Hiken door het prachtige Wadi Bin Hammad

Naast de historische opgravingen, kerken en steden zijn de natuurreservaten van Jordanië ook echt de moeite waard om te ontdekken. En alhoewel je voornamelijk aan droge woestijnen en beige landschappen denkt, is het er in de valleien verbazingwekkend groen. Zo ook bij de Wadi Bin Hammad, een schitterend groen natuurwonder die je doet verbazen.

Rijd je nietsvermoedend van Amman naar het zuiden, dan zie je veelal droge zandvlaktes en onbegroeide rotspartijen. Rijd je vervolgens door de vallei, via een steile kronkelende weg, kom je aan bij Wadi Bin Hammad, gelegen op 285 meter onder zeeniveau. De zon komt door de bergen steeds minder goed door en als je beneden komt wordt het landschap ineens smal en groen.

wadi bin hammad jordaniewadi bin hammad jordanie

Hiken samen met een gids

Even voorbij het visitor center loop je met je gids het water in. Wat Wadi Bin Hamad extra aangenaam maakt, is dat het water warm is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Wadi Mujib. Je kan op verschillende manieren de wadi in, van een ‘eenvoudige’ hike tot meer avontuurlijk met touwen.

wadi bin hammad jordaniewadi bin hammad jordaniewadi bin hammad jordanie

Kies je voor een hike, reken dan op een wandeling van zo’n 2 uur. Nadat je ongeveer een uur met de stroom meeloopt, loop je vervolgens dezelfde weg terug. Saai? Nee, integendeel, teruglopend ziet de hele wadi er weer totaal anders uit. Je waant je werkelijkwaar in een Jurassic Park decor en hoe verder je loopt hoe smaller en mooier de vallei wordt. De zon komt hier bovendien maar een zeer korte periode per dag door waardoor het er bovendien koel is.

Wadi Bin Hammad inclusief bijzondere overnachting

In onze app is het mogelijk om een hike te boeken inclusief overnachting. Je verblijft dan in een nabijgelegen kamp, waar je in de warme maanden buiten in een bedoeïenentent overnacht. Als het kouder is kan dat in een schuurtje van steen. Uiteraard zijn er ook wc’s en douches. De gids bereidt een heerlijke maaltijd voor en het is ook mogelijk de zonsondergang te bekijken waarbij je uitzicht hebt over de Dode Zee.

wadi bin hammad jordanie wadi bin hammad jordaniewadi bin hammad jordanie wadi bin hammad jordanie

Wadi Bin Hammad is als toeristische plek erkend door de lokale overheid, maar helaas (of juist gelukkig) niet heel druk bezocht door reizigers. Door de lage frequentie van toeristen blijft de wadi gelukkig wel schoon en heel goed bewaard. Heb je het over onontdekte parels in een land, dan is de Wadi Bin Hammad wat ons betreft de onontdekte parel van Jordanië.

In onze reisgids app van Jordanië regel je deze bijzondere ervaring heel eenvoudig.

wadi bin hammad jordaniewadi bin hammad jordanie

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Alle Jordanië reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Jordanië in onze speciale Jordanië Reisvergelijker.
Jordanië | REIS VERGELIJKER >
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker