Visum voor Jordanië, alles wat je moet weten

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Zowel Nederlandse als Belgische reizigers hebben voor Jordanië een toeristenvisum nodig. Dit visum regel je gemakkelijk bij aankomst op de luchthaven in Jordanië. Een visum van te voren in Nederland of België regelen is dan ook niet nodig.

Visum on arrival in Jordanië

Eenmaal gearriveerd op de luchthaven krijg je de standaard vragen als: “Wat kom je doen?” en “Wanneer vlieg je weer terug?”. Vervolgens krijg je een stempel in je paspoort en kan je reis door het land beginnen. Zo simpel is het. Momenteel is een visum 40 JD (ongeveer 45 euro) waarbij je wel minimaal 3 nachten dient te verblijven in Jordanië. Daarnaast is het ook mogelijk om bij de grensovergangen Allenby en Arava een visum te krijgen. Blijf je korter dan 3 nachten in Jordanië en verlaat je het land via een grensovergang? Dan betaal je een exit fee van 10 JD (ongeveer 12 euro). Een visum is 30 dagen geldig.

Mocht je een stempel in je paspoort hebben van buurland Israël brengt dit geen problemen met zich mee.

Nog makkelijker: ‘gratis’ met de Jordan Pass

Wanneer je voor vertrek de Jordan Pass aanschaft hoef je geen visumkosten te betalen bij aankomst. Deze Jordan Pass moet je natuurlijk wel laten zien. De Jordan Pass geeft je naast een gratis visum ook nog eens toegang tot 40 attracties waaronder Petra. Lees hier meer over de Jordan Pass.

Met een touroperator

Reis je samen met een touroperator? Dan is het regelen van een visum veelal niet nodig. Dit geldt voor zowel een groepsreis als een individuele rondreis die is samengesteld door een reisbureau in Nederland/België. Zij regelen dit visum van te voren in Nederland en geven de paspoortgegevens door aan een lokale agent in Jordanië. Deze lokale agent – die je vervolgens op het vliegveld treft – regelt het visum voor je. Check dit natuurlijk voor de zekerheid nog even bij jouw reisorganisatie. Onze reispartner voor Jordanië, Middenoostenreizen.com, regelde dit alles voor ons en was het vervolgens een fluitje van een cent op de luchthaven.

Verder moet je paspoort bij aankomst minimaal nog 6 maanden geldig zijn.

Wij bezochten Jordanië in november 2017. Als de procedure verandert, proberen we dit aan te passen in dit artikel.

visum voor jordanië

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Visum voor Jordanië regelen
Author Rating
51star1star1star1star1star

18 reacties

 1. Hoi, ik wil in december graag een stop-over in Amman maken (aankomst-vlucht avond, vertrek-vlucht volgende namiddag). Welk soort visum moet ik dan aanschaffen? Ik blijf dus minder dan 3 nachten maar vertrek wel weer vanaf hetzelfde punt (vliegveld). Is dat überhaupt mogelijk?

  1. Dat kan verschillen. Reis je met een reisorganisatie, dan zullen zij dit al voor je regelen (in de meeste gevallen). Bovendien heeft Royal Jordanian Airlines eveneens speciale dienstverlening voor dergelijke short stays. Op het vliegveld kan je het beste bij aankomst vragen wat de meest gunstige visumvariant is en wat mogelijk is. Het kan dus zijn dat je helemaal niets hoeft te betalen.

 2. Hoi hoi, weet je misschien ook wat de kosten zijn voor een multiple entry visum? En of deze ook op de luchthaven gekocht kan worden?

  Alvast bedankt

 3. Hoi!

  Wij (met 2 kinderen) willen een maand reizen/backpacken door Israel en Jordanië. We vliegen op Tel Aviv (retour). Heb ik het goed begrepen dat we via land in het noorden Jordanië in kunnen, en in het zuiden terug naar Israel (Eilat)?

  Aangezien we twee weken in Jordanië zullen verblijven is een Jordan pas het meest logische om aan te schaffen ten aanzien van een visum.

  Of vergeet ik iets belangrijks?

 4. Beste,

  7 augustus a.s. ben ik van plan naar Jordanië te gaan voor 2/3 dagen. Van Jordanië ga ik met een reisgezelschap door naar Israël voor een verblijf van 7/8 dagen om vervolgens van Israël weer terug te gaan naar Jordanië voor 2 dagen, en ten slotte terug naar Amsterdam. Houdt dit in dat ik voor Jordanië én Israël een visum voor moet hebben ? Bij voorbaat hartelijk dank. Regards, Desiree

  1. Beste Desiree,

   Voor dit soort vragen kan je het beste contact opnemen met de ambassade omdat de regelgeving nog wel eens kan wijzigen en we daarom een gericht antwoord niet kunnen garanderen. Als het een georganiseerd reisgezelschap betreft kan de organisator allicht ook deze vraag beantwoorden.

   De Nederlandse/Belgische ambassade in Amman kan hier een meer sluitend antwoord op geven.
   NL -> https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/jordanie/over-ons/ambassade-in-amman
   BE -> http://jordan.diplomatie.belgium.be/nl/ambassade/adres-en-openingsuren

   Fijne reis!

 5. Beste,

  Een korte vraag waarop ik maar geen antwoord lijk te krijgen wanneer ik verschillende fora lees. In 2015 ben ik bijna een maand in Iran geweest. Nu heb ik gelezen dat dit geen consequenties heeft voor een bezoek aan Israel, maar hoe zit dit bij een een driedaagsbezoek aan Jordanie?

  Ik hoor heel graag.

  Gr.
  L

  1. Hi Lidewij,
   Dan hier het juiste antwoord.. Wij zijn afgelopen jaar, mei 2017, een maand in Iran geweest. Afgelopen november waren we een maand in Jordanië, met hetzelfde paspoort. Dit kan dus prima! Wellicht dat ze er een vraag over stellen bij de paspoort controle, maar verder totaal geen probleem. Geniet van je (korte) bezoek aan Jordanië.

   Groet,
   Marlou

  1. Hi Saif,

   Voor zover wij weten heeft iedereen een visum nodig, ook kinderen onder de 12 jaar.
   Voor jullie (ouders) is het handig om een Jordan Pass aan te schaffen, van te voren in Nederland. Hier zit het visum bij, maar ook de entree van heel veel verschillende attracties, waaronder Petra. Dan heb je het geld er al bijna uit! 🙂 Voor kinderen onder 12 jaar is die Jordan Pass echter niet nodig, want onder 12 jaar komen kinderen overal gratis binnen in Jordanië. Voor hen moet je dus bij de douane nog een visum regelen, ter plekke.

 6. Hey. Kan je de visum daar bij aankomst aanvragen (amman) of moet het van tevoren in NL geregeld worden en hoeveel kost het in totaal??

  1. Hoi Bahe, het visum kan je inderdaad ook bij aankomst bij het vliegveld in Amman aanvragen, dat gaat heel gemakkelijk. De kosten zijn momenteel ongeveer 45 euro per visum!
   Groetjes Marlou, team REiSREPORT

 7. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >