Herceg Novi, een fijne badplaats in Montenegro

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Herceg Novi ligt in het noordwesten van Montenegro en is dan ook de eerste grote badplaats die je tegenkomt vanuit Kroatië. Niet voor niets dat het een populaire bestemming is, want het is de ingang van de Baai van Kotor. Herceg Novi is de jongste stad aan de kust van Montenegro en is door Stefan Tvrtko I Kotromanic gesticht in 1382.

Het gebeurt allemaal in Stari Grad (old town), met grote levendige pleinen, fraaie kerken en grote forten. Om hier te komen dien je wel een aantal traptreden omhoog te klimmen, maar je wordt gelukkig afgeleid door alle kleine mooie steegjes om je heen. Ga je met die trappen naar beneden, dan kom je uit bij de kiezelstranden en tientallen terrassen aan de kust. ‘s Avonds is het hier een enorme gezellige drukte. Zowel gezinnen die aan de boulevard ijsjes eten als vriendengroepen die op het strand een biertje drinken om vervolgens een van de clubs binnen te gaan.

herceg novi montenegro

Te zien en te doen in Herceg Novi

Relaxen op het strand

Wanneer je naar Herceg Novi gaat dan ga je natuurlijk ook minimaal een middag relaxen op het strand. Herceg Novi kent enorm veel stranden met strandbedjes om te huren. Bij sommige strandtentjes staat de muziek ’s middags al hard, dus bereid je voor. Uiteraard zijn er genoeg plekken te vinden zonder muziek en kan je urenlang genieten van de rust.

herceg novi montenegro herceg novi montenegro

Forte Mare

herceg novi montenegro

Dit fort wordt in de zomer omgetoverd tot openlucht bioscoop. Er draaien dan iedere avond twee films, waarvan de laatste film in het Engels is. Voor 2 euro kijk je mee naar een pas verschenen film op groot doek met prachtig uitzicht.

 

Kanli Kula

Dit is het grootste fort van de vier forten in Herceg Novi. Kanli Kula betekent ‘bloedige toren’. Het fort is dan ook een voormalige beruchte gevangenis geweest tijdens de jaren van de Turkse regering, 1482 – 1687. Momenteel wordt het fort veel bezocht door het prachtige uitzicht dat je hebt over de hele stad. In de zomer worden hier ook theatervoorstellingen en concerten georganiseerd.

herceg novi montenegro

Schiereiland Lustica

herceg novi montenegro

Aan de overkant van de stad ligt het schiereiland Lustica, waar een aantal populaire strandjes te vinden zijn. In de zomer varen hier iedere dag genoeg bootjes heen die dienen als een watertaxi. Leuk om een dagje te relaxen.

Archangel Michael’s kerk

Deze kerk, gebouwd tussen 1883 en 1905, heeft een prominente plek midden op het pleintje Herceg Stejpana. De twee palmbomen om de kerk heen maken het een bijzonder mooi plaatje.

herceg novi montenegro

Savina klooster

Aan de oostkant van de stad vind je dit vredige orthodoxe klooster met prachtig uitzicht op de kust. Bij het klooster vind je de 18e-eeuwse kerk van de Dormition, gemaakt van Kroatisch roze steen.

herceg novi montenegro

Goede restaurant tip: Gradska Kafana

Gradska Kafana is een enorm groot restaurant en heeft een bistro boven aan de straatzijde en een chique restaurant prachtig gelegen met uitzicht op zee. Het restaurant heeft enorm veel ruimte, prachtig grote palmbomen en mooie gedecoreerde tafels. Ook de bediening is netjes in pak en erg vriendelijk. Je verwacht dan ook enorm hoge prijzen, maar dat is juist het meest bijzondere eraan. De prijzen zijn echt ontzettend laag. Wat ons betreft echt de beste plek om te dineren in Herceg Novi.

herceg novi montenegro

Wij sliepen in: Athos Apartments

Fijne nieuwe studio’s met alles erop en eraan en gelegen aan het einde van de langgerekte boulevard. In zo’n 10 minuten ben je echt in Old Town.
Gemiddelde prijs per nacht: 70 euro
Te boeken via Booking.com

herceg novi montenegro

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Herceg Novi, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >