Oman huurauto: onze tips vooraf en onderweg

  Onderdeel van de Oman Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Oman Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Verreweg de beste en makkelijkste manier om Oman te zien is het huren van een auto, waarbij een 4X4 je de absolute vrijheid geeft. Oman heeft goede autowegen en is zeer geschikt om te bereizen per auto. Zo ben je zeer flexibel, zie je zoveel mogelijk van Oman en reis je op de meest comfortabele manier. Al onze tips voor een huurauto in Oman lees je hier.

  Oman huurauto ervaring

  Het openbare vervoer in Oman is beperkt en privé gidsen zijn uiteraard ook een tikje prijzig. Daarnaast is het gewoon een feit dat je in Oman heel goed en veilig zelf rijdt. Geen chaotische en drukke wegen, maar voornamelijk weidse leegtes. Ook de benzineprijs is in een olierijk land als Oman zeer voordelig, dus is het aanschaffen van een huurauto verreweg de beste optie.

  off road oman
  Een prachtige off-road route naar Jebel Shams.

  Een auto huren in Oman

  Een huurauto is een investering die de moeite waar is en die regel je het beste vooraf in Nederland. Kies altijd voor grote en bekende firma’s, alle internationale autoverhuurbedrijven vind je bij Muscat International Airport. Alhoewel je af en toe toeristen in een normale auto voorbij ziet rijden, raden wij een 4X4 zeer aan. De wegen in Oman zijn echt ontzettend goed, maar voor het echte avontuur scheur je het liefst door off-road gebieden. Een 4X4 is daarvoor uitermate geschikt en dan ook de beste optie. Bekijk hier het aanbod van huurauto’s in Oman.
  Onze aanrader: de Mitsubishi Pajero

  Controleer de gehele auto (buitenkant, reserveband, autolichten) bij het verkrijgen van de sleutels en noteer samen alle krassen en eventuele andere schade aan de auto.

  auto huren oman

  Autorijden in Oman – onze tips

  • Zoals al eerder gemeld: het rijden van een 4×4 is in Oman erg aan te raden.
  • Oman heeft echt hele goede wegen die de grote toeristische plaatsen met elkaar verbindt. Uiteraard kent Oman ook schitterende off-road routes, waar de 4X4 dan ook goed van pas komt.
  • Zorg dat je altijd een goede verzekering afsluit.
  • Oman is het land van de flitsers. Om de zoveel meter staat er weer een naast de weg. Let dus heel goed op je snelheid.
  • Je rijdt vaak door grote leegtes, waar je soms een keer in het half uur een tegenligger passeert. Je krijgt dan snel de neiging om veel harder te gaan rijden, maar naast flitsers heb je op bepaalde afstanden ook radarcontroles. Je bent gewaarschuwd.
  • Mede door de vele flitsers wordt er in Oman ontzettend netjes gereden. Je ziet dan ook haast geen auto’s met krassen of deuken. Onbeschoft rijgedrag is dan ook uit den boze.
  • Ook claxonneren gebeurt nauwelijks.
  • Let op de vele (soms onverwachte) drempels op de weg, die gaan je na een tijdje vast irriteren.
  • Op de verkeersborden staat naast Arabisch ook Engelse bewegwijzering.
  • Het hebben van een Nederlands of Belgisch rijbewijs is voldoende. Er wordt niet gevraagd naar een internationaal rijbewijs.
  • Er zijn een aantal checkpoints, waar je je paspoort, rijbewijs en verzekeringsdocumenten moet tonen. Wees aardig en alles gaat vanzelf.
  • Een van de grootste gevaren in Oman zijn de kamelen (en andere dieren). Vaak worden deze oversteekplaatsen aangegeven met een waarschuwingsbord. Wanneer je de kamelen passeert dien je ook heel rustig en voorzichtig te rijden.
  • Een volle tank in Oman kost je ongeveer 35 euro.

  Boek hier eenvoudig en snel jouw huurauto voor Oman.

  huurauto oman huurauto oman

  Handige laatste Oman tip

  Mocht je hier meer over willen weten, ofwel over andere plekken in Oman, installeer dan de gratis Oman reisgids. Zo is dit Oman artikel onderdeel van deze Oman reisgids maar vind je er ook tientallen andere artikelen, video’s en veel meer handige Oman tips. Gratis beschikbaar voor mobiel en tablet, op iPhone / iPad of Android telefoon of tablet. Of surf op je mobiel/tablet simpelweg naar: https://reis.app/download

  Onderdeel van de Oman Reisgids

  Dit artikel is onderdeel van de Oman Reisgids, beschikbaar in de REiSREPORT Reis App. Gratis voor mobiel & tablet.

  reis app ios reis app android

  Alles over Oman. Gratis.

  Met de Oman reisgids, gratis beschikbaar in de REiSREPORT Reis App, heb je alles over Oman bij de hand. Achtergrond artikelen, informatieve video’s, kaarten met hoogtepunten, persoonlijke selectie hotels, wat te doen en meer.


  Oman Reisgids →

  Summary
  Review Date
  Reviewed Item
  Auto huren in Oman
  Author Rating
  51star1star1star1star1star

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *
  *

  Leuk! Abonneer mij ook op de REiSREPORT Wereld Nieuwsbrief!

  ONMISBAAR VOOR OMAN REIZIGERS

  Oman Reisgids App

  Alles over Oman, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
  close-link
  🇴🇲   Alles over Oman bij de hand? Download de app!