Simkaart Jordanië, zo regel je het

jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Het hebben van een lokale simkaart in het buitenland is een slimme keuze. Of wij nu een week of een maand door een land reizen, een lokale simkaart wordt hoe dan ook aangeschaft. Zo heb je altijd en (vaak) overal internet en bel je lokale nummers op een normaal tarief. Daarnaast weet je zeker dat je geen onverwachte kosten maakt met je eigen simkaart. Een simkaart regelen in Jordanië is totaal niet ingewikkeld, we leggen het hier voor je uit.

Vooropgesteld: er zijn vast genoeg andere alternatieven om een simkaart in Jordanië te regelen, maar zo deden wij het (en dat ging perfect).

Een simkaart in Jordanië regelen

De providers in Jordanië

De drie meest gebruikte providers in Jordanië zijn: Zain, Umniah en Orange. Deze drie providers zijn allemaal betrouwbaar. Onze voorkeur ging uit naar Zain, de grootste provider van allemaal. Zain maakt overigens op iedere hoek van de straat reclame in het land, maar dat terzijde. Alle drie de providers bieden 4G service en de internetsnelheid is in het hele land erg goed.

TIP: download ook een VPN

Om er zeker van te zijn dat je goed en veilig op internet gaat, raden wij je sterk aan om een VPN te installeren. Zo ben je beter beschermd wanneer je bijvoorbeeld op een openbare WiFi-spot gaat. Wij gebruiken deze betaalde VPN voor onze mobiele telefoons en laptops. Eenvoudig te installeren en super simpel in gebruik. Wij hebben ‘m overal kunnen gebruiken en met meerdere apparaten tegelijk.

Simkaart Jordanië: op het vliegveld

Koop je simkaart altijd bij een officieel verkooppunt. Betaal liever wat meer, dan dat je een simkaart op straat regelt. Wij raden je dan ook aan om in Jordanië op het vliegveld naar het winkeltje van Zain te lopen. Deze vind je in de ontvangsthal, nadat je door de douane bent, in de linkerhoek. Deze hal is heel klein, dus de Zain winkel is dan ook niet te missen.

Bij de aankoop van een prepaid SIM-kaart heb je je paspoort nodig. Dit wordt ook gevraagd wanneer je de simkaart later in een stad aanschaft. Vervolgens kan de medewerker de simkaart registreren. Daarnaast moet er een registratieformulier ingevuld en ondertekend worden voordat de simkaart kan worden geactiveerd. Het krediet voor je simkaart koop je ook in deze Zain winkel. Mocht je later tijdens je reis meer krediet nodig hebben is dit in bijna iedere winkel aan te schaffen, ook bij supermarkten en benzinestations.

Installeren op het vliegveld

Laat de medewerker de simkaart meteen voor je installeren. Heel af en toe is het keuzemenu heel ingewikkeld en voor je het weet ben je uren bezig met het uitvogelen van je simkaart. Mocht er een hele rij achter je staan is dit het afwegen waard, maar vaak hebben deze mensen toch nauwelijks klanten in de winkel staan. Ze helpen je graag.

Kosten simkaart Jordanië

Een losse simkaart kost je 5 JD (ongeveer 6 euro) en daarnaast kies je dus nog een kredietbundel. Wij kozen voor een data krediet van 7 GB en een van 4 GB, welke na een maand verloopt. Hiermee is het ook mogelijk om te bellen naar lokale nummers. Met 7 GB red je het makkelijk. Mocht je een week tot twee weken in het land zijn, dan is een kleinere bundel ook meer dan genoeg. Wij waren voor 2 simkaarten met 2 keer krediet van 7GB en 4GB zo’n 32 JD kwijt (ongeveer 36 euro). in onderstaande tabel zie je de verschillende keuzes voor een krediet. Let wel: deze prijzen kunnen natuurlijk veranderen. Onderstaande prijzen zijn van 2017/2018.

zain prepaid tarievensimkaart jordanië regelen

Handige laatste Jordanië tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Jordanië, installeer dan de gratis Jordanië reisgids. Zo is dit Jordanië artikel onderdeel van deze Jordanië reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Jordanië tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Jordanië

Onderdeel van de Jordanië Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Jordanië. Gratis.

Met de Jordanië reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Jordanië bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Jordanië Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Simkaart voor Jordanië
Author Rating
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. Hoi! Wat goed dat je hier op klikt en dus overweegt om ook een reactie achter te laten. Dat zouden we enorm fijn vinden, want alleen op die manier helpen we samen de toekomstige Jordanië reizigers perfect op weg. Dus, heb je nog opmerkingen, tips en/of aanvullingen? Laat het hier achter. Dank! Team REiSREPORT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

De Jordanië Reisgids App

Alles over Jordanié, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
 🇯🇴  Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >