Wadi Bin Hammad: Hiken door warm water en natuur

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Naast de historische opgravingen, kerken en steden zijn de natuurreservaten van Jordanië ook echt de moeite waard om te ontdekken. En alhoewel je voornamelijk aan droge woestijnen en beige landschappen denkt, is het er in de valleien verbazingwekkend groen. Zo ook bij de Wadi Bin Hammad, een schitterend groen natuurwonder die je doet verbazen.

Rijd je nietsvermoedend van Amman naar het zuiden, dan zie je veelal droge zandvlaktes en onbegroeide rotspartijen. Rijd je vervolgens door de vallei, via een steile kronkelende weg, kom je aan bij Wadi Bin Hammad, gelegen op 285 meter onder zeeniveau. De zon komt door de bergen steeds minder goed door en als je beneden komt wordt het landschap ineens smal en groen.

wadi bin hammad jordaniewadi bin hammad jordanie

Hiken samen met een gids

Even voorbij het visitor center loop je met je gids het water in. Wat Wadi Bin Hamad extra aangenaam maakt, is dat het water warm is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Wadi Mujib. Je kan op verschillende manieren de wadi in, van een ‘eenvoudige’ hike tot meer avontuurlijk met touwen.

wadi bin hammad jordaniewadi bin hammad jordaniewadi bin hammad jordanie

Kies je voor een hike, reken dan op een wandeling van zo’n 2 uur. Nadat je ongeveer een uur met de stroom meeloopt, loop je vervolgens dezelfde weg terug. Saai? Nee, integendeel, teruglopend ziet de hele wadi er weer totaal anders uit. Je waant je werkelijkwaar in een Jurassic Park decor en hoe verder je loopt hoe smaller en mooier de vallei wordt. De zon komt hier bovendien maar een zeer korte periode per dag door waardoor het er bovendien koel is.

Wadi Bin Hammad inclusief bijzondere overnachting

Het mogelijk om een hike te boeken inclusief overnachting. Je verblijft dan in een nabijgelegen kamp, waar je in de warme maanden buiten in een bedoeïenentent overnacht. Als het kouder is kan dat in een schuurtje van steen. Uiteraard zijn er ook wc’s en douches. De gids bereidt een heerlijke maaltijd voor en het is ook mogelijk de zonsondergang te bekijken waarbij je uitzicht hebt over de Dode Zee.

wadi bin hammad jordanie wadi bin hammad jordaniewadi bin hammad jordanie wadi bin hammad jordanie

Wadi Bin Hammad is als toeristische plek erkend door de lokale overheid, maar helaas (of juist gelukkig) niet heel druk bezocht door reizigers. Door de lage frequentie van toeristen blijft de wadi gelukkig wel schoon en heel goed bewaard. Heb je het over onontdekte parels in een land, dan is de Wadi Bin Hammad wat ons betreft de onontdekte parel van Jordanië.

Wil je dit zelf ook?

Wil je dit zelf ook ervaren? Boek eenvoudig online, wij regelen het voor je. Bekijk alle Jordanië excursies.

wadi bin hammad jordaniewadi bin hammad jordanie

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Wadi Bin Hammad, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

2 reacties

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >