De leukste markten van Zagreb

Kroatië

Onderdeel van de Kroatië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

De Dolac Markt is niet te missen en wíl je ook absoluut niet missen. Deze markt is letterlijk het middelpunt van het centrum van Zagreb en wordt druk bezocht door zowel locals als toeristen. Naast deze bekende markt vind je nog twee vlooienmarkten die erg populair zijn. Met een beetje geluk vind je zelfs een pareltje tussen de vele antieke spullen. Dit zijn de leukste markten van Zagreb:

zagreb markten zagreb markten

Dolac Markt, een belangrijke handelsplaats

De Dolac is een boerenmarkt en herken je meteen aan de rode parasols over het enorm grote plein. De markt is gelegen naast het belangrijkste plein van Zagreb, Ban Jelačić Square. Sinds 1926 is de Dolac Markt de belangrijkste handelsplaats van de stad. Boeren uit omliggende dorpen komen hier hun zelfgemaakte levensmiddelen en verse groenten en fruit verkopen. In de overdekte markt beneden zijn slagers, vissers en oude dames die de lokale specialiteit verkopen. Daarnaast vind je ook een aantal kraampjes waar bloemen en wit kant worden verkocht.

De Dolac Markt is echt een must-do wanneer je Zagreb bezoekt. Ook al ben je van plan niets te kopen, is het een leuke plek om te zijn. Proef de sfeer van de stad en de mensen. Dit is de plek waar je de lokale geuren ruikt, de locals hun dagelijkse routine ziet doen en waar het altijd levendig is.

De Dolac Markt is iedere dag geopend vanaf 7 uur tot in de vroege middag. Op zaterdag is het er heel druk.

zagreb markten zagreb markten

Britanski trg markt

Aan het Britanski trg (Britse plein) vind je een kleine markt waar iedere ochtend tot het middaguur kraampjes staan. Iedere zondag vind je hier een antiekmarkt. Vanuit het centrum ben je binnen 5 minuten op het plein. Aan het plein zijn fijne koffietentjes.

zagreb markten zagreb markten

Hrelić markt

Deze vlooienmarkt vindt iedere woensdag en zondag plaats. De Hrelić markt is een tentoonstelling van het land Kroatië waar je echt van alles aantreft. Het is de plek waar ongelooflijke koopjes en schatten gevonden kunnen worden. Van auto’s, kleding, servies tot duizenden andere handige artikelen. Neem ook zeker de tijd om een aantal van de authentieke lokale gerechten te proberen. De echte handelaren verlaten de markt rond 12:00 uur, dus wees op tijd.

Heb jij nog een leuke markt gevonden of meer tips? Laat het ons vooral weten.

zagreb markten

Handige laatste Kroatië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Kroatië, installeer dan de gratis Kroatië reisgids. Zo is dit Kroatië artikel onderdeel van deze Kroatië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Kroatië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Kroatië

Onderdeel van de Kroatië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Kroatië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Kroatië. Gratis.

Met de Kroatië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Kroatië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Kroatië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Markten van Zagreb, Kroatië
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇭🇷 Alles over Kroatië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >