Must visit: de indrukwekkende begraafplaats van Zagreb

Kroatiƫ

Onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

De Mirogoj begraafplaats is de centrale begraafplaats van Zagreb en staat bekend als een van de mooiste rustplaatsen in Europa. Na een bezoek aan de begraafplaats kunnen we dit alleen maar beamen. De arcades, koepels en de kerk bij de ingang zorgen voor een indrukwekkende binnenkomst. Ook enkele monumenten op de begraafplaats zijn echte meesterwerken van kunst.

De begraafplaats is gebouwd op het land van de beroemde taalkundige en leidende persoon van de Kroatische nationale hervorming, Ljudevit Gaj. Bekend architect Herman BollƩ (wiens naam je vaker tegen gaat komen in Zagreb) ontwierp het hoofdgebouw. In 1879 is de bouw hiervan begonnen, maar door gebrek aan financiering is het werk pas in 1929 voltooid.

Mix van religies

In tegenstelling tot de oudere begraafplaatsen die eigendom waren van de kerk, was Mirogoj eigendom van de stad. Mirogoj aanvaardde begrafenissen van alle religieuze achtergronden. Op deze begraafplaats vind je dan ook graven van protestanten, moslims, orthodoxen christenen, joden en communisten. Bovendien liggen alle belangrijke politieke leiders, wetenschappers en sporters hier begraven.

Mirogoj begraafplaats zagrebMirogoj begraafplaats zagrebMirogoj begraafplaats zagrebMirogoj begraafplaats zagrebMirogoj begraafplaats zagreb

Locatie: Aleja Hermanna Bollea 27
Mirogoj ligt net iets buiten de stad en is dan ook het beste per auto te bereiken. Vanuit het centrum van Zagreb pak je ook heel makkelijk de bus bij de kathedraal.

Handige laatste Kroatiƫ tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in KroatiĆ«, installeer dan de gratis KroatiĆ« reisgids. Zo is dit KroatiĆ« artikel onderdeel van deze KroatiĆ« reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige KroatiĆ« tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Kroatiƫ

Onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatiƫ Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Kroatiƫ. Gratis.

Met de KroatiĆ« reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over KroatiĆ« bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


KroatiĆ« Reisgids ā†’

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Begraafplaats Zagreb, Kroatiƫ
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

šŸ‡­šŸ‡·Ā Alles over KroatiĆ« bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >