Alle bezienswaardigheden van Zagreb op een rij

Ben je van plan Zagreb te bezoeken? Of ben je gewoon benieuwd wat de hoofdstad van Kroatië allemaal te bieden heeft? In dit overzicht hebben we alle bijzondere bezienswaardigheden voor je opgesomd. Uiteraard is rondlopen in de levendige stad zelf al heerlijk, want Zagreb kent honderden drukke terrassen, leuke winkels en fijne street art.

bezienswaardigheden zagreb

Alle bezienswaardigheden van Zagreb op een rij

Zagreb 360°

Wat ons betreft de perfecte plek om je stadswandeling te starten. Het Zagreb 360° observation deck brengt je op de 16e verdieping en geeft je meteen een uitzicht over de hele stad. Zo zie je meteen een aantal andere bezienswaardigheden uit dit rijtje, zoals de Dolac markt en het plein waar de Sint-Marcuskerk staat. Met je ticket mag je overigens de hele dag terug naar binnen, dus zorg dat je ‘s avonds nog eens naar boven gaat voor Zagreb by night.

bezienswaardigheden zagreb2

Dolac markt

De markt in Zagreb is één van de bijzonderheden van de stad. Bijna elke wijk heeft er één, maar de meest bijzondere is toch wel de Dolac markt, in de buurt van de kathedraal in het hart van Zagreb. Hier bieden marktlui dagelijks verse groenten, fruit, vlees en vis aan. Lees hier meer.

dolac markt zagreb

Ilica treintje

treintje zagreb

Stap in de Ilica, de kortste kabelspoorweg ter wereld, die je in 55 seconden naar Gornji grad brengt, de bovenstad/uppertown.

Interessante musea

museum of illusions zagreb

Zagreb heeft een aantal bekende musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Met stip op één staat wat ons betreft het Museum of Broken Relationships. Daarnaast zijn het Museum of Illusions en de Modern Gallery twee toevoegingen waard op je museumlijst.

De bijzondere begraafplaats

Een stuk uit het centrum, maar echt een ritje waard. De Mirogoj begraafplaats staat bekend als een van de mooiste rustplaatsen in Europa. Na een bezoek aan de begraafplaats kun je dit alleen maar beamen. Bekijk hier meer foto’s en informatie.

Mirogoj begraafplaats zagreb

Kathedraal van Zagreb

kathedraal zagreb

De kathedraal van Zagreb ligt middenin het centrum en steekt overal bovenuit, dus ook niet te missen. Momenteel wordt er gewerkt aan één van de twee torens, maar schijnen de torens om en om in restauratie te zijn. Mocht je beide torens in volle glorie zien, dan heb je dus erg veel geluk! Meer achtergrondinformatie vind je hier. 

Stenen poort: een heilige doorgang

stenen poort zagreb stone gate

Flikkerend kaarslicht en biddende mensen in een donker hoekje. De stenen poort in Zagreb is een heilige doorgang die aanvoelt als een bedevaartsoord voor de inwoners van Zagreb.

 

Een pareltje: de Sint-Marcuskerk in Zagreb

De grote eyecatcher van deze kerk is uiteraard het bijzonder gekleurde pannendak. De Duitse architect Herman Bolle, die op meerdere plekken in Zagreb zijn sporen heeft nagelaten, is verantwoordelijk voor deze toevoeging. Hier lees je meer. 

Sint-Marcuskerk zagreb kroatie

Wil je nog meer lezen over Zagreb? Al onze artikelen vind je hier.
En mocht je zelf nog leuke toevoegingen hebben, vergeet dan niet om een reactie achter te laten.

Kroatië Reistips


Kroatië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Kroatië te gaan? Bekijk dan zeker het Kroatië Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Kroatië in één overzicht.


Kroatië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Kroatië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Kroatië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Kroatië reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Kroatie in onze speciale Kroatie Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker