De Baai van Kotor

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

De Baai van Kotor is een baai in het zuidwesten van Montenegro en de grootste trekpleister van Montenegro. Aan de baai liggen verschillende pittoreske plaatsjes waar je een bezoek aan kunt brengen. De bekendste: Kotor, Perast en Herceg Novi. Vanuit Nederland en België vlieg je in zo’n 2,5 uur direct naar Tivat, gelegen in de Baai van Kotor.

1. Herceg Novi

Herceg Novi ligt in het noordwesten van Montenegro en is dan ook de eerste grote badplaats die je tegenkomt vanuit Kroatië. Niet voor niets dat het een populaire bestemming is, want het is de ingang van de Baai van Kotor. Op zoek naar zon, zee strand in Montenegro? Dan moet je naar Herceg Novi. Uiteraard is er nog meer te doen in deze levendige stad. Benieuwd? Klik dan hier.

2. Perast

Perast is een pareltje in de Baai van Kotor. Het dorpje zelf is leuk om doorheen te wandelen, maar het meest bijzondere ligt toch wel aan de overkant. Twee kleine eilandjes sieren voor de kust van Perast. Lees hier Alles over Perast.

perast kotor

3. Kotor

Breng je een bezoek aan de Baai van Kotor, dan breng je natuurlijk ook een bezoek aan Kotor zelf. Kotor is een middeleeuws doolhof van musea, kerken, cafés, pleinen en Venetiaanse paleizen. Het is een oude havenstad, gelegen in (uiteraard) de baai van Kotor in een diepe inham van de Adriatische Zee. Er valt genoeg te doen en te zien in Kotor, bekijk het allemaal in dit artikel.

kotor te doen hoogtepunten attracties

4. De spannende weg naar..

Ben je met de auto? Rijdt dan zeker vanuit Kotor naar het Nationaal park Lovcen via de bekende haarspeldbocht route. Stop onderweg zeker een paar keer op de plekken waar dat mogelijk is voor een waanzinnig uitzicht (zie allerlaatste foto van dit artikel). Wagenziek? Dan is een reistabletje innemen van te voren geen overbodige luxe. Het is overigens niet een hele moeilijke weg om te rijden, maar je moet wel enorm goed opletten.

baai van kotor te doen hoogtepunten 2

5. Nationaal park Lovcen

Het nationaal park van Lovćen is ongeveer 62,20 km2 groot en strekt zich uit van de Baai van Kotor tot aan de Adriatische Zee. De grootste trekpleister van dit park is het mausoleum van Njegoš dat bovenop de berg ligt. Meer lees je hier.

baai van kotor te doen hoogtepunten

6. Tivat

De rij wordt afgesloten met de stad waar je gemakkelijk per vliegtuig heenvliegt, Tivat. Ook Tivat is een geliefde plaats bij toeristen en de laatste tijd vooral bij het jet set leven. Tivat heeft namelijk een prachtig grote jachthaven, Porto Montenegro. Het is de jongste stad van de Baai van Kotor en heeft ongeveer 14.000 inwoners.

Beste tijd om naar de Baai van Kotor te gaan

Juni is de beste maand om naar de Baai van Kotor te gaan, met gemiddeld 20 graden én buiten het hoogseizoen. Juli en augustus zijn de drukste maanden, dus verwacht veel mensen en hogere prijzen voor hotels.

baai van kotor te doen hoogtepunten 2

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Baai van Kotor, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >