Kerak kasteel, kruisvaarders kasteel in Jordanië

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Kerak is een vrijwel onmisbare stop als je de Koninklijke Weg in Jordanië volgt, de King’s Way. Het Kerak kasteel was een belangrijk kasteel voor de kruisvaarders en is nu een van de meest bekende kastelen van het land.

Kerak kasteel

Onderweg naar de stad Kerak passeer je schitterende vergezichten. De ingang van het kasteel lijkt midden in de stad te liggen. Door smalle drukke straatjes vol met winkels rijd je richting het kasteel. Het zoeken naar een parkeerplekje kan dan ook een uitdaging worden.
Na het kopen van een ticket loop je met een brug de gracht over. Er wacht je een schitterend uitzicht. Dolend door het kasteel zullen vooral de ondergrondse gangen en ruimtes je doen opvallen. Als je geluk hebt is tevens het archeologisch museum geopend, waar je een kopie van de Stele van Mesa kan vinden.

kerak kasteel jordaniekerak kasteel jordanie

Belangrijk kruisvaarderskasteel

Kerak wordt in de Bijbel genoemd als de plaats Kir, waarna het belegerd werd in de 9e eeuw onder koning Mesa van Moab. Uiteindelijk werd het kasteel in de tijd van de kruistochten een ontzettend belangrijk strategisch punt. Met controle over de Dode Zee en Palestina en bovendien over de karavaanroute had het kasteel een perfecte ligging. Onder leiding van Koning Boudewijn I van Jeruzalem werd het kasteel in de 11e eeuw dan ook versterkt.

De opvolger van Koning Boudewijn I van Jeruzalem, Reinoud de Châtillon, hield zich tijdens zijn leiderschap niet zo aan de opgestelde regels. Zo beroofde hij handelskaravanen en pelgrims onderweg naar Mekka en Medina werden vermoord. Het waren dan ook deze plundertochten die de aanleiding waren voor Saladin om naar Jeruzalem op te trekken. Waarvoor onderweg ook Kerak moest worden verslagen in 1188. Helaas is het kasteel in diezelfde eeuw nog vernield door een grote aardbeving.

kerak kasteel jordaniekerak kasteelkerak kasteel jordanie

Kijktip: Kingdom of Heaven

De film Kingdom of Heaven met Orlando Bloom uit 2005 verhaalt hier meer over. Zeker interessant en leuk om van te voren eens te kijken, al lopen feiten en fictie nogal door elkaar in de film.

kerak kasteel jordaniekerak kasteel jordanie

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kerak kasteel, Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >