Beste reistijd Oman

  Onderdeel van de Oman Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Oman Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Je bent geïnteresseerd in een reis naar Oman, een reis die wij je zeker kunnen aanraden. Wel handig om dan tijdens het beste seizoen te reizen. Het klimaat van Oman en de beste reistijd lees je hier.

  Beste reistijd Oman

  Het contrast in Oman is groot: de winters zijn aangenaam en warm, de zomers droog en (te) heet. Oman kent dan ook twee seizoenen, waarbij je eigenlijk beter niet tijdens het laagseizoen kunt reizen. We hebben de verschillen op een rij gezet.

  Oman hoogseizoen

  De beste reistijd in Oman is de periode tussen november en maart, waar ook oktober en april nog prima reismaanden zijn. Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden overdag en 15 graden ‘s nachts is dit dan ook het hoogseizoen in Oman.

  Oman laagseizoen

  In de zomermaanden juni tot en met september is het in Oman veel te heet en te vochtig en daardoor onaangenaam om te reizen. Reken dan ook op temperaturen tussen de 45 en 50 graden in de woestijngebieden. In het zuiden van Oman, in Dhofar, zorgt de moesson voor een comfortabel klimaat in deze periode. Hier is het veel minder heet dan in de rest van het land.

  Verder is de ramadan ook niet de meest handige periode om Oman te bezoeken. De restaurants en winkels zijn gesloten, waardoor het lastig is om goed te reizen. Kijk dus voor je een reis gaat boeken wanneer de ramadan periode in dat jaar valt. Dit verschilt namelijk per jaar.

  Oman weerkaart

  weerkaart oman

  Handige laatste Oman tip

  Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Oman, installeer dan de gratis Oman reisgids. Zo is dit Oman artikel onderdeel van deze Oman reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Oman tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

  Onderdeel van de Oman Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Oman Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alles over Oman. Gratis.

  Met de Oman reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Oman bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


  Oman Reisgids →

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Beste reistijd Oman
  Author Rating
  51star1star1star1star1star

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

  ONMISBAAR VOOR OMAN REIZIGERS

  Oman Reisgids App

  Alles over Oman, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
  close-link
  🇴🇲   Alles over Oman bij de hand? Download de app!