Must visit: de indrukwekkende begraafplaats van Zagreb

De Mirogoj begraafplaats is de centrale begraafplaats van Zagreb en staat bekend als een van de mooiste rustplaatsen in Europa. Na een bezoek aan de begraafplaats kunnen we dit alleen maar beamen. De arcades, koepels en de kerk bij de ingang zorgen voor een indrukwekkende binnenkomst. Ook enkele monumenten op de begraafplaats zijn echte meesterwerken van kunst.

De begraafplaats is gebouwd op het land van de beroemde taalkundige en leidende persoon van de Kroatische nationale hervorming, Ljudevit Gaj. Bekend architect Herman Bollé (wiens naam je vaker tegen gaat komen in Zagreb) ontwierp het hoofdgebouw. In 1879 is de bouw hiervan begonnen, maar door gebrek aan financiering is het werk pas in 1929 voltooid.

Mix van religies

In tegenstelling tot de oudere begraafplaatsen die eigendom waren van de kerk, was Mirogoj eigendom van de stad. Mirogoj aanvaardde begrafenissen van alle religieuze achtergronden. Op deze begraafplaats vind je dan ook graven van protestanten, moslims, orthodoxen christenen, joden en communisten. Bovendien liggen alle belangrijke politieke leiders, wetenschappers en sporters hier begraven.

Mirogoj begraafplaats zagrebMirogoj begraafplaats zagrebMirogoj begraafplaats zagrebMirogoj begraafplaats zagrebMirogoj begraafplaats zagreb

Locatie: Aleja Hermanna Bollea 27
Mirogoj ligt net iets buiten de stad en is dan ook het beste per auto te bereiken. Vanuit het centrum van Zagreb pak je ook heel makkelijk de bus bij de kathedraal.

Kroatië Reistips


Kroatië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Kroatië te gaan? Bekijk dan zeker het Kroatië Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Kroatië in één overzicht.


Kroatië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Kroatië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Kroatië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Kroatië reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Kroatie in onze speciale Kroatie Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker