🇦🇲 REiSREPORT ARMENIË

Armenië video serie (45min)

Bestemmingen / Armenië / Thuisreis Armenië

Bekijk alle drie aflevering.

💡 TIP: leuker i.c.m. het Armenië & Georgië reisgids magazine.

Aflevering 1 van 3

Geghard, Garni, Khor Virap tot Noravank

Binnenkort beschikbaar

De Armenië video serie komt zeer binnenkort live! Weten wanneer? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Armenië staat bekend om de prachtige kloosters. In deze eerste aflevering bezoeken we dan ook meteen een aantal schitterende exemplaren. Zo starten we bij het Geghard vlakbij Jerevan. Eveneens bezoeken we de nabijgelegen Garni tempel in een schitterende omgeving.

Vervolgens gaan we op bezoek bij een Armeens gezin en rijden door naar de grens met Turkije. Daar treffen we het fraai gelegen Khor Virap klooster. We passeren twee vriendelijke vrouwen van wie we wijn kopen in de wijnregio van Areni en eindigen deze aflevering bij het prachtige Noravank klooster.


Aflevering 2 van 3

Centraal-, Oost- en Zuid-Armenië

Binnenkort beschikbaar

De Armenië video serie komt zeer binnenkort live! Weten wanneer? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

In deze tweede aflevering bezoeken we het oosten en zuiden van Armenië. Per kabelbaan vliegen we naar het Tatev klooster gevolgd door de grotwoningen van Khndzoresk. Het landschap is weids en worden we verrast door een mooie waterval en een bijzondere collectie stenen.

Onze weg vervolgen we via de Selimpas en passeren we een oude karavanserai aan de oude Zijderoute. Als we het Sevanmeer naderen struinen we tussen talloze graven waarna we uitkijken over het grootste meer van de Kaukasus bij het Sevan klooster om te eindigen in een skiplaatsje.


Even tussendoor

Speciaal voor Armenië reizigers.

Scroll naar beneden voor de volgende aflevering.

💡 Tip 1

Armenië startpakket – Gratis

Vraag het gratis Armenië Startpakket aan. Routes, highlights, geldzaken… Alles bij elkaar, gratis in je inbox.

💡 Tip 2

Het Armenië reisgids magazine

Een reisgids met alle informatie die je van een reisgids verwacht en meer. Honderden prachtige foto’s, persoonlijke tips, reisverhalen en praktische informatie. Inclusief gratis verzending.


Aflevering 3 van 3

Dilijan, Debed vallei en Jerevan

Binnenkort beschikbaar

De Armenië video serie komt zeer binnenkort live! Weten wanneer? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Van het pittoreske Dilijan, ook wel het ‘Zwitserland van Armenië’ genoemd, rijden we de Debed Vallei in. Met de beroemde kloosters Sanahin en Haghpat (UNESCO) alsook het Achtale klooster met fraaie fresco’s. Mooie uitzichten gegarandeerd want we rijden deels off-road.

Na Echmiatsin (het Vaticaan van Armenië) en Zvartnots bezoeken we de gezellige hoofdstad Jerevan. Bezienswaardigheden als het Genocide Monument, de Cascade en Erebuni fort wisselen we af met leuke festiviteiten zoals de Jerevan Wijndagen.Onmisbaar voor Armenië reizigers

Het Armenië reisgids magazine is een prachtig boekwerk vol achtergrond artikelen, reisverhalen, praktische tips en prachtige foto’s. Onmisbaar voor Armenië reizigers. Bestel ‘m nu meteen.


REiSREPORT Armenië is zonder twijfel de meest uitgebreide kennisbron voor wie naar Armenië reist. Start je reis dan ook altijd op onze speciale Armenië startpagina en we helpen je op weg.