Natuur & Actief Jordanië

Jordanië Outdoor is een documentaire voor de actieve reiziger. Natuurgebieden, wandelingen en zelfs safari’s.

In samenwerking met:

natuur wandelen jordanie

Jordanië natuur & wandelen

Voor wie van natuur en wandelen houdt, is Jordanië een uitstekende keuze. We nemen je mee langs natuurreservaten en de mooiste wandelingen van Jordanië. Samen met Decathlon.

Outdoor overzicht ↓

 

Jordanië Outdoor: Mogelijk gemaakt door Decathlon

Wat je ook allemaal gaat doen in Jordanië, bereid je goed voor. Niet alleen met onze Jordanië Reisgids App, maar zeker ook qua uitrusting. Samen met onze partner Decathlon, geven we je een aantal tips. Daarnaast raden we je ook zeker aan een kijkje te nemen in de webshop van Decathlon of langs te gaan bij één van de vele winkels voor deskundig en persoonlijk advies.

Welke schoen bij welke reis?

Welke jas bij welke reis?

Tips bij snorkelen

 

Natuur van Jordanië

Wadi Rum

unesco jordanië

Natuurlijk is de uitgestrekte Wadi Rum woestijn een zeer bijzondere en onmisbare stop in je reis door Jordanië. Voor de natuurliefhebber vanzelfsprekend een absoluut hoogtepunt. Je kunt er trekkings en wandelingen maken van een uur tot meerdere dagen waarbij je met een gids gaat wildkamperen.

Petra – Backdoor Trail

petra backdoor

Met een gids kan je dagen door de Wadi Rum woestijn wandelen en lijkt er geen einde aan te komen. Een andere wandeling die we je van harte aanbevelen is de Petra Backdoor Trail bij het andere visitekaartje van Jordanië, Petra.

Petra – Schatkamer van boven

petra van bovenaf

Niet alleen is de Backdoor Trail een schitterende wandeling waarbij je vrijwel alleen bent, maar is een bijkomend voordeel dat je je bezoek aan Petra begint bij het klooster. Vanaf hier wordt alles alleen maar mooier en eindig je bij het hoogtepunt, de schatkamer. Hier start bovendien een andere weinig gebruikte wandeling waarbij je de schatkamer van boven kunt bewonderen.

Snorkelen bij Aqaba

Als je het zand even zat bent, kan je de onderwaterwereld bewonderen in Aqaba. Snorkelen kan al direct vanaf het strand waar de vissen en koraal je opwachten. Met boten kan je verder nog naar bijzondere duikplekken worden gebracht.

Jordan Trail

ajlun jordan hiking trail

Een nieuwe hike is de Jordan Trail. Vergelijkbaar met het Pieterpad van Jordanië, loop je van het uiterst noorden naar het uiterst zuiden van Jordanië. Je overnacht dan bij mensen thuis in speciaal aangewezen home stays. Zoals wij deden in het groene noorden, bij het Ajlun Forest Reserve.

Dana Biosphere Reserve

dana natuurreservaat jordanie

Het grootste natuurreservaat van Jordanië is het westelijk gelegen Dana Biosphere Reserve. Een uitgestrekt gebied waar je vooral in de lente wilde tulpen en dieren kunt spotten.

Dode Zee

dode zee jordanie goed voor je lichaam

Uitrusten na al dit wandelen kan bij het laagste punt op aarde, namelijk in de Dode Zee. Smeer je in met modder en drijven maar, want door het zoute water is zinken onmogelijk.

Wadi Bin Hammad

wadi bin hammad jordanie

Vlakbij de Dode Zee tref je bovendien een schitterende wandeling in warm water. Namelijk de Wadi Bin Hammad. Naast een kalme wandeling is het hier ook mogelijk om compleet met touwen en tenten je in een meerdaagse trekking, een weg door de vallei te banen.

Shaumari Wildlife Reserve

azraq wetland reserve

Voor wie nog bijzondere vogels en dieren wil spotten, zijn er in het uiterst oosten nog twee natuurreservaten de moeite waard. Beide liggen vlakbij het kleine stadje Azraq waar je in het Shaumari Wildlife Reserve een heuse jeep safari kan doen.

Summary
Natuur & Outdoor Jordanië - Nederlandse Documentaire van REiSREPORT
Title
Natuur & Outdoor Jordanië - Nederlandse Documentaire van REiSREPORT
Description

Jordanië voor outdoor liefhebbers. De mooiste Jordanië wandelingen, natuurreservaten, dieren, hikes, trails, trekkings. In deze speciale reis documentaire tonen we je alles wat je als natuurfanaat wil weten. Jordanië is een ideale keuze voor outdoor liefhebbers, maar bereid je goed voor en maak goede keuzes.

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link