard ga je met een goede Montenegro reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Montenegro Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Flamingo's in Salinas Ulcinj
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Montenegro reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Montenegro in onze Montenegro Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker