Visum voor Jordanië, alles wat je moet weten

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers hebben voor Jordanië een toeristenvisum nodig. Dit visum regel je gemakkelijk bij aankomst op de luchthaven in Jordanië. Een visum van te voren in Nederland of België regelen is dan ook niet nodig.

Eenmaal gearriveerd op de luchthaven krijg je de standaard vragen als: “Wat kom je doen?” en “Wanneer vlieg je weer terug?”. Vervolgens krijg je een stempel in je paspoort en kan je reis door het land beginnen. Zo simpel is het. Momenteel is een visum 40 JD (ongeveer 45 euro) waarbij je wel minimaal 3 nachten dient te verblijven in Jordanië. Daarnaast is het ook mogelijk om bij de grensovergangen Allenby en Arava een visum te krijgen. Blijf je korter dan 3 nachten in Jordanië en verlaat je het land via een grensovergang? Dan betaal je een exit fee van 10 JD (ongeveer 12 euro). Een visum is 30 dagen geldig.

Mocht je een stempel in je paspoort hebben van buurland Israël brengt dit geen problemen met zich mee.

Nog makkelijker: ‘gratis’ met de Jordan Pass

Wanneer je voor vertrek de Jordan Pass aanschaft hoef je geen visumkosten te betalen bij aankomst. Deze Jordan Pass moet je natuurlijk wel laten zien. De Jordan Pass geeft je naast een gratis visum ook nog eens toegang tot 40 attracties waaronder Petra. Lees hier meer over de Jordan Pass.

Met een touroperator

Reis je samen met een touroperator? Dan is het regelen van een visum veelal niet nodig. Dit geldt voor zowel een groepsreis als een individuele rondreis die is samengesteld door een reisbureau in Nederland/België. Zij regelen dit visum van te voren in Nederland en geven de paspoortgegevens door aan een lokale agent in Jordanië. Deze lokale agent – die je vervolgens op het vliegveld treft – regelt het visum voor je. Check dit natuurlijk voor de zekerheid nog even bij jouw reisorganisatie. Onze reispartner voor Jordanië, Middenoostenreizen.com, regelde dit alles voor ons en was het vervolgens een fluitje van een cent op de luchthaven.

Verder moet je paspoort bij aankomst minimaal nog 6 maanden geldig zijn.

Wij bezochten Jordanië in november 2017. Als de procedure verandert, proberen we dit aan te passen in dit artikel.

visum voor jordanië

JORDANIË REISTIPS


Jordanië Reisaanbod →

Ben je van plan om naar Jordanië te gaan? Bekijk dan zeker het Jordanië Reisaanbod. Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Jordanië in één overzicht.


Jordanië Reisgids App →

Uiteraard ga je met een goede Jordanië reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Jordanië Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
JORDANIË REISGIDS APP >
close-link