Oman – Activiteiten & Excursies

  Onderdeel van de Oman Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Oman Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Wat te doen in Oman?

  Oman – Excursies en activiteiten

  Oman excursies

  Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen in Oman. Deze excursies, veelal getest door REiSREPORT zelf, zijn allen direct te boeken. Samen met onze partners maken we excursies mogelijk in vele landen, zo ook in Oman.

  Excursies Oman

  Klassiek Muscat

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Hoogtepunten van Muscat.

  Klassiek Muscat cover

  Tijdens deze 4 uur durende tour breng je een bezoek aan de Sultan Qaboos Grand Moskee (zorg dat je gepast gekleed bent). Daarna maak je een mooie rit door de diplomatieke wijk en langs het Royal Opera House. Ook bezoek je de vismarkt, Bait al Baranda museum en de Muttrah Souk, één van de oudste markten in de Arabische wereld. Vervolgens rijd je door het oude Muscat om het Al Alam-paleis te zien met zijn twee schitterende Portugese forten.

  Vanaf: v.a. € 160,-
  Regio: Muscat, Oman
  Opmerking: Totaalprijs voor 1 tot 3 personen, met een mini-bus of auto inclusief gids en entree, mogelijk van zaterdag t/m donderdag.

  Zwemmen met walvishaaien

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Wij gingen je voor.

  Zwemmen met walvishaaien cover

  Snorkel zij aan zij met indrukwekkende (maar ongevaarlijke) walvishaaien, iets buiten de kust van Muscat, Oman. Walvishaaien kunnen wel 18 meter lang worden, en met een gemiddelde lengte van 8 meter, zal je een ontmoeting in het water met deze reusachtige dieren niet snel vergeten.

  Vanaf: € 85,- p.p.
  Regio: Muscat, Oman
  Opmerking: Alleen in september/oktober


  Hop-on Hop-off Bus Muscat

  Hop-on Hop-off Bus Muscat cover

  Ontsluier de verborgen parel van het Arabische schiereiland met de Hop-on Hop-off Bustour van Masqat. Geef je eigen tour vorm langs de busroute, en stap uit om de bezienswaardigheden in je eigen tempo te bewonderen, zoals 16e-eeuwse forten, musea, het Al Alam Paleis van de Sultan, en nog veel meer.

  Vanaf: v.a. € 60,- p.p.
  Regio: Muscat, Oman

  Muscat by Night

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Hoogtepunten van Muscat.

  Muscat by Night cover

  De zon is onder en overal in de stad gaan er lichtjes branden. We rijden door de oude stad, langs het Al Alam-paleis, de prachtige promenade, Muttrah Souk, de diplomatieke wijk, the Royal Opera House en de Sultan Qaboos Grand Moskee. Al deze bezienswaardigheden zijn schitterend verlicht in de avond! Bovendien kun je bij deze tour kiezen tussen een high tea in de Al Bustan Palace vóór de tour of een diner in Kargeen restaurant erna.

  Vanaf: v.a. € 280,-
  Regio: Muscat, Oman
  Opmerking: Totaalprijs voor 1 tot 3 personen, met een mini-bus of auto inclusief gids & hightea of diner, start dagelijks in de namiddag.


  Sunset Cruise

  Sunset Cruise cover

  Een romantisch avondje waarbij je geniet van de prachtige zonsondergang. Bekijk Muscat door de ogen van Sinbad de zeeman op een dhow, een traditioneel Arabisch zeilschip. Het is een prachtig schouwspel om de kleuren in de lucht te zien veranderen vanaf het water. Tijdens de cruise wordt een heerlijke bakje Omani Kahwa (koffie) met dadels geserveerd.

  Vanaf: €60,- p.p.
  Regio: Muscat, Oman
  Opmerking: Een cruise van 2 uur inclusief gids, start op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 16:00u.

  Wahabi Woestijn

  Wahabi Woestijn cover

  Gek op zand en wil je op de koffie gaan bij een bedoeïenen familie? Dan is deze tour perfect! Op weg naar de Wahabi woestijn stoppen we, alleen op woensdag, bij de vrouwenmarkt in Ibra. Daarna rijden we verder naar de woestijn om een bakkie te doen met een bedoeïenen familie of kun je optioneel kameel gaan rijden. Na het rijden door de zandduinen bereiken we de altijd groene vallei Wadi Bani Khalid om heerlijk te zwemmen en wandelen. Vergeet dus niet je badkleding en een handdoek mee te nemen!

  Vanaf: v.a. €340,-
  Regio: Wahibi woestijn, Oman
  Opmerking: Totaalprijs voor 1 tot 4 personen, een excursie van 10 uur, per 4x4 terreinwagen incl. gids, dagelijks om 8:00u & woensdag om 6:00u.


  Jebel Akhdar, de Groene Berg

  Jebel Akhdar, de Groene Berg cover

  Tijdens deze tour bezoek je een verlaten dorpje en geniet je van prachtige uitzichten. Onderweg naar het bergmassief Jebel Akhdar bezoek je Nizwa, een stad die bekend staat om zijn markt en prachtige forten. Daarna vervolgen we de weg naar het dorpje Birkat al Mouz, onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. Na dit bezoek rijden we verder naar Jebel Akhdar en het Saiq Plateau met het Diana Point. Hier genieten we van het prachtige uitzicht en bereiken we het verlaten Wadi Bani Habib.

  Vanaf: v.a. €340,-
  Regio: Jebel Akhdar, Oman
  Opmerking: Totaalprijs voor 1 tot 4 personen, een excursie van 10 uur, per 4x4 terreinwagen incl. gids en entree, dagelijks om 07:30u.

  Grand Canyon (Jebel Shams)

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Jebel Shams en Balcony Walk wandeling.

  Grand Canyon (Jebel Shams) cover

  Deze tour brengt je naar de Jebel Shams, de hoogste berg in de Arabische wereld. Onderweg bezoek je Nizwa, de stad die bekend staat om zijn markt en prachtige forten. Vervolgens maak je een wandeling door het oude dorp Al Hamra. Hierna gaan we verder naar Jebel Shams. Het rijden naar de top is voor echte avonturiers. Je bereikt de afgrond van de Omani Grand Canyon en geniet hier van een prachtig uitzicht.

  Vanaf: v.a. €340,-
  Regio: Jebel Shams, Oman
  Opmerking: Totaalprijs voor 1 tot 4 personen, een excursie van 10 uur, per 4x4 terreinwagen incl. gids, dagelijks om 07:30u.


  Offroad in het Hadjargebergte

  Offroad in het Hadjargebergte cover

  Tijdens deze tour ontdekken we offroad de schoonheid van het Hajargebergte. De eerste stop is Barka, bekend vanwege zijn vismarkt. Daarna vervolgen we de weg naar een meesterwerk van de Islamitische architectuur: Al Hazm Castle. Door het volgen van de smalle paden komen we uit bij Wadi Sahtan vallei. In deze met bergen omgeven vallei vind je meerdere kleine dorpjes. Ook bezichtigen we de petrogliefen.

  Vanaf: v.a. €340,-
  Regio: Hajargebergte, Oman
  Opmerking: Totaalprijs voor 1 tot 4 personen, een excursie van 8 uur, per 4x4 terreinwagen incl. gids, dagelijks om 08:00u.

  Nizwa en Forten

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Geitemarkt van Nizwa.

  Nizwa en Forten cover

  We nemen je tijdens deze tour via de oude karavaanroutes in Fanja mee naar de ruïnes van het dorp Birkat Al Mouz. Vervolgens bezoeken we het fort en de souk in Nizwa. Ook het fort bij Bahla en het Jabrin kasteel staan op het programma.

  Vanaf: v.a. €225,-
  Regio: Nizwa, Oman
  Opmerking: Totaalprijs voor 1 tot 3 personen, een excursie van 10 uur, per auto of mini-bus incl. gids, zaterdag t/m donderdag om 08:00u.


  Dolfijnen spotten

  Dolfijnen spotten cover

  Vergeet alle plekken ter wereld waar je dolfijnen kunt spotten, want Oman heeft de leukste! Tijdens deze tocht over het azuurblauwe water zien we hoe Omans vriendelijke zoogdieren de boot begeleiden.

  Vanaf: €50,- p.p.
  Opmerking: Een excursie van 2 uur inclusief gids, dagelijks om 08:00u of 10:00u.

  Dolfijnen spotten en snorkelen

  Dolfijnen spotten en snorkelen cover

  Vergeet alle plekken ter wereld waar je dolfijnen kunt spotten, want Oman heeft de leukste! Tijdens deze tocht over het azuurblauwe water zien we hoe Omans vriendelijke zoogdieren de boot begeleiden. Vervolgens ga je ook snorkelen in dit prachtige water.

  Vanaf: €60,- p.p.
  Opmerking: Een excursie van 3 uur, dagelijks om 08:00u of 10:00u.


  Klassiek Salalah

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Salalah Oman - Wierook en hoogtepunten.

  Klassiek Salalah cover

  Tijdens deze tour brengen we een bezoek aan de Sultan Qaboos Moskee (zorg dat je gepast gekleed bent), het archeologische park met de verwoeste stad Al Baleed, onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst, het Frankincense museum en de Haffa Souk. Onderweg passeren we het paleis van zijne Majesteit omgeven door tuinachtige fruitplantages.

  Vanaf: v.a. €160,-
  Regio: Salalah, Oman
  Opmerking: Totaalprijs voor 1 tot 3 personen voor 4 uur, met een mini-bus of auto inclusief gids, mogelijk van zaterdag t/m donderdag om 09:00u.

  West Salalah

  West Salalah cover

  Tijdens deze excursie bezoek je het Qara-gebergte met de tombe de profeet Job van het Oude Testament, de zandstranden van Mughsayl en de kliffen en blowholes gevormd in de kalkstenen rotsen. Daarna gaat de tour verder naar de Marnif Cave en bezoek je de pelican lagoon. Geniet van de uitzichten vanaf de bergen en wierookbomen.

  Vanaf: v.a. €160,-
  Regio: Salalah, Oman
  Opmerking: Totaalprijs voor 1 tot 3 personen voor 4 uur, met een mini-bus of auto inclusief gids, dagelijks om 08:30u.


  Oost Salalah

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Salalah Oman - Hoogtepunten.

  Oost Salalah cover

  Deze tour laat je de kustplaats Taqa, het kasteel en een prachtig uitzicht over het dorp en de Indische Oceaan zien. Je bezoekt ook de klif van Khawr Rawri, de ruïnes en Sumhuram Palace, onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. Ook zijn de tombe van Bin Ali met zijn witte koepels, de stad Mirbat en de natuurlijke bronnen van Ayn Razat onderdeel deze tour.

  Vanaf: v.a. €160,-
  Regio: Salalah, Oman
  Opmerking: Totaalprijs voor 1 tot 3 personen voor 4 uur, met een mini-bus of auto inclusief gids, dagelijks zaterdag t/m donderdag om 08:30u.

  Wildkamperen in de Empty Quarter woestijn

  REiSREPORT ook? Zeker! Zie: Wij gingen je voor..

  Wildkamperen in de Empty Quarter woestijn cover

  We rijden de Empty Quarter (Rub Al Khali) in, de grootste zandwoestijn ter wereld. Op de heenweg leer je meer over het wierookproces, bezoek je de verlaten stad Ubar gevolgd door een (of meerdere) overnachtingen. De gids neemt de hele kampeeruitrusting mee en samen met hem scheur je over zandduinen, staar je naar de Melkweg en slaap je in je eigen tentje. De gids prepareert tevens alle maaltijden. Een bijzondere ervaring.

  Vanaf: Op aanvraag
  Regio: Rub Al Khali woestijn, Oman
  Opmerking: Een excursie van 1, 2 of meer nachten, per 4x4 terreinwagen incl. gids en inclusief ontbijt, lunch en diner.


  Handige laatste Oman tip

  Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Oman, installeer dan de gratis Oman reisgids. Zo is dit Oman artikel onderdeel van deze Oman reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Oman tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

  Onderdeel van de Oman Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Oman Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alles over Oman. Gratis.

  Met de Oman reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Oman bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


  Oman Reisgids →

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Wat te doen in Oman?
  Author Rating
  51star1star1star1star1star

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

  ONMISBAAR VOOR OMAN REIZIGERS

  Oman Reisgids App

  Alles over Oman, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
  close-link
  🇴🇲   Alles over Oman bij de hand? Download de app!