Beste reistijd Oman

Je bent geïnteresseerd in een reis naar Oman, een reis die wij je zeker kunnen aanraden. Wel handig om dan tijdens het beste seizoen te reizen. Het klimaat van Oman en de beste reistijd lees je hier.

Beste reistijd Oman

Het contrast in Oman is groot: de winters zijn aangenaam en warm, de zomers droog en (te) heet. Oman kent dan ook twee seizoenen, waarbij je eigenlijk beter niet tijdens het laagseizoen kunt reizen. We hebben de verschillen op een rij gezet.

Oman hoogseizoen

De beste reistijd in Oman is de periode tussen november en maart, waar ook oktober en april nog prima reismaanden zijn. Met een gemiddelde temperatuur van 25 graden overdag en 15 graden ‘s nachts is dit dan ook het hoogseizoen in Oman.

Oman laagseizoen

In de zomermaanden juni tot en met september is het in Oman veel te heet en te vochtig en daardoor onaangenaam om te reizen. Reken dan ook op temperaturen tussen de 45 en 50 graden in de woestijngebieden. In het zuiden van Oman, in Dhofar, zorgt de moesson voor een comfortabel klimaat in deze periode. Hier is het veel minder heet dan in de rest van het land.

Verder is de ramadan ook niet de meest handige periode om Oman te bezoeken. De restaurants en winkels zijn gesloten, waardoor het lastig is om goed te reizen. Kijk dus voor je een reis gaat boeken wanneer de ramadan periode in dat jaar valt. Dit verschilt namelijk per jaar.

Oman weerkaart

weerkaart oman

Summary
Review Date
Reviewed Item
Beste reistijd Oman
Author Rating
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!