Nationaal park Lovćen

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Het nationaal park van Lovćen omvat het hoogste en meest centrale gedeelte van de berg Lovćen. Het park is ongeveer 62,20 km2 groot en werd in 1952 officieel een nationaal park. De berg Lovćen strekt zich uit van de Baai van Kotor tot aan de Adriatische Zee.

Mausoleum van Njegoš

De grootste reden om het nationaal park te bezoeken, is om het mausoleum van Njegoš gebouwd in 1970-1974. Het mausoleum is gelegen op de top van de Jezerski vrh berg, op 1657 meter hoogte. Na 461 stappen bereik je het indrukwekkende mausoleum. Twee granietachtige reuzen bewaken het graf van de grootste held van Montenegro. Het is dan ook een plek waar naast de vele toeristen ook veel Montenegrijnen te vinden zijn.

nationaal park lovcen mausoleumnationaal park lovcen mausoleum

Deze Montenegrijnen gaan binnen in het mausoleum om de beurt op de foto met de gedachte steen, Njegoš die wordt beschermd door een enorm grote adelaar. De kamer is voorzien van een gouden mozaïekdak en de adelaar is gesneden uit een enkel blok van zwart graniet. Het werkelijke graf van Njegoš ligt een stuk verder van deze ruimte.

nationaal park lovcen mausoleum

Over Petar Petrović Njegoš

Petar Petrović Njegoš was een Servisch-orthodoxe prins-bisschop, dichter en filosoof. Hij was opgeleid in verschillende Montenegrijnse kloosters en werd de landelijke, geestelijke en politieke leider na de dood van zijn oom Petar I. In 1851 stierf Njegoš op 38-jarige leeftijd aan tuberculose. Zijn werken worden algemeen beschouwd als een van de belangrijkste in de Montenegrijnse en Servische literatuur.

Het dorpje Erakovi

Aan de noordkant van het park vind je het kleine dorpje Erakovi, het geboortedorp van Njegoš. Het huis waar hij heeft gewoond is nu veranderd in een klein museum.

nationaal park lovcen mausoleumnationaal park lovcen mausoleum

Uiteraard is het nationaal park een uitermate geschikte plek voor wandel- en fietsliefhebbers. Je komt langs kleine dorpjes waar ze veel huisgemaakte producten verkopen. Bekend zijn onder andere de gedroogde ham en kaas.

Handige laatste Montenegro tip

Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Montenegro, installeer dan de gratis Montenegro reisgids. Zo is dit Montenegro artikel onderdeel van deze Montenegro reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Montenegro tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

Montenegro

Onderdeel van de Montenegro Reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Montenegro Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

reis app ios reis app android

Alles over Montenegro. Gratis.

Met de Montenegro reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Montenegro bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


Montenegro Reisgids →

costa rica reisgids

Summary
Review Date
Reviewed Item
Nationaal Park Lovćen, Montenegro
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

🇲🇪 Alles over Montenegro bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >