Restaurants in Zagreb

Het gastronomisch aanbod in Zagreb bestaat uit een rijke combinatie van verschillende keukens. De geschiedenis en de geografische ligging van Zagreb hebben grote invloed gehad op het menu. In Zagreb is er naast de vele barretjes ook aan restaurants geen gebrek.

Typische gerechten in Zagreb

Strukli, een deeggerecht met kaas, is een gerecht dat door iedere inwoner van Zagreb wordt aanbevolen als een lokale specialiteit.
Purica s mlincima, kalkoen met stukjes deeg, is één van de traditionele gerechten uit het binnenland van Kroatië.
De Zagreb schnitzel, een gepaneerde kalfsschnitzel gevuld met kaas en ham die lijkt om de Weense schnitzel.
Strudel met aardbei-, kersen-, kaas- of appelvulling is ook een echte aanrader.

Een aantal goede restaurants

Vinodol: bijzonder lekker eten voor een goede prijs

Dit restaurant is echt enorm groot, maar heeft ondanks de omvang toch genoeg sfeer en intimiteit. Het is een populair restaurant onder locals en dat snappen we heel goed. Je wordt door enorm vriendelijke mensen geholpen en het eten is erg goed. Goede wijnen, veel lokale gerechten en de toetjes waren uitzonderlijk. Wij aten hier uiteraard weer meer dan goed voor ons was.

vinodol restaurant zagreb

PLAC: rode burgers op de menukaart

plac zagreb

Heb je niet heel veel tijd, maar wil je toch op een leukere plek dan de McDonalds eten? Dan is PLAC een goede tent. Het ziet er hip uit, heeft goedkope burgers en als je wil ben je na een half uur weer aan de wandel. Wij raden de rode of zwarte burger aan, al is het alleen maar voor de foto.

Nokturno: goed eten in het drukste deel van Zagreb

nokturno zagreb

In een zijstraatje van de bekende terrassenstraat vind je Nokturno. Dit restaurant bevindt zich tussen nog veel meer andere restaurants in een oplopend klein straatje. Iedere dag zit het hier bomvol toeristen en locals die hier eten. We raden je aan hier sowieso een avond te eten.

Xato restaurant: aanrader voor een speciale avond

xato restaurant zagreb

Wil je bijzondere gerechten proeven? Dan zit je bij Xato restaurant goed. De chef kok en tevens eigenaar van het restaurant, Tvrtko Sakota, is een van de beste chef koks uit Kroatië. Tvrtko maakt werkelijk waar de meest heerlijke gerechten. Wij kozen voor het 6-gangen diner (want, waarom ook niet) en namen daar het wijnarrangement bij. Eerlijk is eerlijk, je wordt overspoeld met culinaire verrassingen. Een fantastische avond gegarandeerd.

xato restaurant zagreb

Bistro B: een goed restaurant voor onderweg

Onderweg vanuit het centrum naar ons appartement kwamen we langs Bistro B. Niet in het centrum, maar wel een erg fijne plek om te lunchen. Het restaurant zat (rond 14u) goed vol met veel locals en zakenmensen. Een erg goede lunchtent, waarbij we de huisgemaakt gnocci en ceasar salade zeker aanraden.

bistro b restaurant zagreb

Kroatië Reistips


Kroatië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Kroatië te gaan? Bekijk dan zeker het Kroatië Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Kroatië in één overzicht.


Kroatië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Kroatië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Kroatië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Kroatië reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Kroatie in onze speciale Kroatie Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker