De Lipa Cave, een lekker koel bezoek

Op zo’n 10 minuten rijden vanuit Cetinje kom je aan bij de Lipa Cave, een groots grot avontuur. De Lipa Cave is een van de grootste grotten in Montenegro. Het begint dicht bij het dorp Lipa en strekt zich uit in de bergen aan de Adriatische Zee. Met een tour kom je langs alle ornamenten die een grot zo indrukwekkend maakt, met stalagmieten en stalactieten links en rechts van je.

Een tour door de Lipa Cave

De Lipa Cave bevat 2,5 kilometer aan loopruimte en het verschil in hoogte tussen het hoogste en laagste punt is meer dan 300 meter. In 2015 werd in totaal 3.512 meter van de grot onderzocht. In dat jaar is de grot dan ook opengegaan voor toeristen en worden er tours aangeboden. Inmiddels is het een van de grootste attracties in Montenegro en zie je de reclameborden door het hele land. Dit is tevens de enige grot in Montenegro die bezocht kan worden. Een deel van de grot bevat een ondergrondse rivier.

lipa cave montenegro lipa cave montenegroDe grot is alleen te bezoeken wanneer je een tour boekt. Je gaat vervolgens met een treintje richting de grot en daar krijg je duidelijke uitleg over de totstandkoming van de grot. Vergeet niet om een warme jas mee te nemen, want het is uiteraard een stuk kouder in de grot. De temperatuur in de grot is rond de 8 tot 12 graden. Mocht je dit vergeten zijn kan je ook jassen lenen bij de ticketbalie.

Entreeprijs en openingstijden van de Lipa Cave

Een normale tour duurt een uur en kost 10,90 euro per persoon.
Kinderen tot 5 jaar: 1 euro
Kinderen van 6 tot 15 jaar: 6,90 euro

De tours zijn iedere dag van mei t/m oktober op vaste tijden:
10:00u, 11:30u, 13:00u, 14:30u en 16:00u

Locatie: Dobrsko selo, Cetinje 81250

Zo kom je er:
Vanuit Budva en Podgorica is het zo’n 35 kilometer rijden en vanuit Cetinje maar 5 kilometer.

Meer info vind je op de website van de Lipa Cave.

lipa cave montenegro

Montenegro Reistips


Montenegro Reizen →

Ben je van plan om naar Montenegro te gaan? Bekijk dan zeker het Montenegro Reisaanbod ». Individuele reizen, groepsreizen, single reizen van grote en kleine gespecialiseerde reisaanbieders. Alle reizen naar Montenegro in één overzicht.


Montenegro Reisgids →

Uiteraard ga je met een goede Montenegro reisgids op weg. REiSREPORT heeft een gratis Montenegro Reisgids App voor Android & iOS. Vol video, achtergronden, foto’s en praktische info. Dus installeer deze meteen op je mobiel of tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

Montenegro reizen,
in één overzicht?

Vergelijk alle reizen en rondreizen van alle aanbieders naar Montenegro in onze Montenegro Reisvergelijker.
close-link
REiSREPORT Reisvergelijker